Nová kuchyně

Březnový Brandnooz box skrývá…

Víte, co se děje pravidelně na přelomu měsíce? Určitě spousta věcí, jako třeba houkání sirén, příchod spousty složenek a nebo taky… doručení nového Brandnooz boxu s nejrůznějšími novinkami z nabídky potravin na našem trhu. A stejně tak tomu bylo i …

Tuňákové muffiny

Celozrnná mouka je zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Na rozdíl od bílé mouky, která je na tyto živiny chudá. Muffiny jsou ideální svačinkou pro děti, ale i dospělé. Pokud nejsou děti na výraznější chuť celozrnné mouky zvyklé, můžete …


Švýcarské sýrové koláčky

Máte chuť na tak trochu hutnější koláčky plněné sýrem? Já je miluju, když se například vrátím domů odněkud z venku, je mi zima a pan Hlad se v bříšku ozývá. A až je ochutnáte, tak se mi vůbec nebudete divit, že se na ně kolikrát těším tak, že domů …

Moučníky z hrníčku – 40 rychlých moučníků z mikrovlnky

Představte si, že si v mikrovlnce připravíte moučník za necelých 5 minut a použijete k tomu přísady, které nemusíte odvažovat. Bez plýtvání, beze zbytků, špinavé nádobí veškeré žádné. Nebojte, není v tom žádný háček. Hrnečkové moučníky jsou rychlé, …


Tuňák s cizrnou a parmezánem

Cizrna má zastoupení mnoha vitamínů, minerálních látek a vlákniny podporující střevní peristaltiku. Obsahuje železo, vápník, hořčík i draslík a v kombinaci s tuňákem představuje ideální kombinaci zdravých rostlinných a živočišných tuků. Kombinace s …

Veletrh TOP Gastro & Hotel 2015 dorazí do pražských Holešovic na mexické vlně

Největší veletrh  svého druhu u nás přinese kromě ochutnávek delikates s různých koutů světa  unikátní přehlídku mexické kuchyně. Šest specializovaných společností představí gastronomii a překvapivé speciality země proslavené hlavně tortillami a …


Valentýnské srdce pro manžela

Víte, jaká je nejkratší cesta k srdci muže? No přeci hrudníkem! Ale to není taková romantika, jakou je valentýnský svátek zamilovaných, který připadá na dnešek. K němu se mnohem víc hodí něco sladkého. Třeba… Valentýnské srdce.  Powered by Max Banner …

Srdíčka pro zamilované

Ať chceme nebo ne, je tu svátek zamilovaných – svatý Valentýn. A stará známá pravda říká, že láska prochází žaludkem, tak proč svému drahému nebo své milované nedopřát i trochu té labužnické rozkoše? :)  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: Na …


Květinová kuchařka – jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení

Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů. Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přehledně …

Tuňákový salát s kuskusem

Jednou z chyb ve stravování je, že si lidé k salátům zapomínají přidat pečivo nebo přílohu. Samotný salát totiž energeticky nestačí a brzy po něm budete mít hlad. Je tedy zapotřebí mít u salátu sacharidy, aby bylo jídlo vyvážené a zasytilo na delší …


Koláč zvaný cholera

Původ poněkud morbidního jména výborného zeleninového koláče ze švýcarského Walisu má dvě historická vysvětlení. Někteří místní obyvatelé vyprávějí, že část kantonu Wallis (údolí Goms) byla v dávných dobách v karanténě kvůli epidemii cholery. …

Tuňákové palačinky

Vynikající tuňákové palačinky si můžete připravit o víkendu, ale i ve všední den. Běžně se palačinky připravují z mouky. V tomto receptu jsou ale použity ovesné vločky, protože mají nižší glykemický index než mouka a lépe udrží stabilní hladinu …


Čokoládové kuličky

Co jsem si tak všiml, tak recepty, kde hraje hlavní roli čokoláda, jsou na Nové kuchyni velmi oblíbené. A proto tu pro vás mám další. A budete ho mít také rádi :) Jedná se totiž o recept na nepečené čokoládové kuličky. Ideální záležitost například pro …

Farfale se sýrem “Tete de Moine”

Jedním z jídel, kde si vychutnám (aspoň pro mě) neobvyklé sýry jsou těstoviny. V dnešním receptu se dostane na švýcarský sýr Tete de Moine. Jeho kombinace s brokolicí a farfalemi (jak se to vlastně skloňuje, skloňuje-li se to vůbec?) je omračující! …


Sýrové fondue

Vánoce jsou za námi a za chvilku tu máme Silvestr a s ním spojené oslavy. Co je pojmout tak trochu jinak? Ve stylu pravého švýcarského sýrového fondue? Že nevíte jak na to a co všechno k tomu potřebujete? Má rada je jednoduchá – čtěte dále! :) …

Perníková kopule

Je den před Štědrým večerem a tak už asi máte všechno cukroví napečeno. Recept na perníkovou kopuli vám může přijít vhod mezi svátky, v okamžiku, kdy přivítáte milou návštěvu a chcete jim nabídnout něco jiného než vánoční cukroví. A co si budeme …


