sweetpixel.cz

Ořechový dort s kandovaným ovocem

**Všem pravidelným čtenářům i náhodným návštěvníkům přeji klidné prožití svátků vánočních, spoustu zdraví, lásky a štěstí a do nového roku hodně inspirativních chvil nejen v kuchyni.**   Ořechový dort s kandovaným ovocem Co potřebuji: • 250 g …

Medové koláčky

Na začátku předvánočního víkendu zde sdílím jeden recept na výborné vánoční cukroví. Pokud patří medovník mezi Vaše oblíbené koláče, budete toto cukroví milovat.  Medové koláčky Co potřebuji: • 185 g hladké mouky • 120 g cukru moučka • 40 g medu • 1 …


Citronové koláčky

Po delší době se na blogu  objevuje nový recept. Citronové koláčky jsou varianta na jednoduchý, rychlý a osvěžující dezert.  Citronové koláčky Co potřebuji: • 120 g másla • 100 g cukru krystal • 240 g mouky • Špetka soli Na náplň: • 6 vajec • 600 g …

Rakytníkový sirup

Moji rodiče mají zahradu, na které pěstují snad všechno . Jedna z věcí, kterou na ní mají, je i keř rakytníku. Z rakytníku se toho dá vyrobit nepochybně víc, já dnes uvedu recept na sirup. Podle Wikipedie se jedná o skoro zázračnou rostlinu : " …


Bageta s medovými fíky, slaninou, modrým sýrem a ořechy

Čerstvé fíky, které se v poslední době začaly objevovat na pultech obchodů, svádějí k inspirativnímu využití v kuchyni. Dnešní recept je tip na výbornou a originální večeři. Rozpečené medové fíky jsou chutné samy o sobě a se slaninou, modrým sýrem a …

Hruškovo-kokosové muffiny

Receptů na muffiny je na blogu poskrovnu. Moc často je nepeču, ale myslím, že po tomhle receptu se to změní. Hrušky a kokos je neotřelá kombinace, která stojí za vyzkoušení. Kokos není v muffinech nijak zvlášť výrazný, takže i ti, co nejsou zrovna …


Borůvkovo-broskvový crumble (krambl)

Tyhle krambly mě prostě baví. Jsou rychlé a nenáročné a přitom chutnají skvěle. Kombinace broskví a borůvek je opravdu dokonalá. Pokud potřebujete připravit rychlý dezert, je tento krambl správná volba. Navíc je výborný teplý i studený. …

Fotosoutěž o originální kuchařku

Foťte, jezte, soutěžte a vyhrajte!  Připravila jsem pro Vás speciální soutěž o exkluzivní kuchařku Sweet pixel. Celé léto jste si mohli v rámci Letní školy fotografování jídla na stránkách Sweet pixel přečíst o tom, jak fotografovat jídlo a já jsem …


LŠFJ - 9.díl - Ukázka postupu při fotografování jídla

V předposledním díle je na čase si to všechno zrekapitulovat. Na dvou vybraných fotografování jídla ukážu můj celý postup.  Výběr a prozkoumání receptu Úplný základ při fotografování jídla je samozřejmě výběr toho, co vlastně budeme fotografovat. O …

Rajčatový koláč

Pokud nevíte, co s úrodou rajčat, je dnešní recept pro Vás jako stvořený. Musím se přiznat, že nejsem žádný milovník rajčat a do většiny zeleniny se vlastně musím docela nutit. Ale tento koláč je jednoduše geniální. Fakt. Ručím za to, že bude chutnat …


LŠFJ - 8.díl - Úprava fotografií v Lightroomu

Úprava fotografií je posledním krokem k vytvoření finální podoby fotografie podle našich představ. Zvláště pokud fotíme do formátu raw je následná postprodukce nezbytností. Já k úpravě fotografií používám program Adobe Lightroom ve verzi 5. Jedná se …

Broskvové koláčky

Dnešní recept je na jednoduché broskvové koláčky z listového těsta s pudinkem a karamelem. Je to ten druh koláčků, které máte rychle připravené a ještě rychleji snědené. A navíc v doznívajícím létě je potřeba si připravit na talíř ještě trošku toho …


Houbová pizza

Dnešní post je naprosto speciální svou hlavní ingrediencí. Houby se tady určitě ještě nikdy neobjevily, protože já je nejím. V minulém týdnu jsem se nechala nalákat na návštěvu lesa a hledání hub. V mém případě se jednalo pouze o návštěvu lesa, …

LŠFJ - 7.díl - Decor styling

Po food stylingu  přichází na řadu další důležitá součást fotografování jídla - decor styling. Jednoduše řečeno se jedná o to na čem jídlo vyfotografujeme a jaké použijeme při fotografování doplňky. Na první pohled to vypadá, že v této oblasti nejde …


Meruňkový koláč z kynutého těsta

Ze zbytku meruněk z letošní bohaté úrody upekla moje máma kynutý koláč. A protože u nás mizí závratnou rychlostí, upekla rovnou plechy dva. Takže ingredience na umírněnější množství je potřeba vydělit dvěma a rovnou je tu i matematická úloha :) …

LŠFJ - 6.díl - Food styling

Znát teorii fotografování, způsob ovládání fotoaparátu, nastavení expozice, využívat vhodné světlo a podobně je základ k vytvoření každé fotografie. No a potom mají všechny oblasti fotografování svoje speciální tajnůstky, na které je potřeba přijít …


