Nová kuchyně

Kuriozitka – sendvič z 26 vrstev

Také se občas divíte, co se ve světě jídla dá vymyslet nebo ukázat? Nemyslím teď smažené cvrčky a podobné záležitosti – ty jsou přeci jen celkem běžné. Aspoň v některých částech světa. Kdysi dávno jsem psal o 7 vrstvém whooperu od Burger Kinga a už to …

Jehněčí karé s brusinkovo-šalotkovou šťávou

Velikonoce pomalu buší na dveře. Kromě vajíček, pomlázky a další nezbytných propriet patří k svátku jaro i skvělé jehněčí maso. Co říkáte na tuto úpravu?  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 2 kusy jehněčího karé (asi po 350 g) sůl, pepř 2-3 …


Pikantní sekaná s klobásou

Už jsem tu kdysi psal, že od jisté doby dám v případě sekané pouze na domácí variantu. Na rozdíl od té průmyslově vyráběné vím, co do ní dávám. Kromě toho má i hrubší konzistenci, což mi plně vyhovuje. Nedávno jsem dostal chuť na trochu pikantnější …

Nigella Lawsonová – Vaříme expres

A je to tady! Populární kuchařská hvězda Nigella Lawsonová sice díky rozvodu a s ním spojených bulvárních historek zrovna neprožívá své nejšťastnější životní období, ale třeba ji udělá radost, že se postupně dočkává druhých vydání svých kuchařek v …


Salát z kuřecího masa se žampiony a jogurtem

Tento salát může sloužit za vzor zastáncům zdravé výživy. Není v něm ani stopa po majolce či podobných přísadách, které se zhusta do salátů přidávají a tím snižují jejich dietetickou účinnost.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g kuřecích …

CottoCrudo uvítá to nejlepší ze Sicílie

Hotel Four Seasons Istanbul propůjčuje svého šéfkuchaře Sebastiana Spriveriho k exkluzivní spolupráci s šéfkuchařem pražské restaurace CottoCrudo Richardem Fuchsem. Již příští týden se šéfkuchař restaurace hotelu Four Seasons Istanbul u Bosporu …


Ciderovo–sýrová polévka

Cider je u nás hitem poslední doby. Jedná se o velmi příjemné pitivo, ale lze z něj také připravit polévku. Nevěříte? Pak zkuste tuto ciderovo-sýrovou polévku!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 šálek nastrouhaného jablka 0,25 šálku nasekané …

Vše o cideru – jablečném nápoji netušených kvalit

Za vše může jablko! Jablka patří mezi tradiční a současně velmi oblíbené druhy ovoce, které lze konzumovat na nespočet různých způsobů. Málokdy je s nimi však prvotně spojována možnost využití při výrobě alkoholických nápojů, jejíž výsledkem je …


Salát z čínského zelí

Vitamínů není téměř nikdy dost – a tento salát jich nabízí nepřeberné množství. Přidejme k tomu trochu netradiční kombinaci surovin a máme se na co těšit.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g čínského zelí 1 kyselá okurka 1 cibule 2 větší …

KFC – Opravdové kuře, opravdová chuť!

KFC bojuje proti náhražkám a všemu umělému, a proto vyhlašuje válku falešnému kuřeti Kurňákovi – lstivému stvoření předstírající, že je kuře. KFC svým zákazníkům nabízí pouze produkty vyrobené  ze skutečného masa. Čerstvé kuře z lokálních zdrojů je do …


Láska prochází kuchyní – Denisa Bartošová

Už jste někdy dali nebo dostali jedlý dárek? Tedy takový, co se pak dá sníst? Nemyslím teď koupenou čokoládu nebo bonboniéru nebo upečený dort. Ale něco méně obvyklého a hlavně vyrobeného vlastními rukami dárce. Popřípadě ještě zabalené v dárkovém …

Jarní speciality v CottoCrudo

Tým hotelu Four Seasons Prague a restaurace, baru a lounge CottoCrudo připravil na jarní období dvě speciální události – v rámci účasti na akci Hodina Země 2014, kdy se hotel Four Seasons Prague ponoří na hodinu do tmy, rozzáří restauraci CottoCrudo …


Vepřové maso se zeleninou

Velmi jednoduchá příprava vepřové kýty, která má díky nasládlé marinádě úplně úžasnou chuť. Ano, dostala mě. Navíc obsahuje mrkev, což je zelenina, na které jsem v poslední době “ulétl”. Jak je z obrázku vidět, nejde ale o klasické vepřové s mrkví ze …

Co skrývá únorový Brandnooz box ?

