Nejčtenější články

Na této stránce vidíte seznam nejčtenějších (rozumějte nejvíce klikaných) článků zobrazených na službě Apetitus.cz za posledních 7 dní.

Dvě šumivá vína z Rhodosu

Dnes si uděláme krátkou zastávku na Rhodosu. V dávných dobá zásadní producent vína a největší exportér v regionu, první z ostrovů v Egejském moři jež se vinohradnictvím zabýval, jehož sláva a důležitost stoupala v podstatě až do 16. století do …

Nákup roku v MAKRO

Antico Feudo della Trappola 2018, Barone Ricasoli Náhodný objev v MAKRO, neznámé víno za 278 kaček zaštítěné známým jménem výrobce s devět století dlouhou historií. Rodina Ricasoli vlastní v Chianti Classico Castello di Brolio a vyrábí tam víno údajně …


Šťavnatý Ryzlink a výtečné mořské Albariño

Ryzlinkově žíznívé počasí pokračuje a čím dál častěji se mi tu objevují i vína z mladého ročníku 2020. Náročného jak klimatickými podmínkami tak logistikou spojenou s koronavirem, objemem obvykle menšího ale na mnoha místech opravdu špičkového. S …

Bio(dynamické) Bordeaux a domácí bubliny

Vypili jsme láhev Château Beynat 2018 (web), červeného z apelace Castillon Côtes de Bordeaux. Odpůrci Bordeaux nemusí přestávat číst, tohle se trochu vymyká. Vinařství má svých 25 ha vinic od ročníku 2011 certifikovaně bio a od 2019 je to dokonce …


Viognier z Orvieta

Dnes zcela neobjektivní prázdninové tlachání o víně a vinařství, po kterém se mi stále víc stýská. Viognier mi v červnu 2016 usnadnil rozhodování o koupi a dovozu. Návštěva a degustace byly naprosto přesvědčivé, pokud jde o kvalitu vín a zaujetí …

Efektní supertoskánec Volpolo

Dostala se mi do rukou, ze sortimentu dovozce Albarelo, láhev Volpolo 2018 od Podere Sapaio (web), tedy klasická Bordeaux směs z Italské apelace, která v nich opravdu vyniká – Bolgheri. Vinařství sídlí u Castagneto Carducci, dnes mají 25 hektarů vinic …


Evropské červené upomínající na pěstitele fazolí

Jsem nevěrný svým oblíbeným vinařům s novými objevy ze Španělska a dalších míst, ale včera jsem si zase jednou dal červené od Franze Weningera (web), jehož (především) frankovky jsou vždy výtečné pití a vůbec nechápu, že je neotvírám častěji. Dnešní …