Nová kuchyně

Neratovice se chystají na první ročník Festivalu piva

V sobotu 10. června se v Neratovicích, v parku za městským kinem, uskuteční přehlídka a s ní spojená ochutnávka piv z produkce zajímavých českých pivovarů. Na premiérovém ročníku Festivalu piva v Neratovicích se představí pivovary Česká Kamenice, …

Fuuuj, to je smrad! Proč nám chutnají aromatické sýry?

3142 Obvykle, když náš nos ucítí něco nepříliš vábně vonícího, tak se nakrčí v obranném reflexu a mozek nám velí co nejrychleji zmizet do prostředí, kde je čistší vzduch. Ale v případě aromatických sýrů to máme jinak. Většina z nás. Vyhledáváme je. …


Dnes startuje Prague Food Festival!

11. ročník Prague Food Festivalu, který patří mezi nejvěhlasnější gastronomické akce v naší zemi, se po dlouhé době přesouvá na nové místo. 26.-28. května jej poprvé přivítá Národní kulturní památka Vyšehrad. Návštěvníci budou mít opět unikátní …

Pomazánka ostrý jazyk

Tady je jasno. S touto tvarohovou pomazánkou nepůjde o něco pro slečinky, které nezvládnout “trochu” toho pálivého na jazyku!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, lučiny nebo sýra cottage 1/2 jemně nasekané cibulky 1 …


Nový revoluční tuk nahradí palmový olej i máslo

Cremol? je inovativní italský tuk na bázi olivového oleje, který je plnohodnotnou alternativou k palmovému i kokosovému oleji, máslu a margarínům. Na český a slovenský trh se dostává právě nyní. 18. května 2017 od 17 hod. se bude v Poliklinice Modřany …

Avokádo-rýžové rolky se sladkou arašídovou omáčkou

Rýžové rolky s avokádem je hit posledních týdnů. Tedy aspoň u mě doma. Je to rychle připravené jídlo, které… které je prostě božské a na jazyku se jen rozplývá. Když k tomu přidám skutečnost, že se rolky namáčejí v omáčce z mého oblíbeného arašídového …


Knihy Smart Pressu opět ve finální nominaci Gourmand Cookbook Awards

Soutěž Gourmand Cookbook Awards je v oboru gastronomie srovnatelná s udílením Oscarů na poli filmovém. Tato prestižní mezinárodní soutěž věnovaná dobrému jídlu, pití a všemu, co s ním souvisí, byla založena v roce 1995 a od té doby se jí ročně účastní …

Farmářské řeznictví a bistro Mikrofarma dorazilo do Prahy

Ve středu 22. února 2017 proběhlo oficiální otevření farmářského řeznictví a bistra Mikrofarma na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Po dvou brněnských pobočkách expanduje úspěšný koncept také do Prahy. Návštěvníci si mohli vychutnat degustační menu, …


Chystáte se do Českého Krumlova? Využijte hotel Bellevue!

Hotel se nachází v původně renesanční budově z roku 1565, kterou vlastnila rodina pekařů jistého Hanse Wasserhansla. V letech 1655 – 1778 dům vlastnila pekařská rodina Porthů. Roku 1798 objekt vyhořel, ale pekárna zde fungovala i nadále. V roce 1870 …

Salát z quinoi a kapusty

Ultralehký salát z jednoho hrnce, který navíc splňuje všechny požadavky, které klademe na zdravé jídlo. To je salát, jehož základními ingrediencemi je populární quinoa a černá kapusta (tu můžete znát i jako listovou nebo toskánskou kapustu).  Powered …


Palt

Severská kuchyně není častým hostem na našich stolech a přitom nabízí spoustu úžasných jídel. Palt je jedním z tnich. Pochází ze Švédska a myslím, že na seznámení se se skandinávskou kuchyní je pro Čechy přímo ideální. V zásadě totiž jde o masové …

Studená pepřová omáčka

Ke grilovanému masu se hodí nějaká ta omáčka, abychom ho nejedli nasucho. Pokud máte raději pikantní záležitosti, tak si jistě na studené pepřové omáčce pochutnáte!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 70 ml smetany 150 ml mléka 3 lžíce žervé nebo …


Košíčky z malin a arašídového másla

Tak tohle je chuťový masakr! Raw (a tedy za studena) připravované malinové košíčky s arašídovým máslem jsou ukrutně famózní záležitost, kterou si prostě nemůžete nechat ujít! Zní to, jako kdybych se po nich mohl utlouct? :) Noo… je to pravda :) …

Španělská fazolová polévka

Fazole patří mezi hojně využívané suroviny španělské kuchyně a vyskytují se také v jejich polévkách. Dnes si na jednu z nich ukážeme recept.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 100 g bílých fazolí půlka nahrubo nastrouhané cibule 2 stroužky …


Wine & Food tandem ve vinohradské Mikrofarmě

Právě startuje Prague Wine Week 2017, jedinečný a výběrový festival vín, vinařství a gastronomie. Během festivalu se vinaři a dovozci spojí s vybranými pražskými restauracemi a vinnými bary a po celý týden budou nabízet tříchodová menu snoubená s víny …

