Čokoláda - Čokoláda.info
Druhy a kvalita čokolády
Čokoláda je velice oblíbená pochoutka po celém světě. Původní čokoláda měla formu tekutého, ne příliš chutného nápoje. Její chuť byla hořká a kořeněná. Byla vyráběna z rozemletých kakaových bobů, které byly zahuštěné kukuřičnou moukou, okořeněné …
Švýcarská čokoláda
Ačkoliv je v dnešní době Švýcarsko považováno za čokoládovou velmoc, s její výrobou maličko zaspali. O její existenci se dozvěděli obyvatelé této země až v roce 1697, kdy čokoládu do Švýcarska přivezl tehdejší starosta Curychu Heinrich Escher.
Historie čokolády
Původním místem výskytu kakaovníku je tropický deštný prales a povodí Amazonky a Orinoka. V době, kdy Kryštof Kolumbus objevil nevědomky Ameriku, se čokoláda pila na území Mexika a Střední Ameriky. Za původní pěstitele kakaovníku jsou považováni …