mebio.cz - doména je registrována
Festivalu Evolution 2016
FESTIVAL EVOLUTION - FESTIVAL, KTERÝ VÁM NASADÍ BROUKA DO HLAVY Výstaviště Praha Holešovice. 18. - 20.3.2016 www.festivalevolution.cz
SAMOSBĚR JAHOD 2015
Je tu každoroční samosběr jahod. MéBio Vám přináší jejich seznam. TIPY NA SAMOSBĚR JAHOD. Přidejte i vaše místa!
Spirulina, pomůže Vám zhubnout a posílit zdraví
Jaro je už téměř za dveřmi a my můžeme začít odhazovat zimní oblečení a pomalu zahájit každoroční odlehčení šatníku. Stejně tak jako na svou skříň bychom však měli myslet i na své tělo, které může být po zimě zanesené nejenom nastřádanými …
JEŘABINY ZAVAŘENÉ NA ZPŮSOB BRUSINEK
Poté se používají k omáčkám (svíčková), ke grilovaným masům, výborně chutnají s kuřecím a krůtím masem.
Pěstování zázvoru
Chcete mít vlastní bio zázvor? Jak si můžete sami vypěstovat zázvor?
Dýně a vitamíny
Dýně Hokaido si našly cestu do našich kuchyní. V těchto dnech se tradičně rozšířila nabídka obchodů o tyto plody.
Začal Měsíc biopotravin
Letošním mottem Měsíce biopotravin a ekologického zemědělství je „BIO pro každého“. Kampaň má pomoci odstranit u veřejnosti rozšířenou představu, že biopotraviny jsou dostupné jen malé skupině obyvatel, a že v bio kvalitě lze koupit pouze ovoce nebo …
Bioslavnosti ve Starém městě pod Sněžníkem pokaždé překvapí.
V sobotu 12. července se odehrál již devátý ročník Bioslavností ve Starém Městě pod Sněžníkem. Pořadatelem rok od roku oblíbenějšího bio-gastronomického festivalu, doplněného širokým výběrem kulturních vstupů, přednášek i výstav, je největší …
UŽ JSTE OCHUTNALI BIO BONBÓNY? MLSEJTE ZDRAVĚ.
Bonbóny inspirované výrobou našich předků. Podle této staré tradice, jsou bonbóny vařeny v měděných kotlích nad ohněm a postupně zpracovávány ručně. Zavzpomínejte na své dětství a ochutnejte chuť, jako za dob našich babiček!
Zdravé tuky, které by rozhodně neměly chybět ve vaší kuchyni!
Ještě před pár lety by tento článek nejspíš ani nemohl vzniknout. Lidé si dlouho mysleli, že jestliže chceme být štíhlí, musíme se vyhnout co možná největšímu množství tuků.
Milujeme grilování a právě začíná jeho sezóna!
Lze grilovat zdravě? Máme zařadit grilované jídlo do svého jídelníčku?
OSVĚŽUJÍCÍ BYLINKOVÉ NÁPOJE
OSVĚŽUJÍCÍ BYLINKOVÉ NÁPOJE – JAK JE DOMA JEDNODUŠE PŘIPRAVIT A PŘITOM ZACHOVAT VITAMÍNY A MINERÁLY?
ZAČÍNÁ KAŽDOROČNÍ SAMOSBĚR JAHOD.
PORTÁL MÉBIO VÁM PŘINÁŠÍ SEZNAM TĚCH, KTERÉ SE PREZENTUJÍ NA INTERNETU.
Je čas grilování
Letošní jaro si opravdu pospíšilo a s tím spojené grilování, sezení na zahrádkách a pořádání rodinných ohýnků. Jaké maso použít na grilování?
Sezóna grilování začala!
Teploty teploměru a také krásné počasí, které více připomíná léto, než jaro nám dalo vědět, že je čas grilování.
Jaké byly naše slovanské Velikonoce
Abychom si mohli tento velký svátek užívat a předávat ho našim dětem a dalším generacím, je dobré poznat staré zvyky a uvědomit si význam původních Velikonoc.
Kdo miluje jaro, má v oblibě i Velikonoce
Máme tu nejen dlouho očekávané a milované jaro, ale zároveň se blíží i jeden z nejkrásnějších svátků v roce, Velikonoce.
Velikonoční kalendář
Velikonoce, jeden z nejkrásnějších svátků v roce se blíží.
Avokádo jako vyživovací pleťová maska
Na jaře je potřeba dodat pleti opět vitamíny! Vyzkoušjte třeba avokádovou masku.
Biofanatismus aneb všeho moc škodí
Biopotraviny už dávno nejsou jen záležitostí stravování. Nabalují na sebe další aktivity, které se vzájemně doplňují a tvoří svébytný životní styl. V případě nezdravého dodržování zdravých zásad se ale může lehce stát, že se staneme otroky vlastních …
Pesticidy škodí zdraví, shodují se vědci
O škodlivosti pesticidů již bylo napsáno mnoho. Negativní následky působení pesticidů vedly k regulaci jejich užití a snaze zcela eliminovat tuto chemickou substanci v oblasti zemědělství. Přesto se jejich rozličné modifikace stále používají za účelem …
Vítězné produkty na veletrhu BioFach 2014
Návštěvníci letos opět nadšeně přijali bioprodukty vyznamenané v soutěži Best New Product Award.
Biofach 2014: Jak se budeme stravovat v budoucnosti?
BIOFACH, vůdčí světový veletrh biopotravin, oslavil v době od 12. do 15. února 2014 své 25. výročí.
Potraviny jako prevence nachlazení
Přemýšleli jste někdy, proč některým potravinám dáváte přednost v zimě a jiným v létě?
Špalda, proč ji přidat do jídelníčku
Nejdříve si ve zkratce povíme, co přesně špalda je a proč je tak výjimečná.
Jak vyhrát souboj s chřipkami? Otužujte se!
Trápí vás podzimní deprese a častá nachlazení ? S chladnými zimními rány, deštivým počasím i přechody mezi přetopenou kanceláří a studenými ulicemi si hravě poradíte pomocí otužování . Přečtěte si náš článek a dozvíte se, pro koho je otužování vhodné, …
Zázvor na talíři i v lékárničce
Zázvor je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni i lékem proti chřipce a žaludečním nevolnostem. Odkud se tato jedinečná rostlina vzala a jaké jsou její účinky? Nechte se inspirovat článkem o malém hnědém kořenu, který v sobě ukrývá zdraví i jedinečnou …
Což takhle dát si bio kávu?
Rádi si dáváte šálek napěněné kávy ve své oblíbené kavárně? Přemýšleli jste, odkud pochází a jak je pěstována káva na vaše oblíbené espresso? Většina současné světové produkce kávy pochází z konvenčně pěstovaných zdrojů , které využívají chemických …
Pudingy bez lepku a proč je důležité zdravé stravování
V dnešní době, kdy stále přibývá alergií a ekzémů, a to nejen u dětí, bychom měli více přemýšlet o tom, co jíme a co tělu každý den dopřáváme.
Správné stravování našich dětí je jen na nás
V západních zemích i u nás se stále zvyšuje oblíbenost zdravých kvalitních potravin a bio potravin. Je to jasná reakce rozumných spotřebitelů na nekvalitní potraviny s mnoha chemickými látkami, pesticidy a alergeny.