Nová kuchyně

Jednoduchý celozrnný koláč s ovocem

Blíží se víkend. Období v týdnu, kde je trochu více volného času a to se projevuje i v kuchyni. Je to čas, kdy domov proline vůně dezertu přichystaného k odpolední kávě. Že dezerty mohou být i zdravé, o tom již dnes není žádných pochyb. A pokud přeci …

Chystáme se na pečení vánočního cukroví

Nastal čas péct vánoční cukroví, ale zrovna jako na potvoru nemáte vybavení jako jsou formičky a vykrajovátka? Od loňska je někam odnesl záškodnický skřítek a nejsou k nalezení, či už byly tak opotřebované, že jste se jich zbavili dobrovolně sami? …


Bramboračka s pohankou

Bramboračka. Jedna z největších polévkových stálic podzimní a zimní kuchyně. A přiznávám se, že i já se po ní můžu utlouct. Bramboraček je přitom nepočítaně variant. Vsadím se, že každá domácnost má ten svůj jediný správný recept a střeží ho jako …

Citronovo-mandlové koláčky

Tento recept je z nedávno vydané kuchařky La Buchta. Její zvláštnost spočívá v tom, že obsahuje recepty jen z jednoho těsta, které je ale upravováno/dochucováno podle konkrétního receptu. A v této variantě se pustíme do citronovo-mandlových koláčků, …


La Buchta – Cesta z jednoho těsta

Trio autorů společně s Jitkou Rákosníkovou, překladatelkou a spisovatelkou kulinárních knih, stojí za kuchařskou knihou La Buchta, která vyšla dne 17. října 2016. Moderní designová kuchařská kniha obsahuje rozsáhlou encyklopedickou část, a více než 80 …

Podzimní salát s pečenou zeleninou a polníčkem

Biokuchařka Hanky Zemanové působila v českých podmínkách před deseti lety jako zjevení. A to zjevení nadmíru úspěšné a všeobecně velmi dobře přijaté. Od té doby uplynulo spoustu vody, vývoj v českých kuchyních nabral, pokud jde o výběr kvalitních a …


Nová biokuchařka Hanky Zemanové

Již v roce 2005 Hanka Zemanová, známá propagátorka biopotravin, dokázala, že zdravé jídlo může dobře vypadat i chutnat. Její knižní prvotina Biokuchařka Hanky Zemanové se záhy stala nejprodávanější kuchařkou o zdravé výživě. Dočkala se dvou nových …

Restaurace Továrna Slaný už s minipivovarem

Stylová restaurace Továrna Slaný otevřela 14. září 2016 minipivovar s osmi druhy piv vlastní výroby, grilbarem a tradičními českými jídly v moderní podobě. Na čepu jsou stabilně čtyři piva s názvy Továrenská 10°, Kruták 12°, tmavý ležák Salzberg 12° a …


Creme brulée a panna cotta – svěží i hřejivé

Ať již preferujete creme brulée, dezert, který celosvětově proslavil film Amélie z Montmartru, nebo jemnou smetanovou panna cottu, tato kniha s více než 50 recepty vám přináší mnoho slaných i sladkých variací pro přípravu rafinovaného dezertu či …

Telecí pečeně s bylinkovou omáčkou

Vaši hosté se nebudou moci nabažit jemného a šťavnatého telecího masa a krémové bylinkové omáčky!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 kg telecí pečeně (nebo vykostěné kotlety) sůl bílý pepř svazek natě do polévky 1 cibule 2 lžíce másla 2 …


Hovězí maso na kari na indický způsob

Toto aromatické a kaloricky chutné jídlo v okamžiku rozšíří ve vaší kuchyni asijskou vůni. Pokud jste fanoušci indické kuchyně, tak neváhejte a tento recept si vyzkoušejte!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 800 g hovězího masa na dušení …

Léto pokračuje s Festivalem středomořských chutí a vůní!

Od čtvrtka 1. do neděle 4. září se na náměstí Republiky v Praze uskuteční Festival středomořských chutí a vůní, který představí speciality z Francie, Španělska, Itálie, Řecka, Portugalska a také Korsiky.  Powered by Max Banner Ads  Tento festival má v …


Napečeno bez pečení

Potřebujete rychle vytvořit výborný a efektní dezert, ale nechce se vám zapínat troubu? Tato kuchařka plná inspirace vám pomůže vybrat si z nepřeberného množství variant. Láká vás čokoládový, pudinkový či svěže ovocný zákusek? S pomocí surovin, které …

Kalábrijské špagety

Kalábrie je pěkně horká část Itálie a tak se musíte připravit na to, že tento recept na špagety s olivami váš jazýček nezchladí.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g špaget 100 g černých oliv bez pecek ve slaném nálevu (nebo pečených v …


Toskánský salát s rajčaty a chlebem

Rajská jablíčka jsou jedním z nejzdravějších jídel (mj. pomáhají předcházet potížím s prostatou) a kromě toho skvěle chutnají. Dnes si je upravíme do podoby toskánského salátu.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 20 g sušených hub 500 g rajčat 1 …

