Viet Food Frends
Akční gastronomická expedice se Zirhamií
Neustále si prohlížíte fotky Vietnamu, plánujete cestu a nemůžete se rozhoupnout k tomu konečnému kroku? Dáváte přednost cestování na vlastní pěst, vidina drahého a monotónního zájezdu s cestovní kanceláří vás neláká, přesto však nechcete jet úplně …
Recenze: Vietnamské restaurace na DameJidlo.cz
Před časem nás oslovil PR specialista z DameJidlo.cz s informací, že právě probíhá anketa Rozvoz roku a zároveň nás požádal o hodnocení našich oblíbených podniků. Službu DameJidlo.cz jsme ještě do té doby nevyzkoušely, ale samotné nás zajímalo, jak …
Festival asijského lunárního roku a staročeského masopustu
V pátek 14. února 2014 proběhl Festival asijského lunárního roku a staročeského masopustu, jedna z doposud největších multikulturních akcí, která má přispět k rozvoji společného komunitního života obyvatel různých národností. © HIT Plus s.r.o. …
Rozhovor: Jak jsem proje(d)l Vietnam
Když jsem se zjistila, že můj kamarád Tom je ve Vietnamu, hned jsem ho poprosila, ať fotí všechna jídla, která ochutná. Tom vše pilně fotil a ke všemu si dělal poznámky. Po zhlédnutí fotek a přečtení komentářů jsem si říkala, že by byla škoda, kdyby …
Cơm tất niên
Jistě mi dáte za pravdu, že jedna z nejlepších věcí na svátcích je to, že se rodiny scházejí ve velkém, aby všichni společně usedli ke sváteční hostině. Ať se jedná o Vánoce, Thanksgiving day nebo Tết (oslavy nového lunárního roku), přijíždějí …
Kurz vaření - Vietnamská tradiční kuchyně II
Aktualizace Pro velký zájem jsme se rozhodly tento kurz zopakovat - uskuteční se v neděli 2.3.2014 od 12:00 do 16:00 v kulinářském studiu Chefparade+ v Holešovicích. Kapacita kurzu je 15 míst a cena činí 1400,- Kč/osobu . Na kurz ze můžete …
Viet Food Friends slaví druhé narozeniny!
Foto: http://bit.ly/17TTuA3 Milí přátelé vietnamské kuchyně, dnes jsou tomu přesně dva roky, kdy jsme spustily blog Viet Food Friends. Za tu dobu jsme se mnoho přiučily a poznaly také spoustu nových přátel a milovníků vietnamské kuchyně. Rády bychom …
Malá foto ochutnávka ze svatební hostiny
Už to budou téměř dva týdny, co se Mai vdala. Vím, že vás zajímá, jak vietnamská svatba probíhá, co se během slavnostní hostiny podává a jaké zvyklosti se dodržují. Rozepsala jsem pro vás velký článek o vietnamských svatbách, ale kvůli rodinným a …
Recenze: Yen Nhi Fast Food
Přiznám se vám: pokud bych kolem této restaurace prošla sama, ani by mě nenapadlo vejít dovnitř. Menu očíslované od jedné do aleluja a vyfocené na kýčovité tabuli ve mně stále vyvolává představu oldskůlových čínsko-thajsko-vietnamských bister, kterým …
Vietnamské nudle - Bún
Víte, co přesně znamenají ve vietnamštině vaše oblíbené pokrmy? Například když přijdete do restaurace a objednáte si phở bò , bún bò Nam Bộ nebo miến ngan ? Že ne? Je tedy načase si detailněji představit vietnamské nudle a jejich názvosloví! Ve …
Tết Trung thu - oslavy podzimu
Dnes je pro pro mnohé Vietnamce po celém světě velký den. Podle lunárního kalendáře se totiž slaví Tết Trung Thu [tet čung thu] , velký podzimní svátek, který každý rok připadá na 15. den 8. lunárního měsíce (tedy v den úplňku). V gregoriánském …
Instinkt - Pho jako vyprošťovák (červenec 2013)
Rozhovor, který vyšel v Instinktu (č. 29/XII, 18. července 2013), si můžete přečíst zde: strana 1 , 2 , 3 . Původní a nezkrácený rozhovor pak najdete na Z ghetta blogu .
Pojďme grilovat!
