Vilemínino zátiší

Procházka od Masaryčky do Petrské čtvrti

Chtěla jsem jednu přítelkyni vzít na dobré kafe - a sama se taky konečně podívat do kavárny EMA.

Jednoduché narozeniny a Café 8

Představovala jsem si, že k narozeninám (nekulatým, jde spíš o setkání) by bylo pěkné někam zajít, nic nechystat, jen se pobavit - no jo, no, probrali jsme s osobami blízkými různé možnosti, a když jsem shrnula svoje požadavky, vyšlo z toho, že...


Vzpomínka na dovolenou

Letos jsme si hlavní dovolenou vybrali v podivnou dobu - jeden týden jsem nevylezla z kalhot a dlouhého rukávu, druhý jsem řešila, co všechno si neobléknout, tedy vynechat.

Sever

Z dusného a rozehřátého města jsem toužila dostat se na vzduch, čerstvý, příjemný, inu: v sobotu ještě nic moc, ale zas jsem konečně vlezla do nejoblíbnější přehrady. Odpolední deštík jsem vítala radostně, však se do večera ještě vybralo, a tak k...


Co s tím vedrem uděláme?

Už to vypadá, že se vedra jen tak nezbavíme, krom pořádné klimatizace už asi není moc možností, jak mu uniknout...

3 K - králík, clafoutis, kritika a letní tipy navrch

O tom, co jsem uvařila, se mi nejlíp píše bezprotředně po akci, dokud ještě mám na jazyku ty správné chutě a dokud si taky pamatuju, co a jak za sebou jsem dělala...tak mě to baví. Namíchaná všehochuť, jak ji žiju.


Fazole s vejci jinak... a taky jahody

Znáte to: když vás vaření a pečení baví, najdete nějaký zajímavý recept, někde ochutnáte, okouzlí vás obrázek na Pinterestu nebo na vás jukne na FB. Umíníte si, že ho co nejdřív vyzkoušíte. A jaksi stále není čas, příležitost, musíte péci něco...

Kavárna o Muzejní noci-fotoreport

Navazuji na předchozí článek: byla to dřina, ale kavárna měla úspěch.


Kavárna o Muzejní noci

Všímáte si, jak postupně jídlo a jeho příprava nabývá na popularitě a stává se neodmyslitelnou a rovnoprávnou součástí rozličných programů a akcí? Už nejsou jen spešl eventy pro foodlovery, ale jako samostatná atrakce je nějaké zajímavé jídlo...

Sezónní tipy do kuchyně

Čas omáček a pečeného masa v závislosti na počasí v mé kuchyni ustává. Čerstvá zelenina a lehčí pokrmy se nabízejí samy. Kdo stále tápe, co vařit den za dnem, najde inspirace od mé plotny níže.


Krupicová pěna a ještě něco z RD

Slíbila jsem dosti lidem, že uveřejním recept na krupicovou pěnu, válečnou náhradu šlehačky. A taky že přidám něco ze zákulisí našeho Restaurant Day.

Restaurant Day - uvařeno a snědeno

Tentokrát jsem s kamarádkami knihovnicemi připravila Restaurant Day na dvou místech. Knihovna Hradčany na Pohořelci nabídla zahradu na exkluzivním místě a hlavní budova na Mariánském náměstí taky nechtěla zůstat stranou... Počasí bylo překrásné, a...


Artyčok-zelenina inspirativní, leč málo výtěžná

Už při pohledu na velkou šupinatou palici artyčoku se snad každému vybaví představa nějakého klasického holandského zátiší. Opravdu ho tam často najdeme. Fotka si přímo říkala aspoň o náznak dobové atmosféry...

Trocha pečení: recepty s karobem, tvarohem i černým rybízem

Za poslední čtvrtrok jsme v rodině prožívali hned dvě smutné události, na psaní to proto moc nebylo. Ale pečení je pro mě dobrá terapie, tak nyní předkládám pár zajímavějších moučníků.


Květnový Restaurant Day se blíží!

16. KVĚTEN Příjďte ochutnat lahůdky od amatérských kuchařů na nová místa. Opět po půl roce jsme nabídli prostory, a to v krásně umístěné zahradě na Pohořelci a klasicky ve vestibulu Městské knihovny v centru.

