Nová kuchyně

Pracny z hrníčku

Máte rádi vůni hřebíčku, badyánu, skořice a zázvoru? Typicky zimní, která provoní kuchyni… Navodí atmosféru pohody a příjemného tepla, když člověk dorazí vymrzlý z venku? S pracny v hrníčku si ji užijete a nádavkem dostanete i skvělý dezert plný …

Veganská Chana masala

Chana masala je oblíbeným pokrmem především indické a pákistánské kuchyně. Základem této pochoutky je cizrna. Jednotlivých variant úprav je nespočet. Dalo by se říct, že to je jako se svíčkovou v našich zeměpisných šířkách – každá rodina má svůj …


Chocolate Monkey – workshopy pro milovníky čokolády

Chtěli byste si vyzkoušet vyrobit vlastnoručně čokoládu? Máme pro Vás dobrou zprávu. Stačí navštívit Chocolate Monkey na Havelské ulici v Praze, nebo se rovnou přihlásit na webu na konkrétní termín na workshop a vaše cesta do světa této lahodné …

Limetkový dort

Osvěžující lehký dort… Přesně tak by se dal charakterizovat limetkový dort, který si představíme v následujícím receptu. Osobně mám tyhle varianty na dorty hodně rád – člověk se necítí tak zaplácnutý (teda pokud se udrží a nejde si několikrát přidat) …


Linecké těsto na vánoční cukroví

Linecké cukroví je absolutní klasikou na českých vánočních stolech. Jeho příprava je přitom poměrně jednoduchá – stačí dodržovat základní poměr 7:14:21. Přeloženo do srozumitelného jazyka – 7 dkg cukru, 14 dkg tuku a 21 dkg mouky. Plus pár dalších …

Kokosové muffiny

Muffiny! Tyhle sladké košíčky potěšení prostě zbožňuju. Moje váha pak pláče, ale zastávám názor, že život má za něco stát a člověk by si měl dopřát trochu toho potěšení. O to radostněji se pak popere s věcmi, co zas tak potěšující nejsou. Avšak dost …


Šumavská zelnice

Hutná a chutná polévka z jihu naší republiky, jejímž základem jsou uzený bok a slanina.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 200 g uzeného boku 60 g slaniny bez kůže 350 g kysaného zelí 400 g brambor 40 g cibule voda kmín sůl Postup: Kysané zelí …

10 nejlepších rumů světa

Značek rumů je na světě tisíce. Výrobců stovky. Zemí původu o něco méně, ale také jsou jich desítky. Chudák milovník rumu se v tom pak má orientovat a oddělit zrno od plev. Abyste nemuseli testovat každou značku rumu a předešli devastaci svých jater, …


Čokoládový chili chlebíček

Před časem spatřila světlo světa kuchařka La Buchta, která odebrala domácnostem starosti s nejrůznějšími druhy těsta. Proč? Protože základem všech 80 receptů, které v ní najdete, je jedno těsto. Těsto, které lze s nejrůznějšími úpravami následně …

Pikantní fazolová pochoutka

Takové fazole, které vás trochu pálí na jazyku – to je pochoutka jak má být.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 římský salát 1 konzerva červených fazolí v nálevu 1 konzerva kukuřice 2 velké cibule 3/4 skleničky pikantního kečupu 1 velká …


Ďábelské houbové tousty

Občas neuškodí si tak trochu protáhnout vnitřnosti něčím pořádně pikantním. Co byste řekli na recept na pálivé houbové toasty?  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 1 menší veka 300 g hřibů (houbové směsi) 3 stroužky česneku 1-2 pálivé papričky …

Boršč po záporožsku

Správně hutná polévka může plně nahradit hlavní jídlo – klasický případem je boršč, recept na nějž si dnes ukážeme.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 400 g hovězího žebra 2 párky 120 g červené řepy 1 cibule 120 g petržele 200 g hlávkového zelí …


Losos na zeleném pepři

Růžové maso z lososa se vždy jen rozplývá na jazyku. Dnes si tuto mořskou pochoutku představíme v trochu pikantní podobě.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 4 porce lososa zelený pepř máslo 1 cibule 1 lžička nasekané petrželky na marinádu: 2 …

Sladká tvarohová pomazánka

Tvarohové pomazánky jsou široce oblíbené a tak snad uvítáte recept na její sladkou podobu s rozinkami.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 100 g měkkého tvarohu 20 g másla 1 žloutek 10 g rozinek trochu mléka Postup: Tvaroh zpracujeme asi 2 min. …


Krůtí prsa s ananasem

Čerstvý zázvor, sójová omáčka a ananas udělají z krůtích prsou vzrušující exotické jídlo!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g krůtích prsou kus zázvoru velký jako vlašský ořech 1 vrchovatá lžíce škrobové moučky 2 lžíce suchého sherry 2 …

