Nová kuchyně

Citrusový koláč s mandlemi

Blíží se víkend a to je ve většině domácností je čas to uvažovat, jaký dezert se bude k sobotnímu nebo nedělními odpoledni připravovat. Citrusový koláč s mandlemi je lehkou a hodně osvěžující možností. Pustíte se do něj?  Powered by Max Banner Ads  …

Kuřecí tikka

Kuřecí maso je skvělá záležitost. Sám ho mám na talíři hodné rád. Kuřecí tikka mi tak trochu rozšířila obzory, co se týče úpravy kuřecího masa. Zas tak mám o jeden lahodný stupínek dál k tomu, aby mi kuřecí zevšednělo ;)  Powered by Max Banner Ads  …


Bylinková omeleta

Omeleta je prima jídlo pro kteroukoli denní dobu. Někdo ji má rád k snídani, pro někoho může být variantou rychlého obědu a jiný si zas omeletu dopřeje v závěru dne jako večeři. Byla by ale škoda omeletu samotnou jen tak odbýt. Z Omelety lze vytvořit …

Francouzská cibulačka

Už jste viděli film “Láska na kari”? Jak název a i samotný děj napovídá, film se točí kolem jídla, vaření, kuchyní… Co si takhle udělat pár receptů, které se mihnou na filmovém plátně? Začněme klasikou – francouzskou cibulačkou.  Powered by Max Banner …


Pozvánka do kina: Láska na kari

Jak všichni tady dobře víme, vaření je úžasná věc a tak není divu, že se čas od času v kinech objeví film, kde je naše oblíbená aktivita v jedné z hlavních rolí. A film “Láska na kari”, který v těchto dnech přichází do našich kin, je právě takový. …

Kuřecí prsa s marinovaným hroznovým vínem

Samozřejmě, že i mexická kuchyně využívá kuřecí maso. Dnes si přineseme trochu latinskoamerického ducha s pomocí kuřecích prsou a hroznového vína marinovaného v medu a tequile.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g kuřecích prsíček sůl …


Recenze restaurace: Motorest Tempo žádné tempo nemá

Nedělám to často, ale musím se podělit o svůj zážitek. Protože něco tak obskurního bych nečekal ani v tom nejdivočejším snu. A že je občas mám pěkně divoké. Sobotní cestování po středních Čechách mě hladového zavedlo do motorestu Tempo u Benátek nad …

Regionální kuchařka + recept na kyselicu

Lidová strava se od té restaurační liší tím, že je osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Odhalte prostřednictvím 136 vyzkoušených receptů tajemství jídel našich babiček, která jsou vždycky nejlepší. A svým způsobem také originální, protože je …


Provensálské pečené papriky

Co byste říkali na pečené papriky s barevnou cibulí, žampiony a červenou fazolkou? Zní to lákavě, že? A nejen, že zní. Také to lákavé je. Pořádně!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 600 g barevných paprik 150 g barevné cibule 100 g čerstvých …

Kuřecí maso v omáčce z kokosového mléka a červeným kari

Tato úprava kuřecího masa má svůj domov v Asii. A to je samo o sobě zárukou zajímavého pokrmu a pro nás exotické chuti.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 600 g kuřecích prsou 2 papriky (červená a žlutá) 1 pórek 30 g jidášova ucha 30 g hub …


Mandlové palačinky s nutellovým krémem a jahodami v čokoládě

Toto je recept na opravdu exkluzivní palačinky! Vždyť už samotný název vypovídá o jakou lahůdku půjde.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 6 palačinek 50 g mandlí pokrájených na plátky 100 g Nutelly 30 g vanilkového pudinku mléko máslo cukr …

Ředkvičkové máslo

‘Léto je v plném proudu, zahrádky nabízejí přehršel zeleniny a to je ten správný čas vyzkoušet ředkvičkové máslo.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 2 svazky ředkviček 150 g změklého másla 150 g žervé nebo lučiny sůl pepř Postup: Ředkvičky velmi …


Vegetariánská rýže po indicku

Basmati je indická rýže, která vyniká nezaměnitelnou jemnou vůní. Nevěříte? Vyzkoušejte si ji tedy v našem dnešním receptu.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 250 g rýže basmati 400 g mražené zeleninové směsi větší hrst rozinek 1 kostka …

Meruňkové želé se skořicovou šlehačkou

Meruňkové želé je ovocný lehký dezert bez přídavku bílého cukru.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 100 g sušených meruněk (nejlépe nesířených) 1,5 dl pomerančové šťávy 1 lžíce želatiny v prášku 1,5 + 1 dl vody 2 lžíce nízkotučného tvarohu cca …


Sázená vejce po bulharsku

Sázet se dá cokoli. Bylinky na zahradě, góly do sítě brankáře nebo vejce. Jak je sází v Bulharsku si ukážeme právě teď.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g balkánského sýra 6 lžic oleje 8 vajec 2 lžičky grilovací směsi 2 lžíce nadrobno …

