Nová kuchyně

Pikantní fazolová pochoutka

Takové fazole, které vás trochu pálí na jazyku – to je pochoutka jak má být.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 římský salát 1 konzerva červených fazolí v nálevu 1 konzerva kukuřice 2 velké cibule 3/4 skleničky pikantního kečupu 1 velká …

Ďábelské houbové tousty

Občas neuškodí si tak trochu protáhnout vnitřnosti něčím pořádně pikantním. Co byste řekli na recept na pálivé houbové toasty?  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 menší veka 300 g hřibů (houbové směsi) 3 stroužky česneku 1-2 pálivé papričky …


Boršč po záporožsku

Správně hutná polévka může plně nahradit hlavní jídlo – klasický případem je boršč, recept na nějž si dnes ukážeme.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g hovězího žebra 2 párky 120 g červené řepy 1 cibule 120 g petržele 200 g hlávkového zelí …

Losos na zeleném pepři

Růžové maso z lososa se vždy jen rozplývá na jazyku. Dnes si tuto mořskou pochoutku představíme v trochu pikantní podobě.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 4 porce lososa zelený pepř máslo 1 cibule 1 lžička nasekané petrželky na marinádu: 2 …


Sladká tvarohová pomazánka

Tvarohové pomazánky jsou široce oblíbené a tak snad uvítáte recept na její sladkou podobu s rozinkami.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 100 g měkkého tvarohu 20 g másla 1 žloutek 10 g rozinek trochu mléka Postup: Tvaroh zpracujeme asi 2 min. …

Krůtí prsa s ananasem

Čerstvý zázvor, sójová omáčka a ananas udělají z krůtích prsou vzrušující exotické jídlo!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g krůtích prsou kus zázvoru velký jako vlašský ořech 1 vrchovatá lžíce škrobové moučky 2 lžíce suchého sherry 2 …


Zapékané makarony se šunkou

Předností tohoto všeobecně oblíbeného jídla je to, že je hodnotné a dá se snadno připravit jako křupavý nákyp.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 300 g makaronů sůl 100 g vařené šunky nakrájené na kostičky 1 masité rajče 1 svazek bazalky 100 g …

Kuře na žampionech

Pikantní s bylinkami a zapečenou slaninou – takovému kuřeti nikdo neodolá!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 50 g anglické slaniny 4 malé cibule 2 stroužky česneku 500 g žampionů 1 celé kuře (asi 1,2 kg) sůl černý pepř 1 bobkový list 1 lžičky …


Pařížské briošky

Navenek křupavé a uvnitř vlažné, jemné těsto na kterém se roztéká máslo – to je pochoutka ke snídani, která stojí za námahu.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g mouky 30 g droždí 1 lžička cukru 3 lžíce vlažného mléka 200 g másla 4 vejce 1/2 …

Popské maso

Po delší době si uvaříme něco z bulharské kuchyně. Jak je typické pro tuto oblast, bude to masitý pokrm se spoustou zdravého koření – popské maso.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience na jednu porci: 140 g masa (telecí, hovězí, vepřové) 20 g tuku …


Tradiční “Cibulová slavnost” v lázeňském městečku Laa an der Thaya

Vyrazte s rodinou na “Cibulové slavnosti” a návštěvu zkombinujte s relaxací v termálních lázních Laa jen kousek za hranicemi v regionu Laa a okolí.  Powered by Max Banner Ads  Od pátku 18. do neděle 20. srpna se v rakouském lázeňském městečku Laa an …

Snídaňová pochoutka s chia semínky, jogurtem, kiwi a jablkem

Chcete tip na ultrasnadnou snídani plnou vitamínů a zdraví? Hitem posledních let jsou chia semínka, která v sobě nejen umí vázat vodu, ale díky tomu i pěkně zasytí. Proto se skvěle hodí do snídaňových pokrmů a jeden z nich si tu dnes ukážeme.  Powered …


Neratovice se chystají na první ročník Festivalu piva

V sobotu 10. června se v Neratovicích, v parku za městským kinem, uskuteční přehlídka a s ní spojená ochutnávka piv z produkce zajímavých českých pivovarů. Na premiérovém ročníku Festivalu piva v Neratovicích se představí pivovary Česká Kamenice, …

Fuuuj, to je smrad! Proč nám chutnají aromatické sýry?

Obvykle, když náš nos ucítí něco nepříliš vábně vonícího, tak se nakrčí v obranném reflexu a mozek nám velí co nejrychleji zmizet do prostředí, kde je čistší vzduch. Ale v případě aromatických sýrů to máme jinak. Většina z nás. Vyhledáváme je. Napadlo …


Dnes startuje Prague Food Festival!

