Nová kuchyně

Jak si pořádně užít letošní grilovací sezonu

Když se řekne gril, tak většině lidí se vybaví gril na dřevěné uhlí s charakteristickou půlkulovou kopulí, kterou se honosí grily Weber. Mimochodem, víte, že tento tvar grilů letos slaví 65 roků od svého představení na veřejnosti v americkém Chicagu? …

Česká kuchařka ve světě opět vítězí

Na soutěži kuchařských knih v čínském Yantai 29. května 2016 vyhlásili vítěze za rok 2015. Slavnostního předání cen v rámci mezinárodní soutěže Gourmand World Cookbook Awards se zúčastnily i české autorky; Jana Vlková se svou knihou Květinová kuchařka …


Dort Pavlova s jahodami

“Pavlova nikdy nezklame a dá se servírovat na mnoho způsobů. Tento je se šlehačkou a čerstvými jahodami, takže letní verze.” To jsou slova Gabriely Fremlové, provozovatelky bytové restaurace 4 schody. Rozhovor s ní jsem uveřejnil před několika dny a …

Bytová restaurace – tak trochu intimnější vaření

Bytové restaurace jsou jedním z nejzajímavějších trendů posledních měsíců. U nás se začínají rojit jako houby po dešti. Co přinášejí jejich návštěvníkům navíc, že tak letí? Je to mix atmosféry, kdy se u jednoho stolu potkáváte s lidmi, kteří mají …


Tramín a Pálava zažívají boom. Už jste také ochutnali?

Odrůdy Tramín a Pálava se v posledních rocích stávají stále oblíbenější. Vinaři je nejčastěji připravují jako polosuchá či polosladká, pokud jsou hrozny s vysokým obsahem cukru – například výběr z hroznů či výběr z bobulí – nejsou výjimkou i vína …

Šátečky s pudinkem

Slané záviny, štrůdly, šneci se šunkou a sýrem. To vše a mnoho dalšího jsou pokrmy, které lze připravit pomocí listového těsta – oblíbené suroviny s velmi snadnou přípravou. Pro návštěvy se hodí pohoštění v podobě malých slaných taštiček, ke kávě …


Plněné uzené maso

Uzené maso často mívá pověst takového “obyčejného” masa. Možná za to může poměrně rozšířená varianta, kdy se podává jako příloha k “obyčejné čočce. Že uzené maso připravit i mnohem zajmavěji, vás přesvědčí tento recept na jeho plněnou podobu! …

Velikonoční nadílka s Remoskou aneb recept na švýcarské brambory

Vyrazili jste včera na koledu? A co jste si kromě náladičky přinesli? Pokud se u vás aspoň trochu dodržují tradice, tak jistě plný košík natrvdo uvařených vajec. Co s nimi, zeptal by se Neruda? A možná jste se zeptali i va sami doma, když jste svoji …


Velikonoční oříškový beránek bez laktózy

K Velikonocům patří i něco sladkého. Tradičním velikonočním moučníkem je velikonoční beránek. Podívejme se společně, jak ho připravuje Jiří Konhefr, gastronomický garant a spolumajitel Food Story. Tento beránek je navíc bezlaktózový. To mu ale nic …

Jehněčí s hořčicovou omáčkou a pečenými bramborami

I na velikonoční stůl patří samozřejmě sezónní suroviny. A nejen bylinky, jako třeba do nádivky, ale i mladé maso. Kachní, kuřecí nebo třeba jehněčí. A právě to poslední jmenované mám se svátky jara spojené nejvíc. Jak jehněčí maso připravuje na …


Velikonoční nádivka s kopřivami a medvědím česnekem

Velikonoční svátky mám spojené s několika, řekněme, rituály. Samozřejmě – asi jako každý v téměř ateistické Praze a jejím okolí především s pondělní (leckdy náročnou :)) koledou a se dny volna. Od té doby, co mě začalo zajímat jídlo i jinak než jen …

Limetkový koláč

Recept na limetkový koláč krásně navazuje na včerejší rozhovor s Tartaletkou, alias Olgou Vančurovou. V její nabídce na stránkách www.tartaletka.cz ho z pochopitelných důvodů nenajdete, ale chutná výtečně! Však se o tom sami přesvědčte. Stačí najít …


Koláče z nebe? Ano, ty od Tartaletky!

Miluju poznávání lidí, kteří umí vařit, péct a smažit a jejich kuchyňské výtvory nejen krásně vypadají, ale i hříšně chutnají. Mezi takové se rozhodně dají zařadit koláče od Olgy Vančurové z Nymburka, která se k cukrařině dostala… no, trochu jinou …

Zveme vás do Original steak restaurantu v Sulicích

Milovníci pořádného masa, kteří to ještě navíc mají blízko na jihovýchodní okraj Prahy, by nyní měli zbystřit. V Sulicích otevřel podnik lákavě nazvaný Original Steak Restaurant. Jak název napovídá, restaurace je zaměřená především na šťavnaté steaky, …


