FoodLife.cz

Kuře s meruňkami a mandlovým kuskusem

Večeře za 320 Kč Jemně kořeněné kuře se sušenými meruňkami, které zvyšují touhu po milování. Důležitou roli v láskyplných pokrmech hraje palčivé koření jako je zázvor. Černé fazole obsahují kromě bílkovin a vlákniny aminokyselinu tryptofan, která nám …

Kuře se slaninou na černém pivu

Ingredience na 4 porce: 1 kuře 250 g anglické slaniny sůl a pepř 200 g cibule šalotky 3 bobkové listy 5 dl piva Kozel Černý


Vyhrajte unikátní knihu Limited Gourmet Edition

Kniha obsahuje 300 poukazů v podobě 2 za 1 do 100 restaurací, barů a kaváren v celkové hodnotě 150 000 Kč. Výhody 2 za 1 platí po celý rok 2011. Poukazy jsou přenosné, tj. s možností darovat dále..

Cuketa a lilek na pánvi s malými koktejlovými rajčaty

Suroviny pro 4 osoby: 4 cukety 2 lilky 1 cibule 250 g koktejlových rajčat 1 polévková lžíce olivového oleje 1 větvička rozmarýnu 1 stroužek česneku 1 kelímek Maggi Gurmánského zeleninového bujónu Čas přípravy: 15 minut Čas vaření: 20 minut


Plněná rajčata po sicilsku s kuskusem, toastový chléb

1 porce: EH 1480 kJ, B 17 g, T 11 g, S 46 g, chol. 58 mg, vláknina 3 g B 19 %, T 28 %, S 53 % 150 g rajčat 150 kJ 3 g olivového oleje 110 kJ 20 g cibule 40 kJ 2,5 g česneku 10 kJ 20 g syrového kuskusu 290 kJ 1,5 g masoxu 20 kJ ¼ vejce 80 kJ 5 g oliv …

Řada vín Ludwig Culinary Selection, vysoká kvalita za příznivou cenu

Hledáte kvalitní víno za rozumnou cenu? Nemáte čas vybírat předražená vína ve vinotékách a musíte si vystačit s nákupem v běžných obchodních řetězcích? Ochutnejte přívlastková vína v kategorii výběr z hroznů z řady Ludwig Culinary, kterou vyrábějí …


Mořská štika se zeleninou pečená v alobalu, americké brambory, barevné papriky

1 porce: EH 1740 kJ, B 35 g, T 10 g, S 46 g, chol. 98 mg, vláknina 8 g B 33 %, T 22 %, S 45 % 150 g filé z mořské štiky 520 kJ 20 g celeru 40 kJ 30 g mrkve 60 kJ 30 g žampionů 50 kJ 20 g naťové cibulky 30 kJ 50 g rajčat 50 kJ citronová šťáva 20 kJ …

Kapr podle pánů z Rožmberka s medovým přelivem

600 g kapra Sůl hladkou mouku drcený kmín 100 g sádla menší cibuli 100 g anglické slaniny 130 ml červeného vína 40 g medu šalvěj rozmarýn 200 g chleba


Soutěž v pečení koláčů chodského typu

CeBB pořádá již 2. česko-bavorskou soutěž o nejlepší koláč, která by měla určit, kdo je nejlepší pekařka/ nejlepší pekař koláčů chodského typu. CeBB hledá ženy a muže na české a bavorské straně (neprofesionální pekaře), kteří se chtějí se svými koláči …

Žemlovka z celozrnného pečiva

4 porce 4 celozrnné rohlíky 0,5 l mléka 4 jablka hrst rozinek nahrubo nasekané vlašské ořechy třtinový cukr skořice 2 vejce rostlinný margarín


Na trh se dostává již druhé vydání oblíbené a unikátní knihy Limited Gourmet Edition

Kniha obsahuje 300 poukazů v podobě 2 za 1 do 100 restaurací, barů a kaváren v celkové hodnotě 150 000 Kč. Jde o jediný koncept v daném rozsahu a kvalitě na českém trhu. Prodejní cena knihy je 990 Kč. Nákupní cena knihy se může uživateli vrátit již …

Novoroční oběd

1 kg uzené plece, 3 cibule, 100 g slaniny, 100 g šunky, 1 sklenice červeného zelí, 1 sklenice bílého zelí, kmín, sůl, cukr, tuk Na knedlíky: 1 kg brambor, 250 g hrubé mouky, 80 g krupice, sůl, 1 vejce


Ve třech se to lépe táhne - Gloria Jean´s Coffees nově v OC Chodov

Australská síť kaváren Gloria Jean´s Coffees přichází s vánočním dárkem – otevírá novou provozovnu v OC Chodov v Praze. Třetí zrnko kávy zasazeno v Praze Gloria Jean´s Coffees působí v Praze od roku 2009. Otevření první kavárny na Klárově a druhé na …

Linguine s krevetami, chřestem a šafránem

4 stroužky česneku panenský olivový polej 400 g krevet (větších) 400 g čerstvého zeleného chřestu 4 g šafránu 2 dcl bílého vína 0,5 dcl zeleninového vývaru na podlití 480 g těstovin linguine pepř a sůl, petrželka na ozdobení


Babiččiny Vánoce

Dnes se na tradičním českém štědrovečerním stole objevuje nejčastěji smažený kapr a bramborový salát. Víte však, co a jak se jídávalo u našich babiček, prababiček a praprababiček?

