gastroportal.org

Články Gastroportálu o gastronomických trendoch teraz exkluzívne aj na portále ČTK České noviny.cz!

Milí priatelia, priaznivci a užívatelia Gastroportálu,  dovoľte nám podeliť sa o radostnú novinku: od dnešného dňa sa Gastroportál.org stal dodávateľom obsahu aj pre portál Českej tlačovej kancelárie Českénoviny.cz! S príspevkami našich redaktorov na …

Chuť pro rok 2009 – karamel a sůl!

Díky novému americkému prezidentovi, Baracku Obamovi, má svět zase o jednu gastronomickou lahůdku víc – kombinaci lahodného sladkého karamelu a krystalické soli. Nejedná se o horký vynález posledních měsíců, tento mix byl oblíbený už dříve hlavně u …


Václav Vojíř: Někdy to bere dech…

O barmanském flairu s Václavem Vojířem, jedním ze zakladatelů Bugsy’s baru

Díky flairu se zákazník v baru nudit nebude

Flair je velmi oblíbenou částí mixologie. Jeho stylů existuje nepřeberné množství, liší se v každé části světa a bar od baru. Je jakousi třešničkou na dortu barmanova umění.


Jak se daří BIO na českém gastronomickém trhu?

Všude o něm čteme, slyšíme, některé možná už straší v nočních můrách – BIO. Je tu skutečně tak horký gastronomický trend, o kterém byste měli začít uvažovat? Není v současné světové krizi lepší věnovat se starým dobrým osvědčeným praktikám a zbytečně …

Produktové novinky: Fruit2day umožní americkým zákazníkům zcela nový způsob konzumace ovoce

Produkt Fruit2day, uvedený na trh v USA, umožní americkým zákazníkům zcela nový způsob konzumace ovoce


Radek Hasman: Nejzákladnější článek úspěchu Aromi je personál

Svěží italský vítr vane uprostřed pražských Vinohrad. Jsou to teprve tři roky, co ho sem zanesl Riccardo Lucque a pojmenoval Aromi, tedy koření. A koření jeho úspěchu není žádná záhada. Je to jeho láska k domácí italské kuchyni, která je poctivá a …

Trend rozhodovacích degustací (3): Ne vždy to musí vyjít

Kdy se zákaznické degustace stanou úplným fiaskem... a jak na to, aby to tak nedopadlo. Přestože v Biozahradě a Cosmopolit City Café, které jsme vám přiblížili v minulých částech, mají s hodnotícími degustacemi pozitivní zkušenosti, ne vždy to musí …


Trend rozhodovacích degustací (2): Káva v Biozahradě

Pokračování sondy o trendu zákaznických ochutnávek jako prvku menu-tvorby. Dnes v Biozahradě.

Prečo ma dnes viac ako Michelin sklamali takzvané „lepšie“ reštaurácie

Som dnes gastronomicky sklamaná. Áno, tak ako mnohým, aj mne je ľúto neudelenej Michelinovskej hviezdičky pre La Degustation Bohéme Bourgeoise či moje obľúbené Aromi. Popravde má ale moje najväčšie dnešné sklamanie iný, omnoho viac back-to-earth …


Trend rozhodovacích degustací (1): Fenomén, který dorazil i do Česka

Řekněte nám, co vám chutná a my to zařadíme do jídelního nebo nápojového lístku. I v Česku jsou už podniky, které o složení menu nechají rozhodnout zákazníky. Na novou tendenci jsme se podívali do City Café Cosmopolit a Biozahrady.

Maďarská gastronomie – nejen guláš a klobásky

Maďarská kuchyně je specifická tím, že se recepty od původních obyvatel zkombinovaly s vlivy ostatních sousedících států. Zvláštností a nezaměnitelným rysem maďarské národní kuchyně je také silný turecký vliv pocházející z více než 200 let trvající …


Znakem správného espressa je crema

Espresso je jediným kávovým nápojem, resp. způsobem přípravy kávy, který produkuje cremu - kávovou pěnu na povrchu, jež se vytváří při extrakci. Crema je hlavním cílem při přípravě espressa a zároveň prvním a základním kritériem hodnocení  jeho …

Martin Baťha: Infuze vodky tyčinkou Snickers mě vyrazela dech

Metoda infuzování je stále zahalena rouškou tajemství, tvrdí uznávaný odborník na mixologii Martin Baťha.  


Ano, šéfe! alebo Ako Pohlreich a kečup Heinz mätú českých štamgastov

Sú manželstvá, nad ktorými sa vám chtiac-nechtiac zastavuje rozum. Pre mňa je to najnovšie zväzok programu Ano, šéfe! a kečupu na špagety Heinz. Už dávno mi po zhliadnutí TV programu neostal tak zmätený pocit ako po včerajšom Ano, šéfe! Aby sme si …

Španělská kuchyně – prosluněný gastronomický zážitek

Španělsko, to nejsou jen tapas, gazpacho a a sangria. Jaká je vůbec španělská kuchyně?


Jak se stát food kritikem

Food kritik by měl nejenom kritizovat, ale především hodnotit a pomáhat lidem s výběrem restaurace. Nemusí se tedy jednat o kritizování za jakoukoliv cenu!


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ gastroportal.org

Informace o zdroji

Systémové informace

Tento zdroj byl ze služby vyřazen.