V Praze se chystá Muzeum medoviny

Před několika dny se v pražském studiu Chefparade uskutečnil novoroční Foodie market a networking. Samozřejmě (no, samozřejmě :)), že jsem nemohl chybět. Na akci se prezentovala svými jídly či nápoji zhruba desítka vystavovatelů a tento rozhovor s …

Chystá se Notes Květinové kuchařky

Vlastníte kuchařku s názvem Květinová kuchařka – Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení? Pak vám doporučuji, abyste se těšili i na její doplněk a to “Notes Květinové kuchařky”, který se na pulty prodejen dostane 18. února! Jedná se o nezbytný …


Dřezy Blanco

Prvotřídní dřezy pro gastronomii od společnosti Blanco udělají každou kuchyni perfektní. Celý program na dřezy Blanco se opírá o moderní křišťálově čistý design a vysoce kvalitní zpracování. Dřezy a ostatní zařízení Blanco lze najít po celé Evropě …

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

V období adventu zdobí čerstvě napečené vánoční cukroví snad každý stůl. Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Bio potraviny z Bio Fresh Food vás přesvědčí o tom, že skvělé vanilkové …


Kapří hranolky (vánoční pokrm pro děti)

Děti a ty jejich chutě… Ne, že by nám dospělým byly vždy “při chuti” :) Nebudeme si nic nalhávat, kapr nezní dětským uším moc lákavě, ale za to po hranolkách by se většina dětí utloukla. A protože si chceme u štědrovečerní tabule užívat klidu a …

Co namazat na cukroví aneb nejlepší vánoční džemy

Jenom čisté ovoce z českých zahrad, lesů a sadů, nejlepší receptury po prarodičích, žádná éčka, stoprocentně ruční výroba. To jsou Marmelády s příběhem, které vaří Hana Šindelářová. Marmelády od paní Šindlerové jsou vyráběny ručně a to včetně popisku …


Recept na bezlepkové linecké cukroví

V období adventu zdobí čerstvě napečené vánoční cukroví snad každý stůl. Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Naše bio potraviny vás přesvědčí o tom, že skvělé linecké cukroví se dá upéct …

Kávové kostky

Už se těšíte, jak obdarujete své blízké pod stromečkem nějaký zajímavým “jedlým dárkem”? Co kdybyste zkusili kávové kostky, které ve své nové kuchařce představuje Denisa Bartošová? Ostatně, klidně jí předám slovo :)  Powered by Max Banner Ads  Z lásky …


Láskominy Denisy Bartošové

Tentokrát nezačneme nijak poeticky, začneme totiž vysvětlením: Co jsou to vlastně ty Láskominy naší Denisy? „Láskominy jsou všechno, co milujete! Je to jediný výraz, který v sobě skrývá obsah nové knihy. Zahrnuje tak všechno, co ráda dělám – tedy …

Utopenci de luxe

Utopenci jsou klasikou z dávných dob. Pamatuji si je, jak se dříve dělali ze špekáčků, ale překvapivě dobře jdou i z “obyčejného” gothaje. O tom vás ostatně přesvědčí Denisa Bartošová a její recept z čerstvě vydané kuchařky “Láskominy Denisy …


Raw stravou ke zdraví, mládí a vitalitě

Čistá hlava, zářivý pohled, pročištěná pleť. Takto popisují účinky lidé, kteří se vrhli do vitariánství. Živá strava zažívá u nás svůj boom v posledních několika letech, v zámoří na ni nadšenci přísahají již od devadesátých let. Vitariáni, jak se lidé …

Raw “sýrový” dip k nachos

Třeba také znáte situaci, kdy vám zazvoní telefon a na druhé konci je kamarád nebo kamarádka, kterou jste dlouho neviděli a zrovna náhodou (nebo “náhodou”? ;)) projíždí vaším městem a chce se vidět. Otázka, kterou si pak často kladu, zní: “Co …


Asijská koriandrová polévka

Asijská kuchyně je pro mě takovým osvěžením v rámci chutí. Snoubí se v ní exotičnost a lehkost. Pálivost – na ni nesmím zapomenout, protože to je něco, co mám osobně hodně rád. Ten štiplavý pocit na jazyku. Tento recept na asijskou koriandrovou …

Telecí špaňelské ptáčky

Zapomeňte na španělské ptáčky z hovězího masa. Tyhle jsou dělané z úžasného telecího a chutnají úplně jinak. Vypravme se v tomto receptu do doby první republiky a užijme si tu chuť ptáčků, kterou mohly zažívat naše babičky a naši dědové.  Powered by …


Raw čokoládový pudink

Raw strava si získává čím dál větší popularitu. A když se nad tím člověk zamyslí, tak není divu. Jedná se totiž o vaření z čerstvých a tepelně neznehodnocených potravin. Logika tak nějak napovídá, že tohle by mělo být tělu prospěšné. A že se i takto …

Připomeňte si léto s Festivalem středomořských chutí a vůní!

Od dneška až do neděle 27. září se na náměstí Republiky v Praze letos již podruhé představí speciality z Francie, Španělska, Itálie, Řecka, Libanonu a také Portugalska nebo Korsiky.  Powered by Max Banner Ads  Již od roku 2008 se v Praze koná Festival …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 01:16

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 20. června 2016 18:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 01:46