Ethique

Nový začátek

Krásný pátek, po delší pauze se ozývám s novým příspěvkem. Tedy nejedná se tolik o příspěvek, jako spíše o oznámení, že se vracím k blogování a to s lehce pozměněným názvem a na nové adrese www.ethic-blog.cz . Na blog jsem dala již první nový recept a …

Kokosové řezy

Asi jste si z mých receptů všimli, že jsem milovník kokosu. Dezert, který má jen trochu kokosový nádech je jako pohlazení a svěží pozdrav z Hawaie, aneb na svatbě na nás neházejte rýži, ale kokos :) Když jsem byla malá, milovala jsem tzv. Raffaello …


RAW sushi

Každý člověk má nějaký vývoj. Ať už názorově, přístupem k životu nebo i jídly, které konzumuje. I já u sebe cítím jistý posun, a to posun k více syrové stravě. Ač mám dodnes ráda různé fazolové směsi, čočkové polévky, rýži, atd., můj žaludek po nich …

Nejlepší bezlepkové palačinky - update a video recept!

Ano, nešálí vás zrak, už zase jdu otravovat s palačinkami. Vím, že jsem tu již před více než rokem házela siláckými názvy jako nejlepší palačinky, atd. Ale znáte to, člověk upravuje a stále je to lepší a lepší. Takže už vidím, že za rok tu bude další …


Jak se plní sen? Bez práce to nejde...

Možná jste si všimli, že frekvence příspěvků za poslední půl rok nebyla zrovna intenzivní. Sice jsem se snažila občas nějaký recept přidat, ale přednostně jsem investovala energii nějak jinam. Nyní už je to oficiální a já jsem ráda, že se s Vámi mohu …

RAW mini pizzy

Jak jsem psala již v minulém příspěvku , RAW pokrmy jsou většinou hodně syté. A to nejen ty sladké, ale i ty slané. Krekry a pizzové základy jsou vždy samé semínko. Sice je to velmi chutné, ale někdo tolik tuků prostě neumí trávit tak dobře. Navíc, já …


RawFest 2015

Minulý víkend se na pražské Štvanici konal již druhý ročník RawFestu. Nepořádal ho nikdo jiný než společnost Lifefood, která je hlavním představitelem živé stravy v Čechách. Na festival jsem se těšila už pár měsíců a když jsem si přečetla informaci, …

RAW svěží jablečné košíčky

RAW dezerty mám ráda. Všechny chutě jsou tak opravdové a intenzivní. Jediný problém, který s RAW sladkostmi mám je, že jsou většinou hodně těžké. Ne těžké na přípravu, to je většinou rychlovka, ale těžké v tom smyslu, že si dám kousek dortu a zaplácne …


Mandle pražené na umeoctu

Loni jsem zveřejňovala recept na Salát ze špenátu s jahodovo-balsamicovou zálivkou , kde jsem jako ozdobu použila mandle pražené na umeoctu. Soudě dle počtu zobrazení receptu a také podle toho, že na mandle nepřišla žádná odezva jsem vydedukovala, že …

Greenfest 2015

Když se u nás za humny koná akce charakteru Greenfest , byl by téměř hřích jí nenavštívit. A tak jsme se i přes menší nepřízeň počasí v sobotu vypravili směr Lidové sady. Program sliboval den plný zajímavých přednášek, workshopů, hudebního programu, …


Ovesné koláčky s fíkovo-rooibosovou náplní

U názvu tohoto receptu jsem byla s fantazií trochu u konce. Název původního: Vanilla-Rooibos Fig Newton s je přeci jen trochu abstraktní a českému občanu téměř nic neříkající. Pokud bychom se měli podívat na historii názvu této dobroty, je odvozený od …

Velikonoční čokoládová vajíčka

Velikonoce sice nijak nedodržujeme (aneb ještě jsme ze dveří nesundali vánoční věnec, ostudy), ale když všude vidím ty recepty na různé mazance, jidáše a hot cross buns, mám chuť přispět i svou troškou do mlýna. Žádné kynuté pečivo to sice nebude, ale …


RAW Kakaovo-oříškový chia pudink

Hurá, od pátku máme oficiální jaro! Osobně mi ta zima-nezima přišla velmi, velmi dlouhá a nemůžu se dočkat léta. Ale i jaro je fajn. Čerstvý, sice ještě studený, ale voňavý vzduch, chytání prvních paprsků do tváře, procházky po okolí, ale i delší …

Pohankové lívanečky

Moje pohanková láska nezná mezí. A tak se zrodily pohankové lívanečky. Nejdříve jsem je zkoušela s malým přídavkem kukuřičné mouky, ale po pár pokusech mi vyšlo, že stejně dobře drží i samotná pohanka :) Co se týče chuti, pohanku zde poznáte. Takže …


Super prohřívací zázvorový čaj

Přiznám se - miluji pálivé chutě. Samotné se mi to zdá zvláštní - moc nesolím, nesladím, tak bych přeci měla mít jemné chuťové buňky. Možná je mám a jsem schopná pochutnat si na ovesných vločkách rozvařených ve vodě, ale když přijde na pálivé, neznám …

Bezlepkový chléb z pohanky

Už při upečení pohankového perníku jsem koketovala s myšlenkou, zda by nešel z celého zrna  udělat i bezlepkový chlebík. Ta struktura byla totiž tak úžasně měkká a mně se tolik zastesklo po nadýchaném chlebu. A protože jsem člověk, který se výzev …


