U Věrušky v kuchyni

NOVÉ WEBOVÉ STRÁNKY

NA WWW.VERUSKA.CZ už běží komplet nový web včetně všech receptů – starých i těch úplně nových. Obsah blogu poběží ještě přes prázdniny, postupně všechny stránky přesměrujeme na web nový. Přeji příjemné počtení… už to není jen o receptech aneb co vše …

Videa na YouTube

Než konečně spustím nové stránky, začala jsem pro vás točit videa na YouTube kanál Na prvních třech je se mnou má nejmladší, protože se ode mě odmítá hnout a téměř vše dělá se mnou. Jde mi o to ukázat, jak jednoduše lokálně, sezónně, levně a přitom …


Vtipné kaše a dárek navíc

Vy, co mě bedlivě sledujete, jste jistě zachytili moji knihu Vtipné kaše. K letošním Vánocům dostanete ke každé objednávce dárek v podobě porce Vtipné kaše na zalití… mé originální receptury na fermentovanou kaši. Více na www.vtipnekase.cz


Dýňové rizoto z amarantu a quinoy

Děje se toho teď moc moc moc. Co se mi narodila má třetí, moc jsem toho sem nenapsala. Kratičké volné chvilky u počítače věnuji převodu článků do nového systému a jednoduché recepty s fotkami dávám sem tam na můj instagram. Kdo mě nesledujete na …

Něco se chystá

Mám nutkavou potřebu vám popovídat, proč tu nepřibývají články a co se vlastně děje v pozadí. Teď přemýšlím, čím vlastně začít. Rok 2017 byl ohromný fičák. Nejdříve jsem si naplánovala šňůru seminářů, načež mě oslovila Martina ze SmartPressu s ideou …


Brownies s borůvkami

Krom toho, že se jmenují Brownies mají ještě další 3B: Borůvkové . Bezlepkové . Božské. Srpnový recept pro můj sedmý měsíc těhotenství ve znamení sladkého doplňování hořčíku. [...]

Kdo maže, ten jede

Téma Dobrého rána 7. února stojí za delší článek. Tuky už nejsou strašák, místo nich teď lynčujeme sacharidy a když už, tak pro jistotu všechny. Z extrému do extrému. Co s tím? A čím teda mazat? [...]


Bezlepkové mufiny s kokosem, citronem a levandulí

Když to jde, umí vzniknout skvělé bezlepkové moučníky. Bez směsí, jen ze základních surovin a.. nebe v puse. A přitom stačí jen pár kapek správné citrónové esence ve správný okamžik. [...]

Špaldová galetka a Manu tea

Tohle je příběh galetek a jablečného pudinku, povidel ze sušených švestek a čajů, co se vám jejich energie dostane hodně hluboko, tedy přesně tam, kam až ji pustíte ;-) [...]


Quinoa s pečenou dýní a granátovým jablkem. Plus novoroční přání

Takto bude vypadat první dekáda nastávajícího roku. Spirálovitě lehká a zemitě pečená zároveň, svěžě růžovočervená a decentně kořeněná. Dokonalá fúze napříč kontinenty. Fotka vznikla za počínajícího deště na konci jednoho prosincového víkendu na …

Vaření s omezením v Dobrém ránu

Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu. [...]


Kuře na patizonu s HUHU Chilli omáčkou

Potřebujete zahřát? Mám pro vás kuře s kořením, zeleninou a chilli. Tedy především pro ty, co jejich agni potřebuje podpořit. Ag.. co? Hned vysvětlím. [...]

Dýňová buchta a krém s kakaem

Dva plechy během tří dnů, váš zájem a nutnost udělat nové letáky. Tohle vše mě nasměrovalo k foťáku a počítači, abych se tu teď sladce dýňově rozepsala. [...]


Bezlepkové svačinky v Sama doma

Bezlepkové dobroty pro všechny. Jde to i bez instantních směsí. Chutnalo přítomným dětem? A je lepek takový strašák? [...]