Jedeme na výlet!

Už jsem dlouho nevzpomínala... Od jara do podzimu jsme jezdili na výlety, neumím si život bez nich představit. Aspoň v dětství tomu tak vždy bylo, výlet nebo vycházka bez ohledu na počasí patřil k rodinným víkendům.


Vaření chez Dagmar

Když mezi foodblogery a jejich sledovateli i na fejsku řeknete francouzská kuchyně, jistě každého napadne: Dagmar Derré. Koho ne, tak ať se rovnou podívá na její stránky nebo profil, aby si...


Předkrm z červené řepy

Nezdá se vám taky, že vařím pořád samá červená jídla? Ještě aby se toho chytil nějaký dušezpytec...je to jen náhoda, že se to sešlo? Jasně že ano, nic v tom nehledejte!

Minicheesecaky s vínem

Potřebovala jsem pro návštěvu takový menší moučník, spíš něco nepečeného, tzv. nenacpávacího, s využitím želatiny nebo aspoň jogurtu - vždyť koláč s jogurtovým želé a vínem jsem dělala už pěkně...


Aktuální zprávy z kuchyně

Zprávy ze světa v této hysterické době moc optimismu nepřinášejí, na snadná a rychlá řešení už nejspíš nikdo nevěří. Než nekonečné debaty, kdo má pravdu a právo, se nadále budu věnovat tomu, co mi jde, co je k nějakému užitku a beztak se musí...

Zima ve městě

"Ať jsem tu knížku otevřela kdekoli, začetla jsem se a všechno sedělo...asi si ji koupím," překvapila mě předminulý týden jedna vzdálenější kolegyně, moje vrstevnice.


Marcipánový dort s červenou řepou

Tenhle dort nevznikl jen tak, věnovala jsem mu skoro celý den. Začalo to tím, že jsem doma měla pár balíčků marcipánu od Dr. Oetkera a musela jsem je na něco použít do konce ledna.


Nejen narozeninový dort

Nový rok jsem odstartovala jen vařením čočky a ohříváním uzeného kolínka, jinak bylo všeho dost, ale hned další den mě čekala větší kuchyňská směna, přípravy na rodinnou sešlost patnácti lidí - větší dort pro oslavence, guacamole, těsto a příprava...

Roční předávka

Rok 2014 byl u mě poznamenán docela velkým úprkem a nevypadá to na nějaké zpomalení. Ale vařila jsem dost, méně času bylo na to psaní a focení.


Končí nám advent

A máme s ním spojeny hlavně ty vánoční přípravy. Na psaní nebylo času, ale vařila jsem o 106. Teď poslouchám Hovada boží a jiné oblíbené písně, adventní svíce dohořívají, jmelí visí, cukroví i černá omáčka si leží na balkóně. Už vidím, že to snad...

Seniorské zdobení

Už jste si asi všimli, že za poslední roky se mi začala prolínat záliba ve vaření a všem kolem něj i do práce, což, jak musím zdůraznit, je samozřejmě sen každého, a já jsem vděčná osudu, že mi to částečně umožnil, i když je to často docela dřina...


Vánoce dle Vilemíny

Advent začíná, tak abyste našli všechny moje vánoční tipy pohromadě, připravila jsem tuhle stránku. Recepty jsou ozkoušené, osvědčené, z dostupných a dobrých surovin, zkrátka Doporučuji! Nové letošní články taky budou, ale ne hned.

Moučníky z bramborových těst

Tak nějak se tím vždy povrhovalo, že těsto nastavené bramborem je moc laciné, chudé, válečné. Z domova to neznám. Jenže když už jsem pekla moučníky s jinou zeleninou, došlo i na brambory. Receptů s nimi existuje plno, tak jsem si vybrala a...


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Vilemínino zátiší

Informace o zdroji

Domovská stránka
http://vilemina.blog.cz/

RSS export
http://vilemina.blog.cz/rss-kanal/prehled-clanku

Systémové informace

ID: 85

Jmenné ID: vilemina

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 06:01

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: dnes 06:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 06:31