Kynutý vánoční stromeček

Chcete na Vánoce ochutnat i jiné kynuté pečivo než je klasická vánočka? Kynutý vánoční stromeček vám tuto možnost přináší. Obzvlášť ho doporučuji udělat, pokud máte malé děti – ty hodně ocení nečekaně vytvarovaný a přitom chutný objekt na svátečním …

4 tipy na poslední chvíli pro kuchařky pod stromeček

Někomu se to může stát vyjímečně, někdo je tak trochu ztracený případ. Ano, mluvím o nákupu vánočních dárků na poslední chvíli. Od toho roku, kdy jsem ostudně kupoval dárky 24. prosince dopoledne na benzínce se tomu snažím předcházet jejich …


Hvězdičky se sněhovou čepicí

Vypadá to, že letošní vánoce nám mnoho sněhu nepřinesou. Ale to nevadí! Jsme šikovní a tak si sníh vyrobíme aspoň v kuchyni! Tyhle hvězdičky se sněhovou čepicí navodí tu pravou vánoční atmosféru celkem spolehlivě a ještě se po nich budete olizovat :) …

Tip na víkend – oslavte v pivovaru Velké Popovice 140 let od uvaření první várky piva

V pondělí 15. prosince 2014 slaví malebný středočeský pivovar Velké Popovice významné výročí. V tento den přesně před 140 lety uvařili velkopopovičtí sládci první várku tradičního a poctivého piva. Na oslavu první várky přichystal pivovar na víkend …


Ausburské řezy

Milujete dezerty? Možná bych zkusil trochu zapírat, protože někde v hloubi duše vím, že pro lidské tělo existují zdravější pochutiny. Ale kdybyste před mě postavili třeba tyto ausburské řezy, tak nevím, jak dlouho by mi moje fučíkovské odhodlání …

Čokoládové dárečky

Recept na čokoládové dárečky zní slibně. Snoubí v sobě totiž hned dvě radosti. A to radost z čokolády a také potěšení z dárků. Těžko najít někoho, kdo aspoň jednu z těchto věcí neměl rád. To je mnohem pravděpodobnější, že najdete někoho, kdo má rád …


Amaretky

Jak název napovídá, amaretky mají svůj domov v Itálii. Je to cukroví, kde přímo zásadní roli hraje mandlový likér. Ten se skrývá pod pevnou “skořápkou”, kterou když rozkousnete, tak na vás čeká omračující chuť. Je mnoho lidí, kteří kouzlu amaretek …

Jak párovat víno a jídlo

Klidně se přiznám – nejsem extra velký znalec vína (zatím!). To se také projevuje tím, že pro některá jídla je pro mě záhadou, jaké víno k němu zvolit. Občas to vede k více čí méně roztomilým trapasům a snad lehkému pobavení okolí. Což je konec konců …


Cukroví s vaječným likérem

Vaječný likér patří do českých rodin tak nějak tradičně. Pamatuji si, jak ho u nás rodiče a prarodiče téměř posvátně ucucávali a my děti jsme si tak moc chtěly aspoň přivonět. S vaječňákem se ale dají dělat i jiné věci – třeba ho použít jako …

Marcipánový adventní kalendář

Adventní kalendář! A nejlépe napěchovaný sladkým! Ten, kdo vymyslel tuhle úžasnou záležitost, ten by zasloužil vynést do nebes (pokud jste dítě) a nebo do pekel (pokud jste rodič dbající na zdravé zuby svých potomků). Samozřejmě, přeháním. Adventní …


Oslavte předvánoční čas s nakladatelstvím Smart Press

Pravidelní čtenáři Nové kuchyně nakladatelství Smart Press znají. Jejich kuchařky tu sklízí jen samou chválu. Oprávněnou! Dámy ze Smart Pressu se o své knihy zajímají s láskou a na výsledcích jejich práce je vidět, že je tvorba knih opravdu baví. A …

Copak skrýval říjnový Brandnooz box [video]

Ten, kdo odebírá potravinovou krabici se vzorky nových výrobků na našem trhu Brandnooz box, dnes dostal email, ve kterém se dozvěděl, kdy dostane listopadovou zásilku. A to mi připomnělo, že jsem se s vámi nepodělil o své dojmy z krabice říjnové. …


Menu podle Koko

Před několika dny vyšla nová kuchařka z produkce skvělého nakladatelství Smart Press, kterou napsala food blogerka roku 2013 Veronika Koko Kokešová. Kniha nese příznačný název Menu podle Koko. Její prvotina obsahuje nejen pořádně prověřené recepty, …

První­ kniha na téma sladké bary v Česku je na světě!

Napéct a nazdobit nejrůznější druhy sladkostí a naaranžovat je i s dekoracemi na stůl se může zdát na první pohled (a možná i na ten druhý) jako pěkná fuška. A kde je pak to „snadné“ a „blýsknout se“? Žádný strach. Když v knize pořádně zalistujete, …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 02:01

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 8. března 2015 17:31

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 02:31