Vyhrajte balíček s medovinou a dalšími medovými produkty

Chuť medu záleží stejně jako u vína na počasí v tom kterém roce. Záleží na ročníku, místu sběru, roční době odběru, nadmořské výšce umístění úlů a příslušné vegetaci. Kvalitu pak garantují včely a závisí na pečlivé práci včelaře. Doporučujeme kupovat …


Tvarohový medovo-karamelový koláč

Na těsto: 250 g polohrubé mouky 200 g polohrubé mouky špetku soli 1 vejce 100 g margarínu 70 g cukru máslo na vymazání a strouhanku na vysypání plechu. Na náplň: 500 g tvarohu, 150 g medu, 2 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 2 dl smetany na vaření, …

Med - sladké pokušení, kterému se vyplatí podlehnout

Vznik medu Med vzniká činností včel dělnic rodu Apis mellifera L., (včela medonosná), které v přírodě vyhledávají sladké šťávy produkované rostlinami či stejnokřídlým hmyzem. Včely jsou na těchto sladkých šťávách závislé a jsou pro ně jedním z …


Vítězný recept soutěže Bonduelle: Vánoční bramborový salát

1 kg brambor (salátový typ), uvařených ve slupce 2 menší cibule ½ středně velkého celeru Bonduelle hrášek s mrkví na kolečka (400g) Bonduelle cizrna v mírně slaném nálevu (400g) 3 ks sladkokyselé okurky 1 avokádo asi 5 polévkových lžic majonézy 1 …

Vosí hnízda dietně

280 g Smacker dessert s příchutí meruněk 80 g dietních věnečků Ela rings 60 g meruněk nebo broskví 60 g celozrnných dia piškotů 5 g zrníček instantní kávy Z uvedených ingrediencí připravíte 30 kousků nízkokalorických dietních domečků.


Kuře Tandoori - Orientální recept McCain

Lákavá chuť exotiky od Martina Polačka Příprava 45 minut, 4 – 6 porcí 800g. stehenních řízků Koření tandoori 200 ml plnotučného bílého jogurtu Šťáva z jedné limetky

Kuchaři i kuchařky soutěží s chiquitou

V předvánočním čase připravila Chiquita pro věrné milovníky banánů Sváteční receptovou soutěž. Všichni kuchaři i kuchařky mají možnost podělit se o svůj sváteční recept a vyhrát netradiční banánové ceny od Chiquita. Soutěž bude probíhat od 6. 12. 2010 …


Užijte si Zdravé a veselé s biopotravinami a ekologickými produkty za sváteční ceny

V adventním období od 26. listopadu do 23. prosince 2010 mohou zákazníci využít akce na bio a eko výrobky, které pro ně připravila společnost Country Life. Devatenáct výrobků nabízených za výrazně snížené ceny a vhodných pro zdravé vánoční vaření a …

Konfitovaná vodňanská kachna se šťávou z piva Master, dvěma druhy zelí a jihočeskými drbáky

(podle šéfkuchaře restaurace Coda Davida Šaška) vodňanská kachna, hrubá mořská sůl, kmín celý, 2ks cibule, 1kg kachního sádla, kosti, odřezky a rosol z pečeně, 1ks mrkve, 0,2 l Master Zlatý 15°, 1,5 litru drůbežího vývaru Příloha: 700g vařených …


Nová potravina: Proteinové špagety

Přední čeští odborníci v oblasti potravinářství přišli s objevem světového rozměru, když vyvinuli nutričně velmi hodnotnou potravinu na bázi bílkovin – proteinové špagety. Pod vedením Karla Kýhose vynalezl český Výzkumný ústav potravinářský způsob …

Dušená roštěná na pivě Master se špekovými knedlíky

Suroviny pro 4 osoby: 800 g roštěnce, sůl, olej, 100 g kořenové zeleniny, 1 ks cibule, cukr, 30 g hladké mouky, 6 dcl základního vývaru z bílých kostí, citrón, rajčatový protlak, 2 dcl piva Master tmavý, nové koření, pepř celý, máslo


RESTAURACE AMADE, to je skladba nezapomenutelných chutí

Ideální poloha, nezapomenutelná kuchyně, příjemná atmosféra, to vše objevíte v nově otevřené restauraci Amade. Restaurace Amade se nachází v nádherných prostorách Pachtova paláce. Původně toto barokní sídlo patřilo šlechtické rodině Pachtú z Rájova. …

Vepřové maso v houbové omáčce

Suroviny pro 4 osoby: 1 kg vepřového masa 15 g sušených hub 300 ml vody 200 ml smetany 33 % 20 g polohrubé mouky sůl 1 kelímek Maggi Gurmánského hovězího bujónu Čas přípravy: 15 minut Čas vaření: 40 minut


Na co si dát pozor při výběru vánočního kapra?

S nadcházejícími Vánocemi přichází doba, kdy se v ulicích začínají objevovat stánky prodejců vánočních kaprů. Při nákupu kapra na vánoční stůl bychom se měli držet několika základních doporučení, které nám vyjmenoval produkční rybář Ing. Pavel Míšek.

Přes Vánoce mlsejte a zhubněte

Ach ty Vánoce! Provoněné horkým punčem, skořicí či vanilkou, jenž se společně mísí s koledami… I takto si pamatujeme nejhezčí svátky roku. Poklidná atmosféra osvětlených ulic a zdobených výkladních skříní přidávají na velkoleposti těchto svátků. Avšak …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ FoodLife.cz

Informace o zdroji

Recepty, originální a tradiční pokrmy, chutné novinky.

Ikona:  

Domovská stránka
http://www.foodlife.cz

Systémové informace

Tento zdroj byl ze služby vyřazen.