Macek v botách

Nezapomeňte nakouknout!

Na  www.ladiesandwine.cz se objevily další zajímavé Petřiny články…

Osso bucco in bianco

Na rozdíl od známější milánské verze je tato bez rajčat a zeleniny - lehká, nadýchaná, aromatická a skvělá!


Roštěnky dle Esterházyho aneb Rostélyos Esterházy módon

Klasika, která nikdy nezklame! Ovšem jako vždy velmi záleží na kvalitě vstupních surovin a technologické kázni…

Dýňový quiche s gorgonzolou

Dýňová sezóna je v plném proudu, a tak Vám nabízím jeden skvělý Petřin recept. Naleznete jej na jejích stránkách  www.ladiesandwine.cz


Houbová nádivka

Petřin skvělý recept na houbovou nádivku se právě objevil na  www.ladiesandwine.cz

Cannelloni plněné hříbky

Houbová sezóna je v plném proudu, a tak Vám nabízím jeden skvělý recept…


Garnely v kokosovém mléce

Na našem trhu bývají předvařené chlazené garnely k dostání víceméně trvale, takže Vám nic nebrání vyzkoušet tento voňavý a chutný recept… 

Musaka

Musaka, toto tradiční jídlo z oblasti bývalé otomanské říše, je nejrozšířenější ve variantě řecké. Z řeckých receptů na musaku je pak nejznámější a nejčastěji připravovaný ten, který vytvořil šéfkuchař Nikólaos Tselementes ve dvacátých letech …


Jarní nákyp s kopřivami a medvědím česnekem

Touto vynikající jarní krmí dozajista nejen vybudíte úsměv na své tváři, ale potěšíte celé své tělo…

Kedlubnový eintopf

Kohlrabi, tedy česky kedlub, kedluben, kedlubna či spisovně brukev, je poněkud opomíjenou zeleninou. Nikoliv však v Německu, kde jej pojídají nejvíce na světě. Eintopf také patří spíše mezi vysmívané německé kuchyňské úpravy, což je ovšem chyba …


Poulet á la estragon neboli kuře na estragonu

Jacqueline Bouvier Kennedyová se po nástupu svého manžela do funkce amerického prezidenta postarala nejen o značné společenské znovuoživení Bílého domu, ale též o obsazení tamní kuchyně René Verdonem, francouzským kuchařem z newyorského hotelu …

Dukatenbuchteln mit Vanillasauce neboli dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou á la hotel Sacher

Milované či nenáviděné jídlo ze školních jídelen bylo jen prašpatnou imitací slavného vídeňského dezertu, který Vás uhrane dokonalou vůní a chutí vanilky a horkého másla…


Krevety na curry s avokádem

Pikantní kombinace, která vždy  potěší chuťové pohárky, ať už jako předkrm nebo hlavní jídlo…

Kuře na indický způsob

Jedna z mnoha úprav kuřete na curry Vám poskytne velice přívětivý kulinářský zážitek kombinací chuti a vůně curry s nakyslostí jablek. Netřeba zajisté dodávat, že velice záleží na kvalitě vstupních surovin…


Quiche s dýní a gorgonzolou

Quiche s dýní a gorgonzolou je skvělé jídlo jak za tepla, tak za studena. Jakmile je jednou ochutnáte, vsadím se s Vámi, že je záhy zatoužíte ochutnat znovu…

Jablečný tvarohový koláč

Tento koláč dle starého rakouského receptu šetří cukrem a při užití starých kyselejších odrůd jablek (Croncelské, Coxova reneta, Boskoopské) je dokonalým společníkem u odpoledního posezení při čaji…


Tarte flambée neboli Flammekueche

Tarte flambée neboli Flammekueche je typické alsaské jídlo, proto ten dvojjazyčný název. A jak název napovídá, původně se pekl v kamenných pekařských pecích a patřilo k dobrému zvyku, že těsto bylo ozdobeno hnědými puchýřky a kousky popela. Dnes Vám …

Frikadely s tymiánem zapékané ve smetaně se sýrem grana padano

Ač se zdá toto jídlo na první pohled těžké, sníte ho s neobyčejnou lehkostí a rozhodně nebudete mít pocit příliš plného žaludku - zvláště s doprovodným, skvěle vychlazeným veltlínským ne…


Švestková bublanina

Je čas vyzrálých švestek a tedy také čas na švestkovou bublaninu. Nemusím snad ani zdůrazňovat, že její kvalita silně záleží na kvalitě použitých švestek: nejlepší zkušenost mám s přezrálými planými „karlátkami“ z okolních mezí…

Cuketa plněná sekaným masem a ovčím sýrem

Toto jídlo dozajista uspokojí jak vyznavače zeleniny či vyznavače masa, nemluvě o většině těch, kteří s potěšením patří mezi všežravce… tak jako vždy ovšem velmi záleží na kvalitě výchozích surovin.


Tvarohový koláč s meruňkami

Výborný tvarohový koláč, který můžete ovšem udělat i s jiným ovocem – s nektarinkami, broskvemi, angreštem…

Pollo al chilindrón

Tato specialita ze španělského regionu Aragón Vás určitě nadchne, zvláště když použijete prvotřídní základní suroviny - ale to by pochopitelně mělo platit u každého jídla…


Candát po uhersku

Candát z Balatonu (maďarsky fogos) je vysoce ceněnou rybou, kterou lze kulinářsky upravit mnoha způsoby. Nabízím Vám uherskou klasiku, fogoše na paprice. Vystačíte, pochopitelně, i s candátem nebalatonským…

Mandarinková charlotta

Mandarinková charlotta sice nepatří mezi jednoduché, časově nenáročné dezerty, ovšem veškerá práce, kterou jí věnujete, se Vám přetvoří v dokonalý vjemový zážitek. Takže s chutí do toho, půl je hotovo!


Knedlíky s medvědím česnekem

Česnek medvědí se nenechal odradit letošním pozdním nástupem jara a vytváří už na svých oblíbených stanovištích veliké voňavé plochy. Jeho použití v kuchyni je mnohostranné, tady máte k vyzkoušení jeden z méně známých receptů z Rakouska… 

Nudlové flíčky s uzeným masem

Klasika, která dokáže být buď skvělým zážitkem nebo noční můrou dětí: vše záleží - jak jinak - na kvalitě základních surovin a technologické kázni.


Rybí polévka se šafránem

Jemná francouzská rybí polévka, jejímž základem je rybí fond. Víno a vermut jí dodávají chuť, šafrán barvu a jemnou vůni. Za svou pracnost se vám odvděčí mimořádným kulinářským zážitkem.

Knedlíky tety Anny

Tyto knedlíky dle starého rakouského receptu jsou jak vhodnou přílohou k pokrmům s omáčkou, tak jsou skvělé i samotné, zalité máslem a posypané strouhaným sýrem či přelité sádlem se škvarky nebo uzeným. Taktéž se dají nakrájet a zapéct s vejci. …


Špenátové knedlíky s muškátovým oříškem, máslem a parmazánem

Skvělý předkrm nebo hlavní jídlo, a to zvláště s vychlazeným mladým veltlínem…

Lilek zapékaný s rajčaty

Lilek je v tuto dobu trvalým hostem na pultech obchodů a počasí není zdaleka tak podzimní, abyste nevyzkoušeli tento skvělý (trochu letní) pokrm…


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Macek v botách

Informace o zdroji

Domovská stránka
http://www.macekvbotach.cz

RSS export
http://www.macekvbotach.cz/rss/labuznicke_listy.xml

Systémové informace

ID: 110

Jmenné ID: macekvbotach

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 06:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 8. listopadu 2014 10:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 07:16