sweetpixel.cz
Ořechový dort s kandovaným ovocem
**Všem pravidelným čtenářům i náhodným návštěvníkům přeji klidné prožití svátků vánočních, spoustu zdraví, lásky a štěstí a do nového roku hodně inspirativních chvil nejen v kuchyni.** Ořechový dort s kandovaným ovocem Co potřebuji: • 250 g …
Medové koláčky
Na začátku předvánočního víkendu zde sdílím jeden recept na výborné vánoční cukroví. Pokud patří medovník mezi Vaše oblíbené koláče, budete toto cukroví milovat. Medové koláčky Co potřebuji: • 185 g hladké mouky • 120 g cukru moučka • 40 g medu • 1 …
Citronové koláčky
Po delší době se na blogu objevuje nový recept. Citronové koláčky jsou varianta na jednoduchý, rychlý a osvěžující dezert. Citronové koláčky Co potřebuji: • 120 g másla • 100 g cukru krystal • 240 g mouky • Špetka soli Na náplň: • 6 vajec • 600 g …
Rakytníkový sirup
Moji rodiče mají zahradu, na které pěstují snad všechno . Jedna z věcí, kterou na ní mají, je i keř rakytníku. Z rakytníku se toho dá vyrobit nepochybně víc, já dnes uvedu recept na sirup. Podle Wikipedie se jedná o skoro zázračnou rostlinu : " …
Bageta s medovými fíky, slaninou, modrým sýrem a ořechy
Čerstvé fíky, které se v poslední době začaly objevovat na pultech obchodů, svádějí k inspirativnímu využití v kuchyni. Dnešní recept je tip na výbornou a originální večeři. Rozpečené medové fíky jsou chutné samy o sobě a se slaninou, modrým sýrem a …
Hruškovo-kokosové muffiny
Receptů na muffiny je na blogu poskrovnu. Moc často je nepeču, ale myslím, že po tomhle receptu se to změní. Hrušky a kokos je neotřelá kombinace, která stojí za vyzkoušení. Kokos není v muffinech nijak zvlášť výrazný, takže i ti, co nejsou zrovna …
Borůvkovo-broskvový crumble (krambl)
Tyhle krambly mě prostě baví. Jsou rychlé a nenáročné a přitom chutnají skvěle. Kombinace broskví a borůvek je opravdu dokonalá. Pokud potřebujete připravit rychlý dezert, je tento krambl správná volba. Navíc je výborný teplý i studený. …
Fotosoutěž o originální kuchařku
Foťte, jezte, soutěžte a vyhrajte! Připravila jsem pro Vás speciální soutěž o exkluzivní kuchařku Sweet pixel. Celé léto jste si mohli v rámci Letní školy fotografování jídla na stránkách Sweet pixel přečíst o tom, jak fotografovat jídlo a já jsem …
LŠFJ - 9.díl - Ukázka postupu při fotografování jídla
V předposledním díle je na čase si to všechno zrekapitulovat. Na dvou vybraných fotografování jídla ukážu můj celý postup. Výběr a prozkoumání receptu Úplný základ při fotografování jídla je samozřejmě výběr toho, co vlastně budeme fotografovat. O …
Rajčatový koláč
Pokud nevíte, co s úrodou rajčat, je dnešní recept pro Vás jako stvořený. Musím se přiznat, že nejsem žádný milovník rajčat a do většiny zeleniny se vlastně musím docela nutit. Ale tento koláč je jednoduše geniální. Fakt. Ručím za to, že bude chutnat …
LŠFJ - 8.díl - Úprava fotografií v Lightroomu
Úprava fotografií je posledním krokem k vytvoření finální podoby fotografie podle našich představ. Zvláště pokud fotíme do formátu raw je následná postprodukce nezbytností. Já k úpravě fotografií používám program Adobe Lightroom ve verzi 5. Jedná se …
Broskvové koláčky
Dnešní recept je na jednoduché broskvové koláčky z listového těsta s pudinkem a karamelem. Je to ten druh koláčků, které máte rychle připravené a ještě rychleji snědené. A navíc v doznívajícím létě je potřeba si připravit na talíř ještě trošku toho …
Houbová pizza
Dnešní post je naprosto speciální svou hlavní ingrediencí. Houby se tady určitě ještě nikdy neobjevily, protože já je nejím. V minulém týdnu jsem se nechala nalákat na návštěvu lesa a hledání hub. V mém případě se jednalo pouze o návštěvu lesa, …
LŠFJ - 7.díl - Decor styling
Po food stylingu přichází na řadu další důležitá součást fotografování jídla - decor styling. Jednoduše řečeno se jedná o to na čem jídlo vyfotografujeme a jaké použijeme při fotografování doplňky. Na první pohled to vypadá, že v této oblasti nejde …
Meruňkový koláč z kynutého těsta
Ze zbytku meruněk z letošní bohaté úrody upekla moje máma kynutý koláč. A protože u nás mizí závratnou rychlostí, upekla rovnou plechy dva. Takže ingredience na umírněnější množství je potřeba vydělit dvěma a rovnou je tu i matematická úloha :) …
LŠFJ - 6.díl - Food styling
