Tyden.cz

Chutě, které předstírají, že jsou něčím jiným

Pokud člověk pije mangový džus, nemůže se nikdo divit, když si bude myslet, že hlavní ingrediencí nápoje je mango.

Moučníky i mošty. Hostětín pošestnácté hostí Jablečnou slavnost

Jablečnou slavnost přivítá v neděli už pošestnácté obec Hostětín na Uherskohradišťsku. Návštěvníci na ní ochutnají jablečné moučníky, mošt nebo sušené ovoce.


Vinaři vezou z Vídně 32 zlatých medailí. Nejúspěšnější byl Bohemia Sekt

Vinaři z České republiky získali na jedné z největších světových vinařských soutěžích AWC Vienna 32 zlatých medailí.

Muškát moravský slaví 30 let od zapsání do knihy

Jedna z nejznámějších a nejrozšířenějších tuzemských vinařských odrůd, Muškát moravský, slaví 30 let od svého zapsání do Státní odrůdové knihy.


Milovníci vína zavítali na Znojemské historické vinobraní

Více než 80 tisíc platících lidí zavítalo na letošní Znojemské historické vinobraní. Oproti minulých rokům se více vstupenek prodalo v předprodeji.

Na festivalu v Brně se podávala tarantule i larvy potemníka

Porcovaná tarantule, krokodýlí filet s hruškovým čatní, larvy potemníka nebo smažená žabí stehýnka obalovaná v těstíčku mohli ochutnat návštěvníci druhého ročníku festivalu Ochutnej Asii.


Muškát moravský slaví 30 let od zapsání knihy

Jedna z nejznámějších a nejrozšířenějších tuzemských vinařských odrůd, Muškát moravský, slaví 30 let od svého zapsání do Státní odrůdové knihy.

V Mnichově startuje Oktoberfest, očekávají se miliony lidí

V Mnichově v poledne začne 184. ročník tradičního pivního festivalu Oktoberfest. Návštěvníky, kterých by podle pořadatelů mohlo být až šest milionů, na něm čeká dražší pivo i více bezpečnostních opatření.


Praha láká na vinobraní, pro děti jsou připravené workshopy

V Praze patří třetí zářijový víkend vinobraním. Na degustaci vín láká Pražany a návštěvníky metropole například vinobraní na náměstí Jiřího z Poděbrad, které začalo již v pátek.

Příjezdem krále začalo Znojemské historické vinobraní

Příjezdem představitele krále Jana Lucemburského a večerní ohňovou show v pátek začalo Znojemské historické vinobraní, které je největším svátkem vína v České republice.


Desatero burčáku. Kdy a jak ho pít

Mléko starců. I tak se říká kvasícímu vinnému moštu, který si nikde na světě nenašel tolik příznivců jako u nás. Sezona burčáku vrcholí. Jak poznat ten kvalitní? Kolik by měl stát? A kam pro něj rozhodně nechodit?

Mnichov se chystá na Oktoberfest, pivo opět zdraží

S vyššími cenami piva i dalším zpřísněním bezpečnostních opatření musejí počítat návštěvníci letošního Oktoberfestu, který v Mnichově začne v sobotu.


Mělnické vinobraní letos připomene i prezidenta Masaryka

Mělnické vinobraní letos připomene i prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Třídenní akci, která začíná v pátek, každoročně navštíví na 20 tisíc lidí, nejvíce v sobotu.

Plzeň opět hostí festival minipivovarů, nabídne 320 značek

V Pivovarském dvoře v Plzni - Černicích se v pátek a sobotu uskuteční festival minipivovarů. Nejméně 82 nejmenších českých výrobců představí přes 320 značek čepovaných piv a desítky lahvových.


Trojský pivovar by mohl být součástí pražské zoo

Praha zvažuje, že odkoupí zchátralý objekt bývalého Trojského pivovaru pro zoologickou zahradu, aby mohla rozšířit služby pro návštěvníky. V areálu by mohl vzniknout například přednáškový sál, restaurace nebo konferenční hotel.

Makadamové ořechy: nový hit pěstitelů banánů v JAR

Rozkvět poptávky po makadamových oříšcích přetváří zemědělskou krajinu na východě Jihoafrické republiky.


Svatováclavské slavnosti nabídnou i českokrumlovské pivo

Pivovarské slavnosti budou novinkou Svatováclavských slavností, které se odehrají 28. září až 1. října v Českém Krumlově. Nabídnou piva z tamního Historického pivovaru, který navazuje na tradici vaření piva ze 13. století.

KFC v Číně testuje systém Zaplať úsměvem

Návštěvníci restaurace rychlého občerstvení KFC v městě Chang-čou mohou za jídlo zaplatit úsměvem.