11. ročník Prague Food Festivalu, který patří mezi nejvěhlasnější gastronomické akce v naší zemi, se po dlouhé době přesouvá na nové místo. 26.-28. května jej poprvé přivítá Národní kulturní památka Vyšehrad. Návštěvníci budou mít opět unikátní …

Pomazánka ostrý jazyk

Tady je jasno. S touto tvarohovou pomazánkou nepůjde o něco pro slečinky, které nezvládnout “trochu” toho pálivého na jazyku!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, lučiny nebo sýra cottage 1/2 jemně nasekané cibulky 1 …


Nový revoluční tuk nahradí palmový olej i máslo

Cremol? je inovativní italský tuk na bázi olivového oleje, který je plnohodnotnou alternativou k palmovému i kokosovému oleji, máslu a margarínům. Na český a slovenský trh se dostává právě nyní. 18. května 2017 od 17 hod. se bude v Poliklinice Modřany …

Avokádo-rýžové rolky se sladkou arašídovou omáčkou

Rýžové rolky s avokádem je hit posledních týdnů. Tedy aspoň u mě doma. Je to rychle připravené jídlo, které… které je prostě božské a na jazyku se jen rozplývá. Když k tomu přidám skutečnost, že se rolky namáčejí v omáčce z mého oblíbeného arašídového …


Knihy Smart Pressu opět ve finální nominaci Gourmand Cookbook Awards

Soutěž Gourmand Cookbook Awards je v oboru gastronomie srovnatelná s udílením Oscarů na poli filmovém. Tato prestižní mezinárodní soutěž věnovaná dobrému jídlu, pití a všemu, co s ním souvisí, byla založena v roce 1995 a od té doby se jí ročně účastní …

Farmářské řeznictví a bistro Mikrofarma dorazilo do Prahy

Ve středu 22. února 2017 proběhlo oficiální otevření farmářského řeznictví a bistra Mikrofarma na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Po dvou brněnských pobočkách expanduje úspěšný koncept také do Prahy. Návštěvníci si mohli vychutnat degustační menu, …


Chystáte se do Českého Krumlova? Využijte hotel Bellevue!

Hotel se nachází v původně renesanční budově z roku 1565, kterou vlastnila rodina pekařů jistého Hanse Wasserhansla. V letech 1655 – 1778 dům vlastnila pekařská rodina Porthů. Roku 1798 objekt vyhořel, ale pekárna zde fungovala i nadále. V roce 1870 …

Salát z quinoi a kapusty

Ultralehký salát z jednoho hrnce, který navíc splňuje všechny požadavky, které klademe na zdravé jídlo. To je salát, jehož základními ingrediencemi je populární quinoa a černá kapusta (tu můžete znát i jako listovou nebo toskánskou kapustu).  Powered …


Palt

Severská kuchyně není častým hostem na našich stolech a přitom nabízí spoustu úžasných jídel. Palt je jedním z tnich. Pochází ze Švédska a myslím, že na seznámení se se skandinávskou kuchyní je pro Čechy přímo ideální. V zásadě totiž jde o masové …

Studená pepřová omáčka

Ke grilovanému masu se hodí nějaká ta omáčka, abychom ho nejedli nasucho. Pokud máte raději pikantní záležitosti, tak si jistě na studené pepřové omáčce pochutnáte!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 70 ml smetany 150 ml mléka 3 lžíce žervé nebo …


Košíčky z malin a arašídového másla

Tak tohle je chuťový masakr! Raw (a tedy za studena) připravované malinové košíčky s arašídovým máslem jsou ukrutně famózní záležitost, kterou si prostě nemůžete nechat ujít! Zní to, jako kdybych se po nich mohl utlouct? :) Noo… je to pravda :) …

Španělská fazolová polévka

Fazole patří mezi hojně využívané suroviny španělské kuchyně a vyskytují se také v jejich polévkách. Dnes si na jednu z nich ukážeme recept.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 100 g bílých fazolí půlka nahrubo nastrouhané cibule 2 stroužky …


Wine & Food tandem ve vinohradské Mikrofarmě

Právě startuje Prague Wine Week 2017, jedinečný a výběrový festival vín, vinařství a gastronomie. Během festivalu se vinaři a dovozci spojí s vybranými pražskými restauracemi a vinnými bary a po celý týden budou nabízet tříchodová menu snoubená s víny …

Bramborové noky po bulharsku

Bramborové noky se jako příloha hodí báječně k různým masitým pokrmům. Ukažme si, jak je připravují v Bulharsku.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 800 g brambor 50 g mouky 60 g cibule 200 ml oleje 1 bílek citrónová šťáva sůl Postup: Oloupané a …


Frittata s cizrnou, špenátem a chorizem

Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad. Čím se tedy liší? Způsobem přípravy a také konzistencí – je pevnější. Podobně jako u omelety je možné do ní vmíchat nejrůznější suroviny a my se …

Červená čočka s rýží a houbami

Červená čočka se hojně používá například při přípravě polévek. Ale báječně se hodí i do klasického hlavního jídla. Jako v tomto případě, kdy jí největší společníky dělají rýže a houby.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 200 g červené čočky 200 g …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: 1. listopadu 2017 00:46

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 19. září 2017 23:31

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 06:46