Znát teorii fotografování, způsob ovládání fotoaparátu, nastavení expozice, využívat vhodné světlo a podobně je základ k vytvoření každé fotografie. No a potom mají všechny oblasti fotografování svoje speciální tajnůstky, na které je potřeba přijít …
Třešňová zmrzlina s čokoládou
K létu neodmyslitelně patří výroba domácí zmrzliny. Dnešní recept je na zmrzlinu z třešní a čokolády. Odkazy na recepty na další zmrzliny, které se zde v minulosti objevily, jsou zde - zmrzlina Piña colada , sorbet z lesních plodů , malinová …
LŠFJ - 5.díl - Inspirace, knihy a weby
V dnešním díle najdete pár tipů, kde posbírat inspirace na fotografování jídla. První dvě knihy jsou knihy, které jsou přímo věnované fotografování jídla a obsahují řadu poučných informací. Další tipy jsou na mé nejoblíbenější kuchařky, časopis a …
2.narozeniny a dort
Dnešní den slaví druhé narozeniny můj blog. Přesně před dvěma lety tento den jsem uveřejnila svůj první příspěvek. Shodou okolností tento den slavím narozeniny i já, takže článek s dortem je prostě povinnost. Pro tyto účely jsem vybrala dort ze svých …
LŠFJ - 4.díl - Kompozice a barvy
Dnešní díl bude o kompozici a barvách na fotografii. Jedná se o důležitou část vizuální stránky fotografování. Kompozice sice má svoje pravidla, ale jde pouze o teorii a mnohem důležitější je, co se vám líbí a fotografovat tak, aby jste z toho měli …
Hrášek s mátou
Dnešní recept je tip na jednoduchou a zdravou přílohu k jídlu. V těchto letních měsících se obzvlášť dobře hodí jako příloha ke grilovanému masu. A opět je to recept ve stylu, co zahrada dala... :) Hrášek s mátou Co potřebuji: • 2 lžíce másla • asi …
Karamelizované meruňky s vanilkovo-rumovou zmrzlinou
V poslední době máme doma opravdu hodně meruněk. Chtěla jsem z nich vyrobit nějaký jednoduchý, originální recept. Kombinaci teplého ovoce a studené zmrzliny je navíc prostě božská. Na přípravu zmrzliny by byl ideální zmrzlinovač. Ale pokud ho stejně …
LŠFJ - 3.díl - Světlo
Světlo je základ každého fotografování a ne jinak je tomu u fotografování jídla. Jsem největší příznivec přirozeného světla, takže tento kurz se netýká fotografování za umělého osvětlení, záblesků a podobně. Skoro by se dalo říct, že pro fotografování …
Bageta s pečenou brokolicí, česnekem a sýrem
Dnešní recept je obzvlášť vhodný jako rychle hotová večeře. Rozpečená bageta se sýrem je klasika, která musí chutnat snad všem. K tomu pečená brokolice a pečený česnek a výborné jídlo je na světě. Bageta s pečenou brokolicí, česnekem a sýrem Co …
LŠFJ - 2.díl - Fotografování pro mírně pokročilé
V druhém díle seriálu si ukážeme, jak využít mírně pokročilejší techniky fotografování pro zachycení fotografiích jídla, po kterých se budou každému sbíhat sliny. Jedna z nejlepších a nejužitečnějších věcí, kterou můžeme během fotografování využít je …
Rybízovo-citrónová buchta
Na létě je skvělých spousta věcí. Jednou z těch úplně nejlepších je bohatá úroda ovoce a zeleniny na zahradě mých rodičů. Tentokrát jsem otrhala červený rybíz a upekla z něj jogurtovou buchtu lehce provoněnou citrónem. Jo kdyby bylo léto celý rok a …
Řepové chipsy
Dnešní recept je inspirací, jak si z řepy za pár minut připravit naprosto skvělou pochoutku. Měla jsem co dělat, abych chipsy stihla nafotit, protože zmizely neuvěřitelně rychle, takže doporučuji dělat z mnohem větší dávky řepy než já... Řepové chipsy …
LŠFJ - 1.díl - Základy fotografování
Dnešním dnem začíná pravidelná týdenní dávka článků, ve kterých se dozvíte základní informace o fotografování jídla. Hned v úvodu bych ráda uvedla, že nejsem profesionální fotograf. Informace zde prezentované jsou získány praxí, čtením knih a článků a …
Zahradní koláč
Tento koláč byl vyroben mou nejdražší maminkou během víkendového relaxačního pobytu na naší chatě. Já jsem vzala pouze do ruky foťák a nacvakala pár snímků na blog a samozřejmě jsem se pak aktivně podílela na jeho snědení. Znovu jsem si potvrdila, že …
DIY Jak vyrobit retro prkénko na krájení?
Dnes bez receptu, zato s jednoduchým návodem na výrobu krájecího prkénka s lehce vintage vzhledem. K fotografování jídla neodmyslitelně patří dekorace a pomůcky, které navodí potřebnou atmosféru. Z mých fotografií na blogu je asi jasné, že na …