Karlovský gastrofestival přivítá michelinského šéfkuchaře Mörwalda

Již podeváté budou valašské Velké Karlovice na začátku podzimu hostit populární Karlovský gastrofestival. Jedna z nejnavštěvovanějších gastronomických událostí s jedinečnou atmosférou uprostřed krásné přírody Beskyd se letos koná 7. a 8. října.

Výrobce čokolády: Člověk v té kvalitní hledá spoustu chutí

V kvalitní čokoládě se dá najít spoustu chutí. U dobrého výrobku stačí jeden plátek a chuť je dlouhodobá. To je hlavní rozdíl mezi kvalitní a průmyslovou čokoládou, uvedl na zlínském Garden Food Festivalu Václav Durďák, jeden z majitelů Čokoládovny …


Prudký růst cen vanilky vede k přepychu i zločinnosti

Na jediné asfaltované cestě malé venkovské obce Ampanefena na severovýchodě Madagaskaru se několik mladíků baví tím, že řetězy spojuje zadní kola svých luxusních japonských motorek. I to je důsledek prudkého nárůstu cen vanilky.

"Vromage"? Sýrárny a restaurace tvoří veganské varianty jídel

Sýrové obchody, kterým se francouzsky říká fromagerie, lemují ulice prakticky všech francouzských měst. Jejich odborně vyrobené - a někdy také nechvalně páchnoucí - sýry přitahují davy místních i turistů z celého světa.


Vinaři na Litoměřicku otvírají sklepy pro turisty. Poprvé

Vinaři z Litoměřicka se letos poprvé připojují k akci otevřené sklepy, v rámci níž mohou lidé ochutnat vína ze severu Čech. Do vinařství na různých místech okresu lze dojet autobusem či na kole. Degustovat mohou zájemci do 20.00.

V ostravské zoo nepoužívají palmový olej

V ostravské zoologické zahradě se ke smažení pokrmů přestal používat palmový olej. Zoo je totiž členem Koalice proti palmovému oleji a dlouhodobě upozorňuje na devastaci přírody, která musí ustupovat stále se rozšiřujícím plantážím palmy olejné.


Park, vinice i naučná stezka. Ve Valticích otevřeli Centrum Excelence

Jihomoravský kraj ve Valticích otevřel vinařské Centrum Excelence. V budově střední vinařské školy vzniklo nové výukové centrum, malý park s vinicemi a naučná vinařská stezka.

Na Vysočině začal sběr hroznů, úroda bude zřejmě dobrá

Ve vinařství pod hradem Sádek na Třebíčsku začal sběr hroznů. Jsou pěkné a mají vysoký obsah cukru, víno by mohlo být kvalitní. Části vinohradů, které jsou jediné na Vysočině, uškodily jarní mrazíky.


Přeštice otevřou městský pivovar a restauraci

Sedmitisícové Přeštice otevřou v pátek na náměstí městský pivovar a restauraci. Výrobu piva obnovily po 112 letech. Oprava městské budovy z roku 1858 stála 13 milionů korun, technologie přišla na 3,5 milionu korun, 1,5 milionu korun stálo vybavení …

Originální tipy na svačiny pro školáky

Nabalit školákovi zdravou svačinu, kterou opravdu celou sní, je pro mnoho rodičů dost složité. Děti se jídlem nechtějí zdržovat, když o přestávce se dá dělat tolik zajímavějších věcí. Jenže něco do žaludku dostat potřebují, protože jinak by už před …


Barman roku: Ženy více oceňují vizuální stránku koktejlu

Jiří George Němec je barmanem tělem i duší. Nechybí mu nadšení, pozitivní energie, ale především láska k oboru a touha neustále zkoušet něco nového. A to nejen v míchání drinků, ale i v osobním životě. Také proto se v Austrálii stal Barmanem roku nebo …

Titul šampiona Krále vín získalo ZD Němčičky

Titul šampiona i cenu za nejlepší kolekci v soutěži Král vín získalo letos Zemědělské družstvo Němčičky. Dvě nejvyšší ceny jednomu účastníkovi byly v soutěži, která se letos konala podvanácté, uděleny teprve podruhé, řekli organizátoři. Tituly v …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Tyden.cz

Informace o zdroji

RSS export článků z portálu Tyden.cz

Ikona:  

Domovská stránka
http://www.tyden.cz/

RSS export
http://www.tyden.cz/rss/rss.php?rubrika_id=10

Systémové informace

ID: 6

Jmenné ID: tyden

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 15:31

Návratový kód: HTTP 301

RSS export naposledy zpracován: dnes 09:31

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 16:01