Tři kopečky

Pivní zmrzlina

„Zmrzlinu? Zmrzlina je pro děcka, to já nejím, jedině že byste měli pivní..“ Každý, úplně každý zmrzlinář vám řekne, že něco takového od potem zbroceného tatíka u svého stánku už slyšel. A existují dokonce zmrzlináři (ehm, tedy jeden zmrzlinář), který …

Mám vlastní cooking show!

Tak dobře, titulek je poněkud nadnesený. Ale co by jeden neudělal proto, abyste četli dál. V televizi jsem už párkrát byla  – dvakrát v Sama doma – to je adrenalin, protože jde o živé vysílání a vy se modlíte, ať tam … Celý příspěvek →


Jeni’s má potíže

Můžete hádat, jaké stránky sleduji na Facebooku a jaké účty na Instagramu. Jasně že zmrzlinové. Kochám se nápady jiných zmrzlinářů a žasnu nad tím, jaké ovoce je v Kalifornii třeba v březnu k dostání. Většina těch účtů je přehlídkou vlastních … Celý …

Vánoční kolekce

Přiznám se: do ničeho se mi letos nechtělo. Ani do cukroví. Ale už v listopadu, ba už i v říjnu, se mě kamarádi i známí začali ptát. Bude letos vánoční kolekce? Opovídala jsem, že ne, ale myšlenka se v hlavě … Celý příspěvek →


Dynamo.

aneb co jste dýním ještě neprovedli. Dýňový sladký chlebíček, koláč, chleba, kari, hořčice, pomazánka..Dýňová sezona je v plném proudu a určitě je těžké přijít na to, co jsme dýním ještě neudělali. Recept na dýňovou zmrzlinu tu máte z minula, ale … …

Černý jako noc je rybízový sorbet

Je mi jasné, že víte, co si počít s černým rybízem. Skvělá šťáva, marmeláda, zbytek zamrazit..Černý rybíz zůstane málokdy „na ocet“. Pokud ale chcete svůj repertoár rozšířit a máte slabost pro kyselou a přesto něčím eae sametovou a dekadentní chuť …


Zmrzlinová Ženeva

Ženeva je panelákov, říká moje sestra, která má to štěstí, že ve městě sevřeném horami, s okem jezera hned v centru, právě žije. Já říkám, že v takovém panelákově by chtěl bydlet každý –  nebo vy snad máte z balkónu … Celý příspěvek →

Bez bezu jsem bez sebe

Určitě znáte urban gardening, městské zahradničení – tedy snahu osázet balkony, terasy a komunitní zahrady vším možným, hlavně jedlým a mít tak třeba pár svých jahod, každou hýčkanou jak na podušce. Urban gardening neprovozuju, protože můj severně …


Chřestová zmrzlina – nic nového pod sluncem

Jsou věci, které skoro nikdy nezkusím. Jahody na slano, chřest na sladko..Jahody i chřest miluju tradičním způsobem a protože jejich sezóna je tragicky krátká, nezvládnu se jich nikdy přejíst natolik, abych měla chuť výrazně experimentovat. Jenže …

Vyhráli jsme!

Nevím, zda znáte prima blog Výpečky, který provozuje Tereza Beránková. Krásné fotky, chutné recepty, žádné velké řeči okolo. Tereza a její muž Lukáš jsou totiž hlavně lidé činu, kteří se snaží profesně propojit českou blogosféru kolem jídla. Jejich …


Díky za Holešovice!

První Street food festival je za námi. Děkujeme moc všem, kteří přišli, nakoupili, ochutnali..Jen moje předsevzetí, jak si budu se zákazníky povídat, se nějak nekonalo. V jednu chvíli vypuklo šílenství a za chvíli byla zmrzlina fuč. Je ale pravda, že …

Přijďte na Street food festival v Holešovicích!

Když jsem poprvé slyšela o Street food festivalu v Holešovicích, trochu jsem nakrčila nos. Festival pouličního jídla u rušné křižovatky, kde není skoro zeleň, nelze se posadit do stínu stromu na rozlehlý trávník nebo při sklence vína pozorovat plující …


Velikonoční kolekce

Tak a je to tu zas. Jak jste pochopili, svátky nám slouží k podvratnému šíření zmrzliny! A svátky jara, Velikonoce, nebudou výjimkou. Kdyby bylo na mě, byly by zelené, ale jak se zdá, hrášková zmrzlina neláká dost odvážlivců a tuzemské … Celý příspěvek →

Kandované fialky

Kdyby mé druhé dítě bylo dcera, jmenovala by se Viola. A volala bych na ní Fialko..Fialky prostě zbožňuju. Loni mi utekly, ale letos jsou jich celé lány. A můžete je použít na „bílkový“ recept. Bílkový píšu s úvozovkami, protože moc … Celý příspěvek →


Můj boj s bílky I : Zmrzlinové kornoutky

Že zdroje nejsou na světě spravedlivě rozděleny, je jasná věc. Typickým příkladem budiž vejce. Porovnejte si žloutky a bílky. Na litr hebké, smetanové, krémovité zmrzliny potřebujete pět až šest žloutků. Nebo i víc, záleží, jak se chcete rozšoupnout. …

Odlehčujem! Jogurtová zmrzlina.

Znáte to. Po Vánocích žádné sladkosti! Ovšem taková jogurtová zrmrzlina, to je přece vlastně zdravá věc, takže rozhodně nemůže vadit, když si jednu dávku uděláte. Vlastně se bude hodit v rámci  jarní diety a hubnutí do plavek! No..to úplně ne, … Celý …


Řekni to zmrzlinou!

Moc se mi líbil způsob, jakým požádal svou vyvolenou o ruku jeden mladý muž. Jeho přítelkyně měla ráda zmrzlinu a tak jí objednal čtyři kelímky jejích nejmilejších příchutí ze špičkové zmrzlinárny. Co kelímek, to nápis: Will you marry me? Řekla … Celý …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Tři kopečky

Informace o zdroji

stránky s vášní pro poctivou zmrzlinu

Domovská stránka
http://blog.trikopecky.cz

RSS export
http://blog.trikopecky.cz/feed/

Systémové informace

ID: 133

Jmenné ID: trikopecky

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 14:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 21. prosince 2019 16:46

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 15:16