Andaluský těstovinový salát

Základem tohoto receptu na těstovinový salát jsou kromě těstovin žampiony, brokolice a kapie. A teď již vzhůru na výlet do slunného Španělska!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g těstovinových vrtulek 200 g žampionů 150 g brokolice 100 g …


Jemný pražský salát

Hlávkový salát je důležitým zdrojem vitamínů a neměli bychom se tedy příliš zříkat příležitostí k jeho konzumaci. Zvlášť, když se nabízí v takové úpravě, jako je ta dnešní.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 ks hlávkového salátu 300 g šunky 2 …

Jak si pořádně užít letošní grilovací sezonu

Když se řekne gril, tak většině lidí se vybaví gril na dřevěné uhlí s charakteristickou půlkulovou kopulí, kterou se honosí grily Weber. Mimochodem, víte, že tento tvar grilů letos slaví 65 roků od svého představení na veřejnosti v americkém Chicagu? …


Česká kuchařka ve světě opět vítězí

Na soutěži kuchařských knih v čínském Yantai 29. května 2016 vyhlásili vítěze za rok 2015. Slavnostního předání cen v rámci mezinárodní soutěže Gourmand World Cookbook Awards se zúčastnily i české autorky; Jana Vlková se svou knihou Květinová kuchařka …

Dort Pavlova s jahodami

“Pavlova nikdy nezklame a dá se servírovat na mnoho způsobů. Tento je se šlehačkou a čerstvými jahodami, takže letní verze.” To jsou slova Gabriely Fremlové, provozovatelky bytové restaurace 4 schody. Rozhovor s ní jsem uveřejnil před několika dny a …


Bytová restaurace – tak trochu intimnější vaření

Bytové restaurace jsou jedním z nejzajímavějších trendů posledních měsíců. U nás se začínají rojit jako houby po dešti. Co přinášejí jejich návštěvníkům navíc, že tak letí? Je to mix atmosféry, kdy se u jednoho stolu potkáváte s lidmi, kteří mají …

Tramín a Pálava zažívají boom. Už jste také ochutnali?

Odrůdy Tramín a Pálava se v posledních rocích stávají stále oblíbenější. Vinaři je nejčastěji připravují jako polosuchá či polosladká, pokud jsou hrozny s vysokým obsahem cukru – například výběr z hroznů či výběr z bobulí – nejsou výjimkou i vína …


Šátečky s pudinkem

Slané záviny, štrůdly, šneci se šunkou a sýrem. To vše a mnoho dalšího jsou pokrmy, které lze připravit pomocí listového těsta – oblíbené suroviny s velmi snadnou přípravou. Pro návštěvy se hodí pohoštění v podobě malých slaných taštiček, ke kávě …

Plněné uzené maso

Uzené maso často mívá pověst takového “obyčejného” masa. Možná za to může poměrně rozšířená varianta, kdy se podává jako příloha k “obyčejné čočce. Že uzené maso připravit i mnohem zajmavěji, vás přesvědčí tento recept na jeho plněnou podobu! …


Velikonoční nadílka s Remoskou aneb recept na švýcarské brambory

Vyrazili jste včera na koledu? A co jste si kromě náladičky přinesli? Pokud se u vás aspoň trochu dodržují tradice, tak jistě plný košík natrvdo uvařených vajec. Co s nimi, zeptal by se Neruda? A možná jste se zeptali i va sami doma, když jste svoji …

Velikonoční oříškový beránek bez laktózy

K Velikonocům patří i něco sladkého. Tradičním velikonočním moučníkem je velikonoční beránek. Podívejme se společně, jak ho připravuje Jiří Konhefr, gastronomický garant a spolumajitel Food Story. Tento beránek je navíc bezlaktózový. To mu ale nic …


Jehněčí s hořčicovou omáčkou a pečenými bramborami

I na velikonoční stůl patří samozřejmě sezónní suroviny. A nejen bylinky, jako třeba do nádivky, ale i mladé maso. Kachní, kuřecí nebo třeba jehněčí. A právě to poslední jmenované mám se svátky jara spojené nejvíc. Jak jehněčí maso připravuje na …

Velikonoční nádivka s kopřivami a medvědím česnekem

Velikonoční svátky mám spojené s několika, řekněme, rituály. Samozřejmě – asi jako každý v téměř ateistické Praze a jejím okolí především s pondělní (leckdy náročnou :)) koledou a se dny volna. Od té doby, co mě začalo zajímat jídlo i jinak než jen …


Limetkový koláč

Recept na limetkový koláč krásně navazuje na včerejší rozhovor s Tartaletkou, alias Olgou Vančurovou. V její nabídce na stránkách www.tartaletka.cz ho z pochopitelných důvodů nenajdete, ale chutná výtečně! Však se o tom sami přesvědčte. Stačí najít …

Koláče z nebe? Ano, ty od Tartaletky!

Miluju poznávání lidí, kteří umí vařit, péct a smažit a jejich kuchyňské výtvory nejen krásně vypadají, ale i hříšně chutnají. Mezi takové se rozhodně dají zařadit koláče od Olgy Vančurové z Nymburka, která se k cukrařině dostala… no, trochu jinou …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 18:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 25. listopadu 2016 15:46

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 19:16