Konec měsíce znamená jednu věc. Kromě jiných, samozřejmě ;) A to, že dorazí Brandnooz box! Přesně to se stalo dnes ráno, kdy u nás zazvonil pán ze rozvážkové služby a vytasil se se zelenobílou krabicí. Copak se v ní tentokrát ukrývá?  Powered by Max …


Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem

Když se umí udělat hrachová kaše, tak je to to pravé pochutnání pro mlsné jazýčky. A co teprve s uzeným masem a cibulkou!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g uzeného masa (plecko nebo krkovička) 400 g hrachu špetka mletého černého pepře 1 …

Overijsel – holandská polévka

Schválně, co znáte z holandské kuchyně? Asi toho moc není – tato národní kuchyně není zrovna z těch, co jsou nejslavnější. Přesto skrývá skvosty pro mlsné jazýčky. Jedním z nich je overijsel – polévka, na kterou mi dal recept můj holandský kamarád …


Čokoládový festival 2014

Máte rádi čokoládu a další sladká potěšení? Tak to je tato akce stvořena přímo pro Vás! Od roku 2012, kdy se poprvé konal v Olomouci, jsme Čokoládový festival rozšířili i do dalších velkých měst země sušenek, karamelu, bonbónů, perníku a především …

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je vyhledávanou pochoutkou hospodských povalečů. Ale nejen oni si ho rádi dají, nemám pravdu?  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 4 hermelíny 2 velké cibule 2 ostřejší papriky 2 bobkové listy 1 lžička nového koření 1 lžička …


Staročeská zelňačka

Zelňačka patří k typickým českým receptům a není divu. Polévka je to výborná a výživná! A jak už to tak bývá u podobných tradičních receptů, tak platí pravidlo “co rodina, to zaručeně nejlepší recept na zelňačku”. Že mám pravdu? :)  Powered by Max …

Argentinská čočka

Co dnes udělat menší změnu a poznat něco nového? Vždyť právě o tom vaření je – zkoušet nové chutě a zažívat nové zkušenosti. Takže tradiční “kyselou” novoroční úpravu čočky si dnes zkusíme nahradit pěkně pálivou variantou z Jižní Ameriky, konkrétně z …


Šampaňské

Dnes je poslední den v roce a ten je v očích milovníků dobrého jídla a pití neodmyslitelně spjat se šampaňským vínem. Mnoho z nás ho má automaticky spojeno s Bohemia sektem, který je bohatě zastoupen v našich obchodech. Ale co je šampaňské doopravdy? …

Iveta Fabešová – Sladké a veselé s Ivetou

Pečení vánočního cukroví se v těchto dnech dostává na žebříčku priorit v mnoha domácnostech pěkně vysoko. A právě obdobím zvýšeného výskytu cukroví v našich kuchyních nás provede nová kuchařka Ivety Fabešové, která je nazvaná Sladké a veselé s Ivetou. …


Prosincový Brandnooz balíček dorazil!

O balíčku Brandnooz jsem nedávno psal v souvislosti s jeho speciálním Knorr vydáním. Tentokrát se podíváme na obsah prvního pravidelného Brandnooz boxu, který dorazil v závěru tohoto týdne. Smyslem tohoto potravinového balíčku je umožnit zkoušet a …

Brandnooz box – tentokát s bujóny Knorr + recept na rizoto s houbami

Znáte službu Ladybox, která vám na základě přihlášky pravidelně posílá vzorky kosmetických výrobků? A jak by se vám líbila podobná služba, ale zaměřená na potraviny? Věřím, že líbila. Proto je mi potěšením představit Brandnooz – balíček, který vám …


Milujete čokoládu? Zbystřete pozornost!

Po Paříži, New Yorku, Šanghaji či Moskvě se v Ostravě 6.- 8. 12 .2013 uskuteční historicky první opravdový čokoládový veletrh svého druhu: Čokoládová Show. Čokoládová Show, pořádaná agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny …

Arašídové máslo

Arašídové máslo je úplně skvělá věc! Když jsem ho před pár lety objevil v Marks&Spencer, tak bylo jasné, že každá návštěva tohoto obchodu už dopadne tak, že si odnesu aspoň jednu sklenici arašídového másla domů. Pak začaly americké týdny v Lídlu, …


Tagliatelle s dušenými rajčaty, sušenými brusinkami a rukolou, ochucené vermutem Noilly Prat

Dnešní recept je z kategorie jednoduchých (ehm, to tu bývá většinou) a rychlých (to tu také většinou bývá). Ale přesto jsou tyto těstoviny jiné. Že by to bylo brusinkami? Nebo snad vermutem? Vyzkoušejte sami a napište mi do komentářů :)  Powered by …

Nigella Lawsonová – Chuť domácí kuchyně

Stalo se téměř tradicí, že před každými vánočními svátky se na knižním trhu objeví kuchařka od nekorunované královny food porna Nigelly Lawsonové. Její kuchařky si udržují standardní a hlavně vysokou kvalitu a i to přispívá k jejich popularitě. Navíc, …


Kam za gastronomickými akcemi tento víkend?

Adventní období pomalu, ale jistě na vrátka. Díky pořadatelům gastronomických akcí se můžeme postupně dostávat do té správné vánoční nálady a jistě vám k tomu pomůže i následující přehled akcí na tento víkend. Dá se totiž čekat, že atmosféra na nich …

Tagliatelle s dušenými rajčaty, sušenými brusinkami a rukolou, ochucené vermutem Noilly Prat

Dnešní recept je z kategorie jednoduchých (ehm, to tu bývá většinou) a rychlých (to tu také většinou bývá). Ale přesto jsou tyto těstoviny jiné. Že by to bylo brusinkami? Nebo snad vermutem? Vyzkoušejte sami a napište mi do komentářů :)  Powered by …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 19:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: včera 07:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 20:16