Nová kuchyně

Kynutý vánoční stromeček

Chcete na Vánoce ochutnat i jiné kynuté pečivo než je klasická vánočka? Kynutý vánoční stromeček vám tuto možnost přináší. Obzvlášť ho doporučuji udělat, pokud máte malé děti – ty hodně ocení nečekaně vytvarovaný a přitom chutný objekt na svátečním …

4 tipy na poslední chvíli pro kuchařky pod stromeček

Někomu se to může stát vyjímečně, někdo je tak trochu ztracený případ. Ano, mluvím o nákupu vánočních dárků na poslední chvíli. Od toho roku, kdy jsem ostudně kupoval dárky 24. prosince dopoledne na benzínce se tomu snažím předcházet jejich …


Hvězdičky se sněhovou čepicí

Vypadá to, že letošní vánoce nám mnoho sněhu nepřinesou. Ale to nevadí! Jsme šikovní a tak si sníh vyrobíme aspoň v kuchyni! Tyhle hvězdičky se sněhovou čepicí navodí tu pravou vánoční atmosféru celkem spolehlivě a ještě se po nich budete olizovat :) …

Tip na víkend – oslavte v pivovaru Velké Popovice 140 let od uvaření první várky piva

V pondělí 15. prosince 2014 slaví malebný středočeský pivovar Velké Popovice významné výročí. V tento den přesně před 140 lety uvařili velkopopovičtí sládci první várku tradičního a poctivého piva. Na oslavu první várky přichystal pivovar na víkend …


Ausburské řezy

Milujete dezerty? Možná bych zkusil trochu zapírat, protože někde v hloubi duše vím, že pro lidské tělo existují zdravější pochutiny. Ale kdybyste před mě postavili třeba tyto ausburské řezy, tak nevím, jak dlouho by mi moje fučíkovské odhodlání …

Čokoládové dárečky

Recept na čokoládové dárečky zní slibně. Snoubí v sobě totiž hned dvě radosti. A to radost z čokolády a také potěšení z dárků. Těžko najít někoho, kdo aspoň jednu z těchto věcí neměl rád. To je mnohem pravděpodobnější, že najdete někoho, kdo má rád …


Amaretky

Jak název napovídá, amaretky mají svůj domov v Itálii. Je to cukroví, kde přímo zásadní roli hraje mandlový likér. Ten se skrývá pod pevnou “skořápkou”, kterou když rozkousnete, tak na vás čeká omračující chuť. Je mnoho lidí, kteří kouzlu amaretek …

Jak párovat víno a jídlo

Klidně se přiznám – nejsem extra velký znalec vína (zatím!). To se také projevuje tím, že pro některá jídla je pro mě záhadou, jaké víno k němu zvolit. Občas to vede k více čí méně roztomilým trapasům a snad lehkému pobavení okolí. Což je konec konců …


Cukroví s vaječným likérem

Vaječný likér patří do českých rodin tak nějak tradičně. Pamatuji si, jak ho u nás rodiče a prarodiče téměř posvátně ucucávali a my děti jsme si tak moc chtěly aspoň přivonět. S vaječňákem se ale dají dělat i jiné věci – třeba ho použít jako …

Marcipánový adventní kalendář

Adventní kalendář! A nejlépe napěchovaný sladkým! Ten, kdo vymyslel tuhle úžasnou záležitost, ten by zasloužil vynést do nebes (pokud jste dítě) a nebo do pekel (pokud jste rodič dbající na zdravé zuby svých potomků). Samozřejmě, přeháním. Adventní …


Oslavte předvánoční čas s nakladatelstvím Smart Press

Pravidelní čtenáři Nové kuchyně nakladatelství Smart Press znají. Jejich kuchařky tu sklízí jen samou chválu. Oprávněnou! Dámy ze Smart Pressu se o své knihy zajímají s láskou a na výsledcích jejich práce je vidět, že je tvorba knih opravdu baví. A …

Copak skrýval říjnový Brandnooz box [video]

Ten, kdo odebírá potravinovou krabici se vzorky nových výrobků na našem trhu Brandnooz box, dnes dostal email, ve kterém se dozvěděl, kdy dostane listopadovou zásilku. A to mi připomnělo, že jsem se s vámi nepodělil o své dojmy z krabice říjnové. …


Menu podle Koko

Před několika dny vyšla nová kuchařka z produkce skvělého nakladatelství Smart Press, kterou napsala food blogerka roku 2013 Veronika Koko Kokešová. Kniha nese příznačný název Menu podle Koko. Její prvotina obsahuje nejen pořádně prověřené recepty, …

První­ kniha na téma sladké bary v Česku je na světě!

