Nová kuchyně

Copak skrýval říjnový Brandnooz box [video]

Ten, kdo odebírá potravinovou krabici se vzorky nových výrobků na našem trhu Brandnooz box, dnes dostal email, ve kterém se dozvěděl, kdy dostane listopadovou zásilku. A to mi připomnělo, že jsem se s vámi nepodělil o své dojmy z krabice říjnové. …

Menu podle Koko

Před několika dny vyšla nová kuchařka z produkce skvělého nakladatelství Smart Press, kterou napsala food blogerka roku 2013 Veronika Koko Kokešová. Kniha nese příznačný název Menu podle Koko. Její prvotina obsahuje nejen pořádně prověřené recepty, …


První­ kniha na téma sladké bary v Česku je na světě!

Napéct a nazdobit nejrůznější druhy sladkostí a naaranžovat je i s dekoracemi na stůl se může zdát na první pohled (a možná i na ten druhý) jako pěkná fuška. A kde je pak to „snadné“ a „blýsknout se“? Žádný strach. Když v knize pořádně zalistujete, …

Praha bude mít nové tržiště ve stylu evropských metropolí

Vůně čerstvého pečiva a domácích uzenin se bude znovu linout Dlouhou ulicí v Praze. V druhé polovině října se totiž právě zde, v Dlouhé 14 u malého náměstíčka naproti baru James Dean, po náročné opravě potravin a lahůdek z 80. let, otevře nový obchod …


Créme brulée s banány a kardamomem

Víte, do kterého roku se datuje první zmínka o créme brulée? Kdo by tipoval rok 1691, tak by vyhrál. Ruku na srdce – kdo z vás by to byl? ;) Créme brulée je dezert skládající se z takzvaného custardu (jehož základ tvoří žloutky, smetana, cukr) a …

Hovězí po burgunsku podle Hassana

Hovězí po burgunsku je pojmem francouzské kuchyně. Co pojmem. Skvost to je! Sice to zabere trochu času na přípravu, ale dobré jídlo si ho zaslouží. Ale co vám budu povídat, to vy dávno víte. A právě proto věřím, že se nenecháte dvakrát pobízet do …


Gratinované brambory Dauphine

Co vy a gratinované brambory? Máte je zařazené jen jako přílohu? Nebo jste je také povýšili na hlavní jídlo? Ve variantě nazvané Dauphine vám nic jiného nezbyde! Byla by škoda si jejich chuť “ředit” něčím dalším na talíři :)  Powered by Max Banner …

Citrusový koláč s mandlemi

Blíží se víkend a to je ve většině domácností je čas to uvažovat, jaký dezert se bude k sobotnímu nebo nedělními odpoledni připravovat. Citrusový koláč s mandlemi je lehkou a hodně osvěžující možností. Pustíte se do něj?  Powered by Max Banner Ads  …


Kuřecí tikka

Kuřecí maso je skvělá záležitost. Sám ho mám na talíři hodné rád. Kuřecí tikka mi tak trochu rozšířila obzory, co se týče úpravy kuřecího masa. Zas tak mám o jeden lahodný stupínek dál k tomu, aby mi kuřecí zevšednělo ;)  Powered by Max Banner Ads  …

Bylinková omeleta

Omeleta je prima jídlo pro kteroukoli denní dobu. Někdo ji má rád k snídani, pro někoho může být variantou rychlého obědu a jiný si zas omeletu dopřeje v závěru dne jako večeři. Byla by ale škoda omeletu samotnou jen tak odbýt. Z Omelety lze vytvořit …


Francouzská cibulačka

Už jste viděli film “Láska na kari”? Jak název a i samotný děj napovídá, film se točí kolem jídla, vaření, kuchyní… Co si takhle udělat pár receptů, které se mihnou na filmovém plátně? Začněme klasikou – francouzskou cibulačkou.  Powered by Max Banner …

Pozvánka do kina: Láska na kari

Jak všichni tady dobře víme, vaření je úžasná věc a tak není divu, že se čas od času v kinech objeví film, kde je naše oblíbená aktivita v jedné z hlavních rolí. A film “Láska na kari”, který v těchto dnech přichází do našich kin, je právě takový. …


Kuřecí prsa s marinovaným hroznovým vínem

Samozřejmě, že i mexická kuchyně využívá kuřecí maso. Dnes si přineseme trochu latinskoamerického ducha s pomocí kuřecích prsou a hroznového vína marinovaného v medu a tequile.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g kuřecích prsíček sůl …

Recenze restaurace: Motorest Tempo žádné tempo nemá

Nedělám to často, ale musím se podělit o svůj zážitek. Protože něco tak obskurního bych nečekal ani v tom nejdivočejším snu. A že je občas mám pěkně divoké. Sobotní cestování po středních Čechách mě hladového zavedlo do motorestu Tempo u Benátek nad …


Regionální kuchařka + recept na kyselicu

Lidová strava se od té restaurační liší tím, že je osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Odhalte prostřednictvím 136 vyzkoušených receptů tajemství jídel našich babiček, která jsou vždycky nejlepší. A svým způsobem také originální, protože je …

