Recepty Žena.cz
Novoroční pečené jablko
Staročeské dobroty opět přicházejí do módy. Zejména šéfkuchaři luxusních hotelů se znovu rádi vracejí o staletí zpátky a čerpají inspiraci v receptech našich prababiček.
b0 Restovaná zelenina: Zažeňte podzimní splín u sporáku!
14c Na podzim na nás padá splín a bojujeme s depresí. Dloužící se večery přitom přímo vybízejí k relaxaci! Zkusme ji prožít pro změnu v kuchyni! e
Posvícení: oslava hojnosti a kostela d
Městským lidem se při slově „posvícení“ vybaví jen venkovská tradice spojená s přejídáním. Pro naše předky však mělo hluboký význam. e
18 Švestky aneb karlátka 8
Švestky mají v Čechách dlouhou tradici. Jejich sazenice sem dovezl z Francie císař Karel IV. Proto jim také Moravané dodnes říkají „kadlátky“ nebo „karlátka“.
22 Saxaniny experimenty
Petra Černocká (59) je česká herečka a zpěvačka. Její hereckou kariéru nesmazatelně ovlivnila kouzelnice Saxana. Kouzli ale umí i s jídlem. 17
Jak se zbavit rybích kostí
Rybí maso je dobré, zdravé, dá se připravit na mnoho způsobů. Jen ty kosti..., namítnete. Šéf kuchař hotelu Le Palais Radek Šubrt vás naučí, jak si s nepříjemností poradit.
20 Speciality Tomáše Krejčíře 8
166 Herce Tomáše Krejčíře (37) většina z nás zná především z obrazovky, jako hlavního hrdinu první série Rodinných pout, nebo jako moderátora. Možná nevíte, že rád vaří. e
Křehká a jemná panenka
Nejchutnější a nejlibovější kus vepřového masa je panenka. Můžeme z ní připravovat medailonky, smažené řízky nebo rolády.
27 Kate Winslet sází na banány
„Nepatřím k holkám, které hladoví kvůli tomu, aby se vešly do plavek. Jím, co chci, “ říká držitelka Oscara za nejlepší herečku ve filmu Předčítač – Kate Winslet (33). e
Kate Winslet sází na banány
169 „Nepatřím k holkám, které hladoví kvůli tomu, aby se vešly do plavek. Jím, co chci, “ říká držitelka Oscara za nejlepší herečku ve filmu Předčítač – Kate Winslet (33). e
Od babiček: Dobré a zdravé kosmatice d
17e Květy bezu černého právě dozrávají a bylo by škoda je nechat jen tak odkvést. Vždyť jsou cenným zdrojem vitaminů i minerálů a pomáhají nám při léčbě různých chorob.
20 Oblíbené jídlo Ludvíka XIV. d
Krále Ludvíka XIV. nepodzřívejme, že by stál u plotny. Ale právě na francouzském dvoře se vždy dobře hodovalo a vznikla tu řada jídel, která známe dosud. e
23 Navštivte Chile v kuchyni
Kořeny současné chilské kuchyně splétají španělské, indiánské a kreolské kořeny i potravní zvyklosti přistěhovalců, hlavně Francouzů, Němců, Italů, Angličanů a Mexičanů. e
7f Je libo králíčka, či pštrosa?
16c Králičí maso se opět vrací na scénu. Je libové, dobré a dají se z něho připravovat neuvěřitelné pochoutky. Vybere si skutečně každý – přísný dietář i opravdový gurmán. 16
Navštivte Chile v kuchyni
Kořeny současné chilské kuchyně splétají španělské, indiánské a kreolské kořeny i potravní zvyklosti přistěhovalců, hlavně Francouzů, Němců, Italů, Angličanů a Mexičanů.
1b Zlatý slavík rád vaří 8
Karel Gott má nejen zlato v hrdle, ale také mlsný jazýček. Zpěvák, který už začal oslavovat svoje červencové sedmdesátiny, si rád pochutná na vybraných jídlech. 16
Je libo králíčka, či pštrosa?
17a Králičí maso se opět vrací na scénu. Je libové, dobré a dají se z něho připravovat neuvěřitelné pochoutky. Vybere si skutečně každý – přísný dietář i opravdový gurmán.
20 Oblíbené jídlo Ludvíka XIV. d
Krále Ludvíka XIV. nepodzřívejme, že by stál u plotny. Ale právě na francouzském dvoře se vždy dobře hodovalo a vznikla tu řada jídel, která známe dosud. e
1b Jarní bezmasé hodování 8
Zvláště teď zjara, kdy jsou v kurzu různé očišťovací kúry, není od věci si odpočinout od masa a okusit něco z kuchyní vegetariánů. e
Oblíbené jídlo Ludvíka XIV.
Krále Ludvíka XIV. nepodzřívejme, že by stál u plotny. Ale právě na francouzském dvoře se vždy dobře hodovalo a vznikla tu řada jídel, která známe dosud.
15 Zkuste ryby na grilu 8
Nejsme už jen národem chatařů a houbařů, propadli jsme také grilování. Přípravu steaků, krkovičky či klobásek zvládne většina. Ale zkusili jste rybu? e
Je libo králíčka, či pštrosa?
Králičí maso se opět vrací na scénu. Je libové, dobré a dají se z něho připravovat neuvěřitelné pochoutky. Vybere si skutečně každý – přísný dietář i opravdový gurmán. 16
Něco dobrého do polévky d
Polévka je grunt, a když do ní ještě přidáme nějakou dobrou zavářku, může být i hlavním jídlem, které dokonale zasytí. e
28 Od babiček: Dobré a zdravé kosmatice 8
17e Květy bezu černého právě dozrávají a bylo by škoda je nechat jen tak odkvést. Vždyť jsou cenným zdrojem vitaminů i minerálů a pomáhají nám při léčbě různých chorob.
1b Zlatý slavík rád vaří 8
15b Karel Gott má nejen zlato v hrdle, ale také mlsný jazýček. Zpěvák, který už začal oslavovat svoje červencové sedmdesátiny, si rád pochutná na vybraných jídlech. e
29 Jídelníček slavného Old Shatterhanda d
Lex Barker si vždy potrpěl na dobré a kvalitní jídlo. Takové, jaké znal z dětství na rodinné farmě.
Od babiček: Dobré a zdravé kosmatice
Květy bezu černého právě dozrávají a bylo by škoda je nechat jen tak odkvést. Vždyť jsou cenným zdrojem vitaminů i minerálů a pomáhají nám při léčbě různých chorob.
15 Zkuste ryby na grilu 8
Nejsme už jen národem chatařů a houbařů, propadli jsme také grilování. Přípravu steaků, krkovičky či klobásek zvládne většina. Ale zkusili jste rybu? e
Je libo králíčka, či pštrosa? d
Králičí maso se opět vrací na scénu. Je libové, dobré a dají se z něho připravovat neuvěřitelné pochoutky. Vybere si skutečně každý – přísný dietář i opravdový gurmán. 16
28 Něco dobrého do polévky
140 Polévka je grunt, a když do ní ještě přidáme nějakou dobrou zavářku, může být i hlavním jídlem, které dokonale zasytí.