Napéct a nazdobit nejrůznější druhy sladkostí a naaranžovat je i s dekoracemi na stůl se může zdát na první pohled (a možná i na ten druhý) jako pěkná fuška. A kde je pak to „snadné“ a „blýsknout se“? Žádný strach. Když v knize pořádně zalistujete, …


Praha bude mít nové tržiště ve stylu evropských metropolí

Vůně čerstvého pečiva a domácích uzenin se bude znovu linout Dlouhou ulicí v Praze. V druhé polovině října se totiž právě zde, v Dlouhé 14 u malého náměstíčka naproti baru James Dean, po náročné opravě potravin a lahůdek z 80. let, otevře nový obchod …

Créme brulée s banány a kardamomem

Víte, do kterého roku se datuje první zmínka o créme brulée? Kdo by tipoval rok 1691, tak by vyhrál. Ruku na srdce – kdo z vás by to byl? ;) Créme brulée je dezert skládající se z takzvaného custardu (jehož základ tvoří žloutky, smetana, cukr) a …


Hovězí po burgunsku podle Hassana

Hovězí po burgunsku je pojmem francouzské kuchyně. Co pojmem. Skvost to je! Sice to zabere trochu času na přípravu, ale dobré jídlo si ho zaslouží. Ale co vám budu povídat, to vy dávno víte. A právě proto věřím, že se nenecháte dvakrát pobízet do …

Gratinované brambory Dauphine

Co vy a gratinované brambory? Máte je zařazené jen jako přílohu? Nebo jste je také povýšili na hlavní jídlo? Ve variantě nazvané Dauphine vám nic jiného nezbyde! Byla by škoda si jejich chuť “ředit” něčím dalším na talíři :)  Powered by Max Banner …


Citrusový koláč s mandlemi

Blíží se víkend a to je ve většině domácností je čas to uvažovat, jaký dezert se bude k sobotnímu nebo nedělními odpoledni připravovat. Citrusový koláč s mandlemi je lehkou a hodně osvěžující možností. Pustíte se do něj?  Powered by Max Banner Ads  …

Kuřecí tikka

Kuřecí maso je skvělá záležitost. Sám ho mám na talíři hodné rád. Kuřecí tikka mi tak trochu rozšířila obzory, co se týče úpravy kuřecího masa. Zas tak mám o jeden lahodný stupínek dál k tomu, aby mi kuřecí zevšednělo ;)  Powered by Max Banner Ads  …


Bylinková omeleta

Omeleta je prima jídlo pro kteroukoli denní dobu. Někdo ji má rád k snídani, pro někoho může být variantou rychlého obědu a jiný si zas omeletu dopřeje v závěru dne jako večeři. Byla by ale škoda omeletu samotnou jen tak odbýt. Z Omelety lze vytvořit …

Francouzská cibulačka

Už jste viděli film “Láska na kari”? Jak název a i samotný děj napovídá, film se točí kolem jídla, vaření, kuchyní… Co si takhle udělat pár receptů, které se mihnou na filmovém plátně? Začněme klasikou – francouzskou cibulačkou.  Powered by Max Banner …


Pozvánka do kina: Láska na kari

Jak všichni tady dobře víme, vaření je úžasná věc a tak není divu, že se čas od času v kinech objeví film, kde je naše oblíbená aktivita v jedné z hlavních rolí. A film “Láska na kari”, který v těchto dnech přichází do našich kin, je právě takový. …

Kuřecí prsa s marinovaným hroznovým vínem

Samozřejmě, že i mexická kuchyně využívá kuřecí maso. Dnes si přineseme trochu latinskoamerického ducha s pomocí kuřecích prsou a hroznového vína marinovaného v medu a tequile.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g kuřecích prsíček sůl …


Recenze restaurace: Motorest Tempo žádné tempo nemá

Nedělám to často, ale musím se podělit o svůj zážitek. Protože něco tak obskurního bych nečekal ani v tom nejdivočejším snu. A že je občas mám pěkně divoké. Sobotní cestování po středních Čechách mě hladového zavedlo do motorestu Tempo u Benátek nad …

Regionální kuchařka + recept na kyselicu

Lidová strava se od té restaurační liší tím, že je osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Odhalte prostřednictvím 136 vyzkoušených receptů tajemství jídel našich babiček, která jsou vždycky nejlepší. A svým způsobem také originální, protože je …


Provensálské pečené papriky

Co byste říkali na pečené papriky s barevnou cibulí, žampiony a červenou fazolkou? Zní to lákavě, že? A nejen, že zní. Také to lákavé je. Pořádně!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 600 g barevných paprik 150 g barevné cibule 100 g čerstvých …

Kuřecí maso v omáčce z kokosového mléka a červeným kari

Tato úprava kuřecího masa má svůj domov v Asii. A to je samo o sobě zárukou zajímavého pokrmu a pro nás exotické chuti.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 600 g kuřecích prsou 2 papriky (červená a žlutá) 1 pórek 30 g jidášova ucha 30 g hub …


Mandlové palačinky s nutellovým krémem a jahodami v čokoládě

Toto je recept na opravdu exkluzivní palačinky! Vždyť už samotný název vypovídá o jakou lahůdku půjde.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 6 palačinek 50 g mandlí pokrájených na plátky 100 g Nutelly 30 g vanilkového pudinku mléko máslo cukr …

Ředkvičkové máslo

‘Léto je v plném proudu, zahrádky nabízejí přehršel zeleniny a to je ten správný čas vyzkoušet ředkvičkové máslo.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 2 svazky ředkviček 150 g změklého másla 150 g žervé nebo lučiny sůl pepř Postup: Ředkvičky velmi …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 18:16

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: dnes 16:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 18:46