Banánová lahůdka

Banány lze jíst nejen v klasickém přírodním stavu, ale i různě zpracované. Dnešní dobrůtka potěší hlavně ty, kteří mají rádi něco trochu sladšího.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 2 banány 2 vejce 4 lžíce cukru 8 lžic polohrubé mouky prášek do …


Zapečená rajčata

Rajčata upravená tak, jak je to oblíběné v Itálii a jižní Francii: se šťavnatou a kořeněnou sýrovou kůrkou.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 800 g zralých rajčat trochu másla sůl pepř 2 červené cibule 2 stroužky česneku 1 svazek petržele 1/2 …

Syrečky na špeku

Olomoucké syrečky jsou synonymem pro “voňavou” kuchyni, která má spoustu svých přívrženců mezi muži. Přiznám se, že neznám žádnou ženu, která by si libovala v okamžicích, kdy ucítí omamnou “olomouckou” vůni. Vy snad ano?  Powered by Max Banner Ads  …


Ananasové kuře s tequilou

Populární tequila se dá nejen pít, ale hodí se i pro přípravu nejrůznějších jídel. Tento recept nám ukáže, jak s ní opít kuře :)  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 kuře o váze asi 1200 g 1 ananas 1 cibule 2 zelené papriky 2 pálivé papriky půl …

Kuřecí maso na špízu

Jemné kuřecí maso zabalené do okořeněné šunky, společně napíchnuté na špízu s křupavou zeleninou bude chutnat i vám!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g kuřecích prsíček 1 stroužek česneku 7 lžic oleje 3 lžíce citronové šťávy 1 lžička karí …


Brokolice v česnekovém másle

Pikantní parmazán s jemnou brokolicí – tato kombinace je nejen dobrá, ale také zdravá.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 kg brokolice 1/8 l zeleninového vývaru 1/8 l suchého bílého vína 1 lžička soli 2 stroužky česneku 125 g másla sůl černý …

Srbská fazolová polévka

Tento recept představuje zástupce srbské kuchyně – fazolovou polévku, která svojí sytostí může nahradit hlavní jídlo.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g bílých fazolí 2 l masového vývaru 500 g špeku 3 bobkové listy 3 hřebíčky 2 velké …


Tradiční Francouzský trh nabídne na Kampě již posedmé vybrané pochoutky

Sedmý ročník Francouzského trhu bude slavnostně otevřen ve čtvrtek 10. července v 11 hodin francouzským velvyslancem a až do pondělí 14. července bude každý den od 10:00 do 20:00 hodin nabízet jedinečný gurmánský a kulturní zážitek. Kromě lahůdek …

Řezy z lososa s cuketami a rajčaty

Lehké a rychlé jídlo, které je možné výborně rozšířit na celé menu pro hosty.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 4 plátky lososa (po 150 g) šťáva z 1/2 citronu sůl pepř 2 lžíce rostlinného oleje zelenina: 350 g malých cuket 1 malý stroužek …


Listový salát s teplými kuřecími plátky

Ideální jídlo pro teplé dny. Je lehké, osvěžuje a je připravené obratem ruky. Zároveň vám přinášíme i “italskou” variantu tohoto receptu.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 malý salát 2 listy mangoldu (asi 100 g) trochu řeřichy zahradní 250 g …

Zapečený květák

Pod křupavou kůrkou ze strouhanky a sýra se skrývá znamenité lehké zeleninové jídlo.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: do rajčatové omáčky: 500 g konzervovaných rajčat 1 cibule 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje po 1/2 lžičce soli a …


Jahodový pohár s mascarpone a jogurtem

Dnešní recept je určen pro příznivce rychlé výroby sladkých pochoutek. A jahod, samozřejmě :)  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 00 g čerstvých jahod 250 g sýra mascarpone 200 g bílého jogurtu 4 lžíce moučkového cukru 1 lžíce bílého rumu Postup: …

Prázdniny jsou tady! A červnový Brandnooz box s nimi!

Na dnešní den se těšili všichni školáci. Snad i ti, co jsou ve třídách za šprty. A spolu s nimi učitelky a odběratelé Brandnooz boxu. Protože dnes (někomu vlastně už včera) dorazily nové krabice plné jídelních překvapení. Co pro nás v Brandnoozu …


Jahodové řezy

Pozor, kontrolní otázka. Kdo z vás miluje jahody? Přesně to jsem tušil. Tak teď můžete všichni sundat ruce dolů a podívat se na to, jak si připravit jahodové řezy.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g hladké mouky 100 g škrobu 1 prášek do …

Zapečený pórek s mozzarellou

Je pro vás pórek takovým outsiderem mezi tou vší suprovou zeleninou? Styďte se! I pórek je totiž boží! Například v této úpravě. Vsadím se, že se vám budou sbíhat sliny v ústech na zapečený pórek, rajčata a kedlubny pod skvělou křupavou sýrovou kůrkou. …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 05:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 19. září 2014 07:16

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 06:16