RAW perníčky

Víte, co mě občas mrzí? Ta zarputilost lidí, kteří vyznávají nějaký směr a vše ostatní je špatně. Takový nepsaný boj platí i mezi vitariány a makrobiotiky. Jedni by jedli všechno syrové a druzí zase vše tepelně upravené. A je-li to jinak, je to …

Jednoduché kokosky

Znáte pána jménem Eric Lechasseu r? Ne? Je to šéfkuchař, který vydal se knížku makrobiotických dezertů Love, Eric , kterou si tajně přeji. Už doufám nějakou dobu, že mi jí někdo daruje, ale zatím nic. Třeba mě někdo vyslyší (přečte si to tu) a já se …


Pohankový perník s karobem

Nový recept! Konečně. Ano, od posledního příspěvku nějaká ta doba utekla, ale snad to tu nebudu tak zanedbávat stále. Takže pro dnešek - pohankový perník. Vím, že v čase předvánočním bychom se měli spíše postít než cpát perníkem, ale když se člověk …

Nepečený dýňový koláč

Všude dýně. Podzim se zkrátka nese v tomto duchu. Už bych byla trapná opěvováním dýní stále dokola, proto pojďme rovnou na recept. Tentokrát na nepečený dýňový koláč. A takhle mě provokujou pořád :) Nepečený dýňový koláč Suroviny: Korpus: 150 gramů …


Dýňové gnocchi s rukolou a vlašskými ořechy

Teprve nedávno jsem v nějakém pořadu zaslechla, že gnocchi se vlastně čte "ňoky". A já jako správná foodblogerka všude znalecky říkala "noči". Přesto, že nyní už vím, jak se to správně vyslovuje, když vidím napsáno gnocchi, stále …

Bezlepkové palačinky - tentokrát pohankové

Pokud tento blog navštěvujete a třeba podle něj i vaříte, určitě Vám neunikl recept na bezlepkové palačinky . Jsem moc ráda, že u nich převažují pozitivní komentáře a lidem se daří. A abych nabídla k rýžovým palačinkám další alternativu, rozhodla jsem …


Jablečný koláč s datlemi

Už pár dní tu máme oficiálně podzim. Co se týče teplot, nejsem podzimní typ. Ani zimní a ani jarní. Bohužel. Jsem nejšťastnější v těch pařácích, ve kterých ostatní lidé omdlívají vedrem. A běda jak klesne rtuť teploměru pod nějakých 24 stupňů. To už …

Obědové inspirace vol. 7 - Čočka s dýní a rýží

Po delší odmlce se hlásím s novým receptem. Poslední dobou mám nějaký tvůrčí útlum, tak doufám, že se spokojíte s obyčejnějším jídlem. Ale co, obědové inspirace se vždy hodí, no ne? Tentokrát využijeme sezónní hokkaido, kterou máme na talíři až …


Kaviár z balsamica + RAW kešu mozzarella

Dnes Vás zvu na hodinu molekulární gastronomie. Cože? Molekulární gastronomie a zdravé stravování je trochu jako den a noc. Ale ne v tomto případě. Budeme sice vytvářet netradiční věc, ale vše v naprostém souladu s principy zdravé výživy. Žádné …

RAW cuketové špategy s krémovou rajčatovou omáčkou

V pondělí ráno se probudím a tradičně si jdu připravit svou milovanou vodu s citrónem. Poloospalým okem vidím, že na troubě i varné desce bliká čas 0:00. Zase ta bouřka vyhodila proud. No co, dám se do nařizování hodin. Poté otevřu lednici a nesvítí. …


(Nejen) food report z Itálie - část první

Tento příspěvek bude trošku osobnější, takže pokud sem někdo chodí jen pro recepty, rovnou najeďte myší na pravý horní křížek. Abych se alespoň trochu držela foodblogerství, bude to i o jídle ;) Report rozdělím do dvou částí - tato první bude cestovní …

Nepečený rybízový jáhelník

Pokud se Vám při konzumaci samotného červeného rybízu křiví úsměv stejně jako mně, můžete ho proměnit do jednoduchého, i když prý sytého, nepečeného dezertu. A v létě se nějaká ta sváča z lednice vždycky hodí. Na přípravu pudinku jsem použila …


Sezamové sušenky s meruňkami

Ač se může název zdát velmi svůdným, bohužel musím konstatovat, že chuť meruněk by v sušenkách poznal snad jen ten nejlépe cvičený policejní pes. Ale protože jsou meruňky v sezóně, proč je nepoužít alespoň  jako "pojivou hmotu" a lehké …

Slané mrkvové sušenky

Pokud mne sledujete na facebooku, určitě jste si všimli odkazu na mrkvové sušenky . Ty jsem se rozhodla udělat s sebou na dovolenou a rozhodně jsem nelitovala. Jsou krásně přenosné na různé výlety, ale i k salátu jsou skvělé. Pro velký úspěch jsem je …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Ethique

Informace o zdroji

veganské recepty zdravé, rostlinné, čisté, 100% cruelty free recepty

Domovská stránka
http://veg-ethique.blogspot.com/

RSS export
http://veg-ethique.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

Systémové informace

ID: 161

Jmenné ID: veg-ethique

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: 13. června 2020 09:46

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: 13. června 2020 09:46

Kontrola aktuálnosti naplánována na: 4. srpna 2021 00:31