Gastro – SoftImage Magazín
Francouzský pilaf neboli rizoto trochu jinak
Můj nový recept. Netradiční úprava klasického pilafu čili jídla, kde hlavní roli hraje rýže, tentokrát však k nádechem skvělé francouzské kychyně. Zkuste tuto netradiční variaci "rizota" a uvidíte, že výsledek tohoto snažení bude stát za to.
Mexický guláš – s fazolemi, chilli a čokoládou
Mexická kuchyně je známá, pro nás velice exotickým, kombinováním surovin. Kombinaci chilli papriček a kakaových bobů, tedy čokolády, hojně využívali už staří Inkové a dodnes se v jihoamerické kuchyni čokoláda k vaření běžných pokrmů používá - třeba ve …
Medvědí tlapy pro silné chlopy a švarné děvuchy
Dnes tu máme variaci na věčné téma "pikantně naložené maso". Popravdě, je to recept relativně známý, ale často různě modifikovaný a tak já vám přináším svou soukromou variaci. Svůj název - medvědí tlapy - dostal podle tvaru, jaký maso po …
Moravská specialita – Mařatické kůsky s červeným zelím
Po několika exotických a asijských receptech, které jsem tady prezentoval si myslím, že recept na nefalšované moravské jídlo vám prostě dlužím. A nejenom proto, že z Moravy pocházím. Dneska zavzpomínáme na léto plné slunce a plných sklenic lahodného …
Ovocná domácí zmrzlina – snadný a rychlý recept
Teploty nám budou den ode dne stoupat, a tak vám možná, místo teplého jídla, přijde vhod trocha ovocné zmrzliny - třeba jahodové, jelikož jahod bývá v těchto dnech dostatek. A pokud nemáte (ještě nebo už) ty ze zahrádky, jsou i ty kupované docela …
Pštrossmayerova pizza
Italské jídlo miluju. Třeba špagety a jiné patvary z těstovin, lasagne ale hlavně pizzu. U nás v Opavě ji zásadně objednávám u "Presto pizzy", tam je fakt nejlepší, fajne těsto, akorát upečené, vše dobře ochucené, prostě lebeda. Mňam, až se …
A jsem krásná, a jsem krásná …
Vykřikuju radostně při pohledu na hororové fotky v mejlu. Dostala jsem totiž obrázky dvou typů žen. Cvičící - deformovanou postavu kulturistky, holka to trochu asi přepískla s tím cvičením, není skoro poznat, jestli je to baba nebo chlap a …
Gratinované plněné cukety
Neboli zapékané cukety plněné salámovo-sýrovou směsí a sypané sýrem s bramborami. Jednoduchý recept, který vznikl více-méně náhodně asi před dvěma lety, kdy otec dotáhnul ze své zahrady spoustu (snad až příliš) cuket a tak nezbývalo, než je nějak …
Krkonošské kuře s bramborovými noky
Toto, skoro až slavnostní, jídlo se může směle zařadit mezi skvosty české kuchyně jako je vepřo-knedlo-zelo nebo svíčková na smetaně. Není to sice žádná lahůdka pro vegetariány a také dietolog by zaplakal, ale kdo by odolal krásně vypečenému máslovému …
Crepes Suzette aneb palačinky na francouzský způsob
Myslím, že moučník, nebo chcete-li zákusek, jsme tu ještě neměli a je čas to napravit. Nejsem sice žádný sladkomil a sladká jídla nejsou mezi mnou vyhledávanými, ale tento moučník mne opravdu nadchnul. Po těch mnoha klasických palačinkových variacích …
Geniální tvarůžková pomazánka pana učitele
Znovu-vzkříšení geniálního a přitom jednoducheho receptu na letní pomazánku. Její příprava je vskutku velice 1d12 jednoduchá a výsledek mnohé překvapí. I ti zapřisáhlí odpůrci oné smradlavé pochoutky si budou libovat a zapomenou na svou psychologickou …
Nechoďte na houby zbytečně - zkuste MykoMapu
V porovnání s jinými Evropany jsou Češi národ houbařů. Ročně přijde alespoň jednou do lesa sedm lidí z deseti. Jenže ne každý z lesa odejde spokojený, s košíkem hub. Kam jít na houby? Kde ty mršky rostou? Ten kdo to ví, nechává si to pro sebe. Možná vám a
Upečte si domácí celozrnný žitný chléb
Dnes se vás chystám přesvědčit, že domácí výroba chleba není nic obtížného ani pro ty z vás, kteří nedisponují domácí mini-pekárnou. Navíc si upečeme chleba celozrnný, přesněji žitno-pšeničný, který je zdravější alternativou ke chlebu klasickému z …
Jak dělá topinky profesionální idiot
Táákže, dneska vám ukážu, jak si udělat křupavý toust s panem Bezpečným - Mr.Safety. Mistr Safety je profesionální idiot a kaskadér, který nemá co ztratit, kromě své cti. Prosím, rozhodně se jej nesnažte napodobit. Takže jdeme na to. První, co budeme …
Voňavé recepty z Magazínu – který je ten nejlepší?
Vařím často a rád a svým způsobem je to takový relaxační koníček ve dnech psychického náporu programátorské činnosti. To velice oceňuje manželka, jelikož už prakticky neví, jak se drží vařecha, a kde a co v kuchyni máme. Jazykové tvrdí, že vařím …