Třešňová zmrzlina s čokoládou

K létu neodmyslitelně patří výroba domácí zmrzliny. Dnešní recept je na zmrzlinu z třešní a čokolády. Odkazy na recepty na další zmrzliny, které se zde v minulosti objevily, jsou zde -  zmrzlina Piña colada ,  sorbet z lesních plodů ,  malinová …

LŠFJ - 5.díl - Inspirace, knihy a weby

V dnešním díle najdete pár tipů, kde posbírat inspirace na fotografování jídla. První dvě knihy jsou knihy, které jsou přímo věnované fotografování jídla a obsahují řadu poučných informací. Další tipy jsou na mé nejoblíbenější kuchařky, časopis a …


2.narozeniny a dort

Dnešní den slaví druhé narozeniny můj blog. Přesně před dvěma lety tento den jsem uveřejnila svůj první příspěvek. Shodou okolností tento den slavím narozeniny i já, takže článek s dortem je prostě povinnost. Pro tyto účely jsem vybrala dort ze svých …

LŠFJ - 4.díl - Kompozice a barvy

Dnešní díl bude o kompozici a barvách na fotografii. Jedná se o důležitou část vizuální stránky fotografování. Kompozice sice má svoje pravidla, ale jde pouze o teorii a mnohem důležitější je, co se vám líbí a fotografovat tak, aby jste z toho měli …


Hrášek s mátou

Dnešní recept je tip na jednoduchou a zdravou přílohu k jídlu. V těchto letních měsících se obzvlášť dobře hodí jako příloha ke grilovanému masu. A opět je to recept ve stylu, co zahrada dala... :)   Hrášek s mátou Co potřebuji: • 2 lžíce másla • asi …

Karamelizované meruňky s vanilkovo-rumovou zmrzlinou

V poslední době máme doma opravdu hodně meruněk. Chtěla jsem z nich vyrobit nějaký jednoduchý, originální recept. Kombinaci teplého ovoce a studené zmrzliny je navíc prostě božská. Na přípravu zmrzliny by byl ideální zmrzlinovač. Ale pokud ho stejně …


LŠFJ - 3.díl - Světlo

Světlo je základ každého fotografování a ne jinak je tomu u fotografování jídla. Jsem největší příznivec přirozeného světla, takže tento kurz se netýká fotografování za umělého osvětlení, záblesků a podobně. Skoro by se dalo říct, že pro fotografování …

Bageta s pečenou brokolicí, česnekem a sýrem

Dnešní recept je obzvlášť vhodný jako rychle hotová večeře. Rozpečená bageta se sýrem je klasika, která musí chutnat snad všem. K tomu pečená brokolice a pečený česnek a výborné jídlo je na světě.  Bageta s pečenou brokolicí, česnekem a sýrem Co …


LŠFJ - 2.díl - Fotografování pro mírně pokročilé

V druhém díle seriálu si ukážeme, jak využít mírně pokročilejší techniky fotografování pro zachycení fotografiích jídla, po kterých se budou každému sbíhat sliny. Jedna z nejlepších a nejužitečnějších věcí, kterou můžeme během fotografování využít je …

Rybízovo-citrónová buchta

Na létě je skvělých spousta věcí. Jednou z těch úplně nejlepších je bohatá úroda ovoce a zeleniny na zahradě mých rodičů. Tentokrát jsem otrhala červený rybíz a upekla z něj jogurtovou buchtu lehce provoněnou citrónem. Jo kdyby bylo léto celý rok a …


Řepové chipsy

Dnešní recept je inspirací, jak si z řepy za pár minut připravit naprosto skvělou pochoutku. Měla jsem co dělat, abych chipsy stihla nafotit, protože zmizely neuvěřitelně rychle, takže doporučuji dělat z mnohem větší dávky řepy než já... Řepové chipsy …

LŠFJ - 1.díl - Základy fotografování

Dnešním dnem začíná pravidelná týdenní dávka článků, ve kterých se dozvíte základní informace o fotografování jídla. Hned v úvodu bych ráda uvedla, že nejsem profesionální fotograf. Informace zde prezentované jsou získány praxí, čtením knih a článků a …


Zahradní koláč

Tento koláč byl vyroben mou nejdražší maminkou během víkendového relaxačního pobytu na naší chatě. Já jsem vzala pouze do ruky foťák a nacvakala pár snímků na blog a samozřejmě jsem se pak aktivně podílela na jeho snědení. Znovu jsem si potvrdila, že …

DIY Jak vyrobit retro prkénko na krájení?

Dnes bez receptu, zato s jednoduchým návodem na výrobu krájecího prkénka s lehce vintage vzhledem. K fotografování jídla neodmyslitelně patří dekorace a pomůcky, které navodí potřebnou atmosféru. Z mých fotografií na blogu je asi jasné, že na …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ sweetpixel.cz

Informace o zdroji

RSS export
http://www.sweetpixel.cz/feeds/posts/default?alt=rss

Systémové informace

ID: 134

Jmenné ID: sweetpixel

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 11:16

Návratový kód: HTTP 301

RSS export naposledy zpracován: 14. května 2020 14:32

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 13:08