Kupkovi.cz

Zapečené těstoviny s nivou

Zapečené těstoviny s nivou jsou lehkým a chutným pokrmem, kterým neurazíte ani toho nejvyhlášenějšího gurmána. Příprava je přitom velice snadná. Budeme potřebovat tyto ingredience (pro 4 osoby): Balíček bezvaječných těstovin (nejlépe různobarevných …

Dietně a zdravě I.

Jaro se blíží, kabáty a svetry se pomalu budou vracet do skříní a ukáže se, koho z nás v zimě honila mlsná víc než je zdrávo… Mě mlsná honí už několik zim a je to na mě vidět… manželku honí o dost míň (a není to na ní vidět - tedy to, že ji honí), ale …


Pomazánka ze zbytků…

Je to klasika - lednice plná zbytků: pár plátků uzeného vepřového kolena od včerejší večeře, několik rozbalených tavených sýrů, rozpůlené rajče, jedna oloupaná cibule, která zbyla od oběda, dvě tři nožičky dietních párků… co s tím? Řešením je …

Vánoce bez kapra? Letos nejspíše ano…

Ne, z naší rodiny se nestala rodina vegetariánů, odmítajících maso, ani se z nás nestali muslimové či vyznavači tóry. Proč tedy nejspíše nebudeme mít na štědrovečerním stole kapra? Odpověď je snadná - úřední šiml zase jednou hodně hlasitě zařehtal a …


Dřívka z nanuků - my je schováváme. Víte proč?

Odpověď na otázku z nadpisu je stručná: Protože je používáme k výrobě banánových nanuků… A jak se takový banánový nanuk (lidově řečeno bananuk) dělá? Jednoduše: To se vezme banán (recept jsem nalezl na webových stránkách společnosti Chiquita, takže …

Rum, pomazánkové máslo - co zmizí dál?

Čekali jste recept? Omlouvám se, dnes nebude. Dnes bude malé zamyšlení nad tím, jak se Evropská unie (nejsem její odpůrce, to předestírám na samý začátek) podepisuje i na našem vnímání potravin. Začali jsme to poprvé hlasitěji vnímat, když jsme museli …


Tatarský biftek… z lososa

Přiznám se, že k syrovému hovězímu masu chováme u nás doma docela nedůvěru - co se ale týče syrového rybího masa, až tak prudérní zase nejsme. I proto jsme si před časem udělali dobrý tatarský biftek. Z lososa. Co je na tatarák z lososa potřeba? …

Maso z mouky

Dnes bych se s vámi rád podělil o recept na celkem zajímavý pokrm, kterým jsem se živil na začátku devadesátých let, kdy jsem jako student gymnázia několik let byl příznivcem vegetariánské stravy - tím pokrmem je maso z běžné pšeničné mouky (update: jak j


Tak do třetice houby - hříbkovka

Letošní podzim je ve znamení houbařských žní, tento víkend jsme se na chvíli utrhli a strávili jsme nedělní dopoledne v jihočeském lese. S jakým výsledkem? Spousta polohříbků, klouzci, křemenáče a taky košík pravých hříbků (na fotografii je Karolína s jed

Také se léčíte rumem?

Léto už je pomalu pryč, blíží se čas sychravých rán a studených večerů - pokud jste náchylnější, chytne se vás nachlazení jedna dvě… Jak se nachlazení zbavit nebo alespoň zmírnit jeho příznaky, pokud jej nemůžete vyležet a přecházíte jej? Já používám jedn


Ryzec syrovinka - královský pokrm na talíři

V těchto dnech, kdy je houbařská sezóna v plném proudu, se možná i vám poštěstí najít houbu, nesoucí jméno Ryzec syrovinka (Lactarius volemus, obrázek jsem si dovolil vypůjčit z české wikipedie, děkuji wikipedistům). Co je na této houbě zvláštního, tedy k

Karamelová pochoutka - Flan Cubano počesku

Máte rádi sladké? A rádi byste zkusili nějaký netradiční (a hodně) sladký recept? Pak je tady dezert z kubánské kuchyně - slavná karamelová delikatesa zvaná Flan Cubano… Co k výrobě této výtečné kubánské pochoutky budeme potřebovat? Ingrediencí mnoho není


Sparassis crispa aneb falešná dršťková…

  Ten nadpis vypadá divoce, že? Ale neskrývá se za ním nic tajemného - dnešním recept nám prozradí, jak uvařit rychlou dršťkovou polévku z jedné z nejpodivněji vypadajících a zároveň nejchutnějších hub našich lesů - ano, řeč je o Sparassis crispa, čili o


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Kupkovi.cz

Informace o zdroji

pravé domácí...

Systémové informace

Tento zdroj byl ze služby vyřazen.