Provensálské pečené papriky

Co byste říkali na pečené papriky s barevnou cibulí, žampiony a červenou fazolkou? Zní to lákavě, že? A nejen, že zní. Také to lákavé je. Pořádně!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 600 g barevných paprik 150 g barevné cibule 100 g čerstvých …


Kuřecí maso v omáčce z kokosového mléka a červeným kari

Tato úprava kuřecího masa má svůj domov v Asii. A to je samo o sobě zárukou zajímavého pokrmu a pro nás exotické chuti.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 600 g kuřecích prsou 2 papriky (červená a žlutá) 1 pórek 30 g jidášova ucha 30 g hub …

Mandlové palačinky s nutellovým krémem a jahodami v čokoládě

Toto je recept na opravdu exkluzivní palačinky! Vždyť už samotný název vypovídá o jakou lahůdku půjde.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 6 palačinek 50 g mandlí pokrájených na plátky 100 g Nutelly 30 g vanilkového pudinku mléko máslo cukr …


Ředkvičkové máslo

‘Léto je v plném proudu, zahrádky nabízejí přehršel zeleniny a to je ten správný čas vyzkoušet ředkvičkové máslo.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 2 svazky ředkviček 150 g změklého másla 150 g žervé nebo lučiny sůl pepř Postup: Ředkvičky velmi …

Vegetariánská rýže po indicku

Basmati je indická rýže, která vyniká nezaměnitelnou jemnou vůní. Nevěříte? Vyzkoušejte si ji tedy v našem dnešním receptu.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 250 g rýže basmati 400 g mražené zeleninové směsi větší hrst rozinek 1 kostka …


Meruňkové želé se skořicovou šlehačkou

Meruňkové želé je ovocný lehký dezert bez přídavku bílého cukru.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 100 g sušených meruněk (nejlépe nesířených) 1,5 dl pomerančové šťávy 1 lžíce želatiny v prášku 1,5 + 1 dl vody 2 lžíce nízkotučného tvarohu cca …

Sázená vejce po bulharsku

Sázet se dá cokoli. Bylinky na zahradě, góly do sítě brankáře nebo vejce. Jak je sází v Bulharsku si ukážeme právě teď.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g balkánského sýra 6 lžic oleje 8 vajec 2 lžičky grilovací směsi 2 lžíce nadrobno …


Banánová lahůdka

Banány lze jíst nejen v klasickém přírodním stavu, ale i různě zpracované. Dnešní dobrůtka potěší hlavně ty, kteří mají rádi něco trochu sladšího.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 2 banány 2 vejce 4 lžíce cukru 8 lžic polohrubé mouky prášek do …

Zapečená rajčata

Rajčata upravená tak, jak je to oblíběné v Itálii a jižní Francii: se šťavnatou a kořeněnou sýrovou kůrkou.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 800 g zralých rajčat trochu másla sůl pepř 2 červené cibule 2 stroužky česneku 1 svazek petržele 1/2 …


Syrečky na špeku

Olomoucké syrečky jsou synonymem pro “voňavou” kuchyni, která má spoustu svých přívrženců mezi muži. Přiznám se, že neznám žádnou ženu, která by si libovala v okamžicích, kdy ucítí omamnou “olomouckou” vůni. Vy snad ano?  Powered by Max Banner Ads  …

Ananasové kuře s tequilou

Populární tequila se dá nejen pít, ale hodí se i pro přípravu nejrůznějších jídel. Tento recept nám ukáže, jak s ní opít kuře :)  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 kuře o váze asi 1200 g 1 ananas 1 cibule 2 zelené papriky 2 pálivé papriky půl …


Kuřecí maso na špízu

Jemné kuřecí maso zabalené do okořeněné šunky, společně napíchnuté na špízu s křupavou zeleninou bude chutnat i vám!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g kuřecích prsíček 1 stroužek česneku 7 lžic oleje 3 lžíce citronové šťávy 1 lžička karí …

Brokolice v česnekovém másle

Pikantní parmazán s jemnou brokolicí – tato kombinace je nejen dobrá, ale také zdravá.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 kg brokolice 1/8 l zeleninového vývaru 1/8 l suchého bílého vína 1 lžička soli 2 stroužky česneku 125 g másla sůl černý …


Srbská fazolová polévka

Tento recept představuje zástupce srbské kuchyně – fazolovou polévku, která svojí sytostí může nahradit hlavní jídlo.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g bílých fazolí 2 l masového vývaru 500 g špeku 3 bobkové listy 3 hřebíčky 2 velké …

Tradiční Francouzský trh nabídne na Kampě již posedmé vybrané pochoutky

Sedmý ročník Francouzského trhu bude slavnostně otevřen ve čtvrtek 10. července v 11 hodin francouzským velvyslancem a až do pondělí 14. července bude každý den od 10:00 do 20:00 hodin nabízet jedinečný gurmánský a kulturní zážitek. Kromě lahůdek …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 19:16

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: včera 13:16

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 19:46