Bramborové noky po bulharsku

Bramborové noky se jako příloha hodí báječně k různým masitým pokrmům. Ukažme si, jak je připravují v Bulharsku.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 800 g brambor 50 g mouky 60 g cibule 200 ml oleje 1 bílek citrónová šťáva sůl Postup: Oloupané a …


Frittata s cizrnou, špenátem a chorizem

Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad. Čím se tedy liší? Způsobem přípravy a také konzistencí – je pevnější. Podobně jako u omelety je možné do ní vmíchat nejrůznější suroviny a my se …

Červená čočka s rýží a houbami

Červená čočka se hojně používá například při přípravě polévek. Ale báječně se hodí i do klasického hlavního jídla. Jako v tomto případě, kdy jí největší společníky dělají rýže a houby.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 200 g červené čočky 200 g …


Čokoládová raw tyčinka

Obliba raw pokrmů roste neuvěřitelným tempem. Jsou zdravé a ještě ke všemu tato tepelně neupravovaná jídla báječně chutnají. Ať už jste protřelý raw jedlík nebo s raw stravou jen laškujete a zkoušíte, co to obnáší, jsou raw tyčinky jedním z jídel, …

Polední meníčka po zavedení EET? Připlatíme si

Průměrná cena obědu se před zavedením EET pohybovala na úrovni 88,50 Kč, vyplývá z analýzy obědového serveru menicka.cz. Ten ve svém bilancování zohlednil svou databází 4207 gastronomických provozoven napříč Českou republikou. Po zavedení EET došlo k …


Jednoduchý celozrnný koláč s ovocem

Blíží se víkend. Období v týdnu, kde je trochu více volného času a to se projevuje i v kuchyni. Je to čas, kdy domov proline vůně dezertu přichystaného k odpolední kávě. Že dezerty mohou být i zdravé, o tom již dnes není žádných pochyb. A pokud přeci …

Chystáme se na pečení vánočního cukroví

Nastal čas péct vánoční cukroví, ale zrovna jako na potvoru nemáte vybavení jako jsou formičky a vykrajovátka? Od loňska je někam odnesl záškodnický skřítek a nejsou k nalezení, či už byly tak opotřebované, že jste se jich zbavili dobrovolně sami? …


Bramboračka s pohankou

Bramboračka. Jedna z největších polévkových stálic podzimní a zimní kuchyně. A přiznávám se, že i já se po ní můžu utlouct. Bramboraček je přitom nepočítaně variant. Vsadím se, že každá domácnost má ten svůj jediný správný recept a střeží ho jako …

Citronovo-mandlové koláčky

Tento recept je z nedávno vydané kuchařky La Buchta. Její zvláštnost spočívá v tom, že obsahuje recepty jen z jednoho těsta, které je ale upravováno/dochucováno podle konkrétního receptu. A v této variantě se pustíme do citronovo-mandlových koláčků, …


La Buchta – Cesta z jednoho těsta

Trio autorů společně s Jitkou Rákosníkovou, překladatelkou a spisovatelkou kulinárních knih, stojí za kuchařskou knihou La Buchta, která vyšla dne 17. října 2016. Moderní designová kuchařská kniha obsahuje rozsáhlou encyklopedickou část, a více než 80 …

Podzimní salát s pečenou zeleninou a polníčkem

Biokuchařka Hanky Zemanové působila v českých podmínkách před deseti lety jako zjevení. A to zjevení nadmíru úspěšné a všeobecně velmi dobře přijaté. Od té doby uplynulo spoustu vody, vývoj v českých kuchyních nabral, pokud jde o výběr kvalitních a …


Nová biokuchařka Hanky Zemanové

Již v roce 2005 Hanka Zemanová, známá propagátorka biopotravin, dokázala, že zdravé jídlo může dobře vypadat i chutnat. Její knižní prvotina Biokuchařka Hanky Zemanové se záhy stala nejprodávanější kuchařkou o zdravé výživě. Dočkala se dvou nových …

Restaurace Továrna Slaný už s minipivovarem

Stylová restaurace Továrna Slaný otevřela 14. září 2016 minipivovar s osmi druhy piv vlastní výroby, grilbarem a tradičními českými jídly v moderní podobě. Na čepu jsou stabilně čtyři piva s názvy Továrenská 10°, Kruták 12°, tmavý ležák Salzberg 12° a …


Creme brulée a panna cotta – svěží i hřejivé

Ať již preferujete creme brulée, dezert, který celosvětově proslavil film Amélie z Montmartru, nebo jemnou smetanovou panna cottu, tato kniha s více než 50 recepty vám přináší mnoho slaných i sladkých variací pro přípravu rafinovaného dezertu či …

Telecí pečeně s bylinkovou omáčkou

Vaši hosté se nebudou moci nabažit jemného a šťavnatého telecího masa a krémové bylinkové omáčky!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 kg telecí pečeně (nebo vykostěné kotlety) sůl bílý pepř svazek natě do polévky 1 cibule 2 lžíce másla 2 …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: včera 23:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 23. června 2017 13:33

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 00:16