Léto je v plném proudu a grilování k němu prostě patří! Pojďme se setkat a popovídat si nad vietnamskými grilovanými dobrotami ;) © 2013 Jakub Bukáček Ve spolupráci se Scukem jsme pro vás připravili další kulinářskou událost: letní vietnamskou …
Na nákupy s Viet Food Friends plátěnkou
Už je to poměrně dlouho, co jsme si obě oblíbily používání plátěných tašek - jsou lehké, ale zároveň unesou hodně, dají se prát a jsou ekologické. Prostě ideální na nákupy. A protože víme, že přátel vietnamské kuchyně přibývá, rozhodly jsme se nechat …
Recenze: Madame Lyn
Během letošního jara-léta přibylo na pražské gastro scéně několik nových vietnamských restaurací a jednou z nich je i Madame Lyn, o které nám dal vědět sám provozovatel, pan Ha Minh. Do emailové pozvánky přiložil i voucher v hodnotě 600,- Kč. Ten jsem …
Nộm đu đủ - Papájový salát s krevetami
V posledních dnech zažíváme i v Česku nebývalé horko a mnohým z nás se zamotává hlava už jenom při pomyšlení na těžší pokrmy. Připravily jsme si pro vás recept na lehký papájový salát s krevetami ( đu đủ znamená papája) , který vás dostatečně zasytí, …
Gurmet - schůzka nad božským kaprem (březen 2013)
Pro lepší zobrazení doporučujeme otevřít článek v novém okně (kliknutím na šipku v pravém horním rohu tohoto náhledu).
Kurz vaření - bún bò Nam Bộ a saláty
Jaro k nám už podle kalendáře dorazilo, i když bychom to podle počasí nepoznaly. Snad se ale počasí už co nejdříve umoudří a na našem následujícím kurzu už bude svítit sluníčko :) Tentokrát jsme si pro vás připravily jarní menu, do kterého jsme …
Respekt - Malí Vietnamci už jsou jako Češi (18. - 24. únor 2013)
Pro lepší zobrazení doporučujeme otevřít článek v novém okně (kliknutím na šipku v pravém horním rohu tohoto náhledu). Do tištěného Respektu se nevešla část rozhovoru o jídle, přinášíme ji tedy zprostředkovaně v on-line verzi. …
Monsieur Vuong – více Indočíňan než Vietnamec
Návštěva berlínské restaurace Monsieur Vuong je takřka povinností pro každého milovníka vietnamské kuchyně, který se ocitne v hlavním městě Německa. Ani já jsem se dlouho nerozmýšlela, když se mi naskytla možnost tuto vyhlášenou restauraci vyzkoušet. …
Vyhlášení soutěže o účast na kurzu
Výhercem naší soutěže o účast na kurzu vaření se stává Veronika Jacenková, jejíž příběh se nám zalíbil nejvíce. Blahopřejeme! Foto: Veronika Jacenková Zde je její příběh: "Dva roky zpátky jsme se s přáteli rozhodli procestovat JV Asii. Strávili …
Slavíme první narozeniny a máme pro vás soutěž!
Viet Food Friends dnes slaví své PRVNÍ NAROZENINY! Zdroj: http://bit.ly/ZcgJPb Děkujeme za přizeň, kterou jste nám věnovali. Jako poděkování jsme pro vás připravily SOUTĚŽ o jedno místo na nadcházející kurz vaření , který se bude konat …
Kurz vaření - nudlové polévky bún
Milí čtenáři, po dlouhé odmlce se k vám vracíme s novým kurzem vaření. Tentokrát vás naučíme, jak uvařit nudlové polévky bún. Konkrétně Bún măng vịt - polévka bún s kachním masem a bambusovými výhonky. Zdroj: bitly.com/Z8BKuj Druhý pokrm, který …
The Prague Post: Student blog teaches Czechs about the joys of Vietnamese cuisine
Posted: July 11, 2012 By Fiona Gaze - Staff Writer Considering how established and large the Vietnamese community is here in Prague - according to last year's census, it increased 292 percent over the past 10 years - it's crazy to think …
Vietnamská grilovačka - 1. července 2012
V neděli 1. července 2012 se od 12. hodin uskuteční první vietnamská grilovačka, kterou pořádáme společně ve spolupráci se Scukem ve studiu Chef Parade . © 2011 pan Cuketka Tentokrát se nebude jednat o klasický kurz, jak ho znáte, protože musíme …
Recenze: RedHotChilli - určitě hot, o něco méně chilli
RedHotChilli je mezi milovníky vietnamské kuchyně známý podnik, do kterého se mnozí vracejí často a rádi. I když jsme se do RedHotChilli vypravily trochu později, než jsme plánovaly, těšily jsme se, až jej konečně oťukneme. zdroj: …
Bún bò Nam Bộ
Bún bò Nam Bộ je mezi českými milovníky vietnamské kuchyně již známý pojem. Zaslouženě šplhá pomaloučku nahoru po žebříčku top oblíbených pokrmů. A vy si jej teď můžete připravit už i doma :) Ve Vietnamu se kulaté nudle bún mohou podávat jak s …
Recenze: Gurmet Panda = nová obědová destinace?
Pokud pracujete v kanceláři sídlící blízko Václavského náměstí, možná vás potěší zpráva, že v paláci Koruna bylo asi před dvěma měsíci otevřeno nové vietnamské bistro Gurmet Panda. © 2012 Viet Food Friends Už nějakou dobu chodím asistovat do …