Nejčtenější články

Na této stránce vidíte seznam nejčtenějších (rozumějte nejvíce klikaných) článků zobrazených na službě Apetitus.cz za posledních 7 dní.

Instarecept: Ořechová bábovka

Mlžný ranní opar a v noci upečená, za tmy ukrojená ořechová bábovka. To by šlo! Vykročte do pondělí pravou nohou a s kouskem sladkého v ruce. 3 vejce 150 g cukru 1 g soli -> ušlehat do husté pěny jako na piškot. Jemně přimíchat 200 […]

Ve vlastní šťávě: Vztahy mezi restauracemi a farmáři jsou velmi ceněná věc, tvrdí Jan Čulík

Na gastronomii v malých městech se stále nadává kvůli nudným jídlům, pomalému přejímání současných trendů a celkově mizerné úrovni. V jižních Čechách se to pokouší změnit Jan Čulík, který se rozhodl vylepšit úroveň táborských vináren. Později přidal i …


Heston o víně, žebříčky, Bordeaux a měď, vedro v Burgundsku, MW

Kuchařská legenda (a můj idol nejen pokud jde o výrazné tvary brýlí :-D) Heston Blumenthal byl vždy příznivce „multi-senzorických zážitků“, především v jeho restauraci The Fat Duck a v televizních programech, na kterých se podílel, často nejde jen o …

Pár fotek z cesty pro Sylvány

Jedu do Frankonie pro vína do Sylvánské bedýnky a chci navíc vybrat i pár vín do VLSD (Velké Listopadové Sylvánské Degustace). Vinice hýří barvami (nejvíc žlutou) a hlavně kousek za německou hranicí se zvedla mlha a udělalo se hezky. Na úvod jeden …


Mladistvé červené a seriózní nazrálé bubliny

Dnes zase zabrousíme do Španělska. Bodegas Vizcarra je jedním ze zajímavých producentů v oblasti Ribera del Duero a jejich top cuvée Celia a Inés sbírají výborná hodnocení a pravidelně atakují hranici 95 bodů u prestižních hodnotitelů. Ovšem to jsou …

Vysokohorská argentinská Criolla

Už jsem se tu zmiňoval dříve, že jsou slovní obraty a klíčové výrazy, která mne v propagačních materiálech vinařství a dovozců spolehlivě zaujmout a přinutí zvažovat nákup. Tentokrát to byla odrůda, o které toho moc nevím, navíc pod méně obvyklým …


Tři mladá Beaujolais od Domaines Chermette

Včera byl třetí listopadový čtvrtek, což samozřejmě znamená, že se opět mohlo oficiálně otevřít mladé Beaujolais. Oproti předchozím letům pozoruji zvýšený zájem. Ne nutně v supermarketech a nejprofláklejších producentů, ale mezi vínomilci o zajímavé …

Čekankové risotto

Videorecept vysíláme živě již dnes v 11:00 na MALL.TV!


Uni-těsto

Některé věci na světě jsou doopravdy jednoduché :) Měkký tvaroh, máslo a mouka dokáží po propracování vážně zázraky! Pokud se pirožky rozhodnete plnit zavařeninou, použijte hustou a tuhou, nikoli příliš tekoucí, ať se zvládne udržet pěkně uvnitř.

Sluneční Silvaner

Večer se Sylvánem mě pobavilo, když mi na staré nahrávce zpíval Bob Dylan:  I started out on Burgundy but soon hit the harder stuff… ale Dylan asi neměl na mysli Sylvánské? S prvním vínem z několika krabic přivezených pro připravovanou sylvánskou …


Instarecept: Apple pie (křehký jablečný koláč)

Sezóna jablečných koláčů. Na velký, vysoký páj neboli křehký jablkový koláč potřebujete asi 400 g křehkého těsta a 800 g oloupaných, na plátky nakrájených jablek, promíchaných s ořechy, rozinkami, lžící škrobu a lžičkou skořice. Podle potřeby i trochu …

Speciál Ve vlastní šťávě: o pečení chleba za studiovým pultem Radia Wave

V speciálním dílu Ve vlastním šťávě jsme zkusili, jestli ve studiu vzejde kvas, těsto a jestli z něj půjde upéct přímo za mixážním pultem chléb. Spolu s Julianou Fischerovou tentokrát pořad moderoval i Jakub Kaifosz, který si zkusil umíchat těsto a …


Speciální studiový bochník – recept

V úterý 13. listopadu náš den nezačal úplně snadno. Přiletěli jsme z Londýna v krásné dvě hodiny ráno a já věděla, že mě odpoledne čeká speciál Ve vlastní šťávě, na kterém jsme měli přímo ve studiu během hodiny zadělat kvásek, těsto a upéct celý …