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Triviální a efektní. Ideální do rodinného šrumce na začátku školního roku, protože i tehdy se můžou slavit narozeniny. S dozvuky letního ovoce, bezlepkové a patřičně uzeměné tvarohem ;-) [...]


Meruňkový koláč s pohankou a kokosem

Trápíte se touhou po buchtách a máte pocit, že to neladí s vysněnou linií? Tak se už prosímvás netrapte. I buchta může bezvadně zapadat do zdravého životního stylu. A dokonce to může být úplná brnkačka. Koukejte. [...]

Špaldovo-ovesné sušenky s konopím a levandulí

Recept, který průběžně ladím dva měsíce, dozrál. Nejchutnější pestrým zdravím nabité sušenky, jaké jsem kdy pekla. Ke konci školního roku putují do školy a do školky. [...]


Svatojánské byliny, sběr a co s nimi v kuchyni

V pondělí úplněk, v úterý letní slunovrat a v pátek svatojánská noc. Magická kombinace pro magické byliny. Vydejte se na sběr. A klidně i jindy. Řeknu vám proč. [...] 1f4e

Tvarohové noky s pohankou, mandlemi a jahodovým rozvarem

Na jahodové téma v rychlosti a hlavně proto, že tohle je můj hlavní trhák v cooking show na Vivat Zelňák přičemž je mi jasné, že si tuhle parádu nejspíš budete chtít udělat doma. [...]


Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a oddenkem lotosu

Zastaveníčko s chrapotem a kašlem. Copak mě to asi dusí? A jak se s tím projíst všedním dnem? Pomůže vše zelené a taky můj nový objev, lotos. [...]

Porridge s chřestem a kozím sýrem

Recept původně chystaný pro brněnskou chřestovou slavnost Vivat Zelňák , kde jsem si vymyslela, že vám dám ochutnat. Lidé míní a počasí mění. Místo live si jej dáme aspoň virtuálně. [...]


Lívance v Dobrém ránu

Páteční Novoluní bylo lívancové. Stavěly se lívance do věží, byla mňamózní legrace a energie proudila celým studiem. Velmi vydařené ráno. [...] 1bd3

Zelený chřest, rýžové nudle a křepelčí vejce

Čerstvý zelený chřest jsem nacpala do smoothie . Když však část pazochů krátce blanšírujte, dají se párovat třeba s křepelčím vejcem na lůžku z nudlí. [...]


Smoothie jablko – mrkev – chřest

Dá se chřest jíst bez tepelné úpravy? Jasněže dá! Ten zelený chutná jako křupavě nasládlý hrášek a perfektně se hodí do smoothie. [...] 185f

Mrkvové cupcakes se šafránovým krémem

Bezlepkové, vláčné a vůbec první, které jsem kdy pekla. Cupcakes jsem neměla ráda, až jednou... [...]


Šafrán v Dobrém ránu

O šafránu. I když všechny ty recepty lze dělat i bez něj. Já se však přimlouvám, někdy si to se šafránem zkuste. Budete mile překvapeni. [...]

Kořeněné lívance za deset minut

V sypkém stavu trpělivě vyčkávají v kuchyni na polici. Až přijde jejich okamžik, dělí vás už jen těch deset minut od momentu, kdy se zakousnete do prvního lívance. [...]


Proteinové tyčinky v Sama doma

Chtěla jsem na proteinové tyčinky udělat workshop. Tak proč ne rovnou v Sama doma :-) [...]

Mám chuť psát o emocích v jídle

O tom, že na talíři se odráží láska, radost, napětí i strach. Emoce jsou energie a energie je všude. [...]


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ U Věrušky v kuchyni

Informace o zdroji

jídlem ku zdraví (a štěstí) celé rodiny

Ikona:  

Domovská stránka
http://blog.veruska.cz

RSS export
http://blog.veruska.cz/feed/

Systémové informace

ID: 94

Jmenné ID: veruskacz

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 04:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 20. ledna 2021 15:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 05:16