Nejčtenější články

Na této stránce vidíte seznam nejčtenějších (rozumějte nejvíce klikaných) článků zobrazených na službě Apetitus.cz za posledních 7 dní.

CoffeeGeek Holiday Gift List 2018 - Under $40

It's here! Our 2018 Holiday Gift List kicks off with Under $40 suggestions! Handpicked, awesome holiday gifts for the coffee lover in your life! Check out our unique picks! Read more...

CoffeeGeek Holiday Gift List 2018 - Under $100

We continue our Holiday Gift List with our most popular category! We've got the best coffee related items available today in our handpicked choices for gifts between $40 and $100! Read more...


Rocky Doserless Grinder, D Lewin

Bottom Line: Cannot wait to dump this and buy another efficient grinder that works consistently with necessary maintenance. Read review...

Bodum Chambord Moka Brewer, Dave Roberts

Bottom Line: I'm going off to make a coffee right now. Read review...


Black and Decker Grinders - All, Anen Amos

Bottom Line: Great entry for new coffee geeks into the world of burr grinders with excellent fit and finsh and top value for thrifty spender money, with only down side being grinding not quite fine enough for espresso/tamping cohesion. Read review...

Tříkrálový koláč - Galette des Rois

Koláč z listového těsta s mandlovou náplní-frangipane připomíná svým kulatým tvarem a zlatavou barvou slunce...


Vepřová roláda plněná sýrem Asiago DOP

1f4a Hledáte inspiraci pro vánoční tabuli? A už nevíte, kde byste se podívali, abyste se dostali ze zaběhnutých stereotypů? Máme tu pro vás o něco náročnější, ale za to velice chutný recept na vepřovou roládu, který se skvěle hodí například pro …

Oříšková bábovka

Bábovka od babiček. Ingredience: 5 žloutků 20 dkg cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 dcl oleje 25 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 dcl vody 5 bílků (sníh) namleté oříšky citronová kůra Postup: Těsto rozšleháme mixérem, až se úplně spojí. Do …


Domácí bramborák

Výborný příloha k masitým jídlům, kterou si také můžete dát samostatně – ano, to je domácí bramborák! Ingredience: 1,5 kg brambor 2 vejce sůl bílý pepř majoránka 4 stroužky česneku hladká mouka mléko na rozředění Postup: Oloupáme syrové brambory …

Burritos s kuřecím masem a rýží

Burritos jsou opravdickým trhákem mexické kuchyně. V Mexiku se prodávají i v pouličních stáncích. Tajemstvím úspěchu této pochoutky je, že celá náplň je úhledně zabalena uvnitř tortilly, takže se snadno jí, ale může se podávat i politá omáčkou. …


Mexické chilli z ďábelské sóji

Co recept na nějaké pálivější papáníčko? Mexická kuchyně je tím celkem proslavená a asi i proto si dnes získává takovou popularitu. Dnes ochutnáme mexické chilli ze sójového masa. Ingredience: 100 g pikantních sójových kostek 1 l vody 1 lžíce cukru 2 …

Svérázná červená směs a Schiava od Manincoru

V pondělí pořádal VinoDoc zajímavou ochutnávku vín z Jižního Tyrolska, zásadní roli tam hrála produkce vinařství Manincor (viz starší článek s detaily). Bohužel jsem nemohl dorazit, ale alespoň jsem doma otevřel dvě lahve. Vigneti delle Dolomiti Rosso …


Dvě výborná bílá od Michlovského

Jestli budu dnes stručný a strohý, tak jen proto, že jsem měl celý nedělní večer program bez vína (auto) a začal lahve otvírat až těsně před devátou. Soukromé očekávání jako vždy vykonalo svoje a vína zase překvapila. Jako červená niť se poznámkami o …

Someliéři doporučují #1

Jak doufám všichni víte, tak tenhle web je „one man show“, všechny příspěvky a hodnocení a názory jsou čistě moje. To není jako když někde vidíte bodové hodnocení označené Robert Parker :-) Ten ve svém The Wine Advocate již od roku 2001 postupně …


Vyzrálá Cava a svérázné Prosecco

Dnes se zase mrkneme na nějaké nové bublinky. A začneme ve Španělsku, oblasti Penedès, s Bertha (web) S. XXI Gran Cava Reserva Brut Nature 2007. Podnik vznikl v roce 1989 (a ze začátku fungoval pod jménem Josep Torres Sibill), ještě nedávno sídlil v …

JÍDELNA ZTRACENÝCH DUŠÍ A PÁNŮ V MONTÉRKÁCH

Když mám pocit, že nevím kam dál a co dál, tak začnu hledat místa, který mi dávají pocit klidu. Jen v dokonalým bezčasí, který mi připomíná dětství, kdy bylo možný skoro všechno, si obvykle dokážu utřídit myšlenky. Stačí cinkání hliníkových příborů a …


Klasické Beaujolais od Desvignes

Z cyklu vzpomínky na léto Možná bych tady mohl propagovat Beaujolais víc, hlavně teď v zimě, ale moje zážitky a vzpomínky na region jsou rozdělené podle ročních období. První návštěvu jsem dal v dubnu 2005, bylo to studené předjaří. Víno jsem si …

Dva ryzlinky od Corvers Kauter

I v novém roce je třeba dostatečně doplňovat zásoby kyselin díky ryzlinkům :-) A začneme lahví Weingut Dr. Corvers Kauter 2015 Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Kabinett trocken. Takže jsme v Rheingau, s vinicemi v bio a v tomto případě fakt výtečnou …