Týden v Apetitu

Bar stáhl z nabídky nemravný koktejl. Zákazníky znechutil

Jeden z washingtonských barů se omluvil veřejnosti a vyřadil ze své nabídky koktejl nazvaný Pill Cosby, tedy volně přeloženo Cosbyho pilulky. Nápoj kromě tequily obsahoval i neškodné pilulky a narážku na komediálního herce Billa Cosbyho, kterého …

Sektival se letos rozšumí ve čtyřech městech

Milovníci sektů a dobrého jídla budou moci letos objevovat rozmanitost bublinek ve snoubení s nejrůznějšími pokrmy v rámci gastronomického svátku nesoucí název Sektival. Festival šumivých vín se odehraje od 3. do 18. června v pěti desítkách restaurací …


Benešovský pivovar Ferdinand přichází s bezlepkovým pivem

Benešovský pivovar Ferdinand si nadělil ke 120. výročí od svého vzniku nový druh piva. Od června zařadí do sortimentu bezlepkové pivo a stane se tak třetím tuzemským pivovarem, který vaří pivo bez lepku neboli glutenu.

Návrat po více než 80 letech. Brněnský minipivovar vzkřísil značku Moravia

Brněnský minipivovar Lucky Bastard po více než 80 letech vzkřísil pivní značku Moravia. Velkopivovar stejného názvu zanikl za hospodářské krize ve 30. letech minulého století.


Jaký je skutečný důvod toho proč Španělé pozdě večeří?

V restauracích ve Španělsku je nejvíce hostů v době, kdy kuchaři v jiných zemích odcházejí z práce domů.

Boom minipivovarů v Česku trvá. Kde leží ten úplně první?

Rozvoj podnikání po pádu komunistického režimu přinesl i zásadní změnu jednoho z tradičních českých průmyslových odvětví - pivovarnictví. Zatímco mnohé ze středních a velkých pivovarů nepřežily privatizaci a koncentraci výroby do rukou nadnárodních …


Gastrofestival v Litomyšli připravuje knedlíkové hody

Litomyšlské Gastronomické slavnosti Magdaleny Dobromily Rettigové o víkendu připraví knedlíkové hody, ale i další pokrmy. Národní buditelka, kuchařka a spisovatelka pobývala posledních 11 let svého života v Litomyšli.

Pražský festival představí autentické vinaře

Čtvrtý ročník festivalu Praha pije víno, na kterém se představí sedm desítek vinařů produkujících přírodní, tzv. autentická vína, se uskuteční na pražské Novoměstské radnici od pátku 2. června do soboty 3. června.


Historické vinobraní ve Znojmě: přibude nová scéna

Znojemské historické vinobraní letos nabídne třináctou scénu, o které dva roky uvažovalo. A do role Elišky Přemyslovny, manželky krále Jana Lucemburského, se poprvé vtělí herečka Michaela Filipová, která nahradí Šárku Drozdovou, řekl na tiskové …

Tyčinka Kit Kat si opět nezajistila ochrannou známku

Švýcarské potravinářské společnosti Nestlé se opět nepodařilo zajistit si v Británii ochrannou známku na tvar své čokoládové tyčinky Kit Kat. Podle odvolacího soudu v Londýně totiž neexistuje dostatek důkazů, že spotřebitelé při identifikaci této …


Miniburgery, hmyz i chilli. Garden Food Festival přilákal tisíce lidí

Hmyzí speciality, pokrmy s chilli, asijská kuchyně, miniburgery, čerstvá zmrzlina, regionální speciality i kuchyňské show přilákaly o víkendu tisíce návštěvníků do olomouckých Smetanových sadů.

Wimbledon mezi výstavami vín: Sobotku poslali na konec fronty

Wimbledon mezi výstavami přezdívají znalci Valtickým vinným trhům, které do zámeckého areálu pravidelně lákají až 6 tisíc lidí. Letošní 50. ročník není výjimkou, v pátek dorazilo asi 2400 lidí, dopoledne proudily na zámek davy návštěvníků, největší …


KVÍZ: Houba, Vítr z hor, Flusanec. Jak dobře znáte české koktejly?

Blíží se Světový den koktejlů aneb Lufťákovo den, který každoročně připadá na 13. května. Tento den připomíná první zmínku o koktejlu jako takovém, která se v roce 1806 objevila v časopise The Balance.

Titul Zlatý kuchař obhájil Jan Punčochář

Ve čtvrtém ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue, obhájil své vítězství Jan Punčochář z pražské restaurace Grand Cru Restaurant. Výsledky vyhlásili organizátoři na pražské Novotného lávce.


V Praze začíná pivní festival. Nabídne přes sedmdesát druhů piv

Letenská pláň v Praze bude více než dva týdny lákat milovníky piva i jídla. Český pivní festival představí podle organizátorů produkci desítek českých mikro, mini a středních pivovarů, v nabídce nebudou chybět ani česká vína, limonády nebo kávové …

Pardubice mají řadu vín inspirovaných Vilémem z Pernštejna

Osobnost Viléma z Pernštejna, za nějž Pardubice dosáhly velkého rozkvětu, připomíná řada tří vín, která si nechal vyrobit Zámek Pardubice. S odkazem na náboženskou toleranci velmože nesou vína názvy Sub una (Pod jednou) pro bílé suché, Sub utraque …


V Bečově vznikne návštěvnický okruh se vzácnými víny

Takzvaný vinný poklad, sbírka vzácných vín z 19. století, by v budoucnu mohla být v Bečově nad Teplou vystavena v rámci samostatného návštěvnického okruhu. Osud sbírky, která byla v roce 1985 na bečovském hradě nalezena spolu s relikviářem svatého …

V Plzni bude dvoudenní degustační přehlídka řemeslných pivovarů

Pestrost pivních chutí a kulturu pití piva chce lidem v Plzni koncem května představit dvoudenní degustační přehlídka řemeslných pivovarů Brewstock.


Řasy všeho druhu vystupují ze svého ghetta

Hnědé, červené nebo zelené řasy, které jsou na rozdíl od hub všechny jedlé, lákají stále více spotřebitele vyhledávající přírodní a zdravé potraviny, které by obohatily jejich jídelníček.

Česká města brázdí foodtrucky. Vaří v nich i elitní kuchaři

Českými a moravskými městy začaly kvůli rostoucí popularitě kvalitního jídla a kulinářského umění projíždět moderně vybavené kuchyně na kolečkách, ve kterých své umění často předvádí i špičkoví kuchaři z renomovaných restaurací.


VIDEO: McDonald's přichází s "hranolkovou vidličkou"

Fastfoodový řetězec McDonald's přišel s poněkud bizarní novinkou nazvanou "Frork". Má jít o jakousi vidličku z hranolků, za jejíž pomoci můžete snadněji nabírat omáčku, která vám ukápne z hamburgeru.

Zdravější cheesecake? Jak ho připravit z cizrny poradí Sandra Šlajchová

Cizrna je všestranná surovina, kterou lze přidat jak do slaných, tak i do sladkých jídel. Nevěříte? Zkuste si upéct cizrnový cheesecake.


Mezi barmany byl nejlepší Lukas, teď vyzve světovou konkurenci

Na jubilejním dvacátém ročníku světové barmanské soutěže Mattoni Grand Drink bude Českou republiku reprezentovat Jan Lukas.

Ve Znojmě otevírají pivovarské muzeum

Areál nejbližšího okolí historického znojemského hradu má novou atrakci. Město zde za víc než pět milionů vybudovalo expozici znojemského pivovarnictví. Nachází se ve varně bývalého pivovaru Hostan, který ukončil svou činnost v roce 2009.


Bosch Fresh Festival láká na degustace delikates i kuchařská esa

Letos se opět čtyři krajská města, kterými jsou Pardubice, Liberec, Plzeň a České Budějovice, stanou hostiteli Bosch Fresh festivalu roku 2017. Jak je pro tuto událost řadu let zvykem, půjde o příjemně strávený víkend, doslova nabitý bohatým programem …

Oslaďte si prvního máje se svou láskou

Pořádnou pusu pod rozkvetlým stromem by měla 1. května dostat každá žena, aby jí nehrozilo, že do roka uschne. První máj slaví páry v České republice i dalších státech jako svátek zamilovaných.


Indové se snaží obejít zákaz prodeje alkoholu u silnic

Originální, kreativní i kuriózní způsoby, jak obejít nový zákaz prodeje alkoholických nápojů do vzdálenosti 500 metrů od silnice, vymýšlejí Indové, píše list The Times.

Valtické vinné trhy znají svého šampiona: Ryzlink vlašský z Bzence

Šampionem jubilejního 50. ročníku Valtických vinných trhů je mezi bílými víny Ryzlink vlašský z vinařství Vinum Moravicum z Bzence. Šampiony vybírali ve Valticích profesionální degustátoři ze 748 vzorků vín od 125 firem.


Luxusní stolování začíná nádobím

Aby pokrmy vypadaly dokonale, musí být dovedně naservírovány. Pokud si chcete dopřát skutečná požitek z jídla, rozhodně by vám k tomu nemělo chybět špičkové nádobí.

Soutěž v Praze si klade za cíl snížit plýtvání potravinami

V Praze začíná soutěž Food Waste Hackathon. Akce má za cíl propojit odborníky na informační technologie s lidmi zabývajícími se problémem nehospodárného nakládání s jídlem. Celý víkend budou vytvářet mobilní a webové aplikace, které by pomohly omezit …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Týden v Apetitu

Informace o zdroji

Články o Apetitu na portálu Týden.

Ikona:  

Domovská stránka
http://www.tyden.cz/rubriky/relax/apetit/

RSS export
http://www.tyden.cz/rss/rss.php?rubrika_id=10

Systémové informace

ID: 6

Jmenné ID: tyden

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 18:46

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: dnes 18:46

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 19:16