Zapékané makarony se šunkou

Předností tohoto všeobecně oblíbeného jídla je to, že je hodnotné a dá se snadno připravit jako křupavý nákyp.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 300 g makaronů sůl 100 g vařené šunky nakrájené na kostičky 1 masité rajče 1 svazek bazalky 100 g …


Kuře na žampionech

Pikantní s bylinkami a zapečenou slaninou – takovému kuřeti nikdo neodolá!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 50 g anglické slaniny 4 malé cibule 2 stroužky česneku 500 g žampionů 1 celé kuře (asi 1,2 kg) sůl černý pepř 1 bobkový list 1 lžičky …

Pařížské briošky

Navenek křupavé a uvnitř vlažné, jemné těsto na kterém se roztéká máslo – to je pochoutka ke snídani, která stojí za námahu.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 500 g mouky 30 g droždí 1 lžička cukru 3 lžíce vlažného mléka 200 g másla 4 vejce 1/2 …


Popské maso

Po delší době si uvaříme něco z bulharské kuchyně. Jak je typické pro tuto oblast, bude to masitý pokrm se spoustou zdravého koření – popské maso.  Powered by Max Banner Ads  Ingredience na jednu porci: 140 g masa (telecí, hovězí, vepřové) 20 g tuku …

Tradiční “Cibulová slavnost” v lázeňském městečku Laa an der Thaya

Vyrazte s rodinou na “Cibulové slavnosti” a návštěvu zkombinujte s relaxací v termálních lázních Laa jen kousek za hranicemi v regionu Laa a okolí.  Powered by Max Banner Ads  Od pátku 18. do neděle 20. srpna se v rakouském lázeňském městečku Laa an …


Snídaňová pochoutka s chia semínky, jogurtem, kiwi a jablkem

Chcete tip na ultrasnadnou snídani plnou vitamínů a zdraví? Hitem posledních let jsou chia semínka, která v sobě nejen umí vázat vodu, ale díky tomu i pěkně zasytí. Proto se skvěle hodí do snídaňových pokrmů a jeden z nich si tu dnes ukážeme.  Powered …

Neratovice se chystají na první ročník Festivalu piva

V sobotu 10. června se v Neratovicích, v parku za městským kinem, uskuteční přehlídka a s ní spojená ochutnávka piv z produkce zajímavých českých pivovarů. Na premiérovém ročníku Festivalu piva v Neratovicích se představí pivovary Česká Kamenice, …


Fuuuj, to je smrad! Proč nám chutnají aromatické sýry?

Obvykle, když náš nos ucítí něco nepříliš vábně vonícího, tak se nakrčí v obranném reflexu a mozek nám velí co nejrychleji zmizet do prostředí, kde je čistší vzduch. Ale v případě aromatických sýrů to máme jinak. Většina z nás. Vyhledáváme je. Napadlo …

Dnes startuje Prague Food Festival!

11. ročník Prague Food Festivalu, který patří mezi nejvěhlasnější gastronomické akce v naší zemi, se po dlouhé době přesouvá na nové místo. 26.-28. května jej poprvé přivítá Národní kulturní památka Vyšehrad. Návštěvníci budou mít opět unikátní …


Pomazánka ostrý jazyk

Tady je jasno. S touto tvarohovou pomazánkou nepůjde o něco pro slečinky, které nezvládnout “trochu” toho pálivého na jazyku!  Powered by Max Banner Ads  Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, lučiny nebo sýra cottage 1/2 jemně nasekané cibulky 1 …

Nový revoluční tuk nahradí palmový olej i máslo

Cremol? je inovativní italský tuk na bázi olivového oleje, který je plnohodnotnou alternativou k palmovému i kokosovému oleji, máslu a margarínům. Na český a slovenský trh se dostává právě nyní. 18. května 2017 od 17 hod. se bude v Poliklinice Modřany …


Avokádo-rýžové rolky se sladkou arašídovou omáčkou

Rýžové rolky s avokádem je hit posledních týdnů. Tedy aspoň u mě doma. Je to rychle připravené jídlo, které… které je prostě božské a na jazyku se jen rozplývá. Když k tomu přidám skutečnost, že se rolky namáčejí v omáčce z mého oblíbeného arašídového …

Knihy Smart Pressu opět ve finální nominaci Gourmand Cookbook Awards

Soutěž Gourmand Cookbook Awards je v oboru gastronomie srovnatelná s udílením Oscarů na poli filmovém. Tato prestižní mezinárodní soutěž věnovaná dobrému jídlu, pití a všemu, co s ním souvisí, byla založena v roce 1995 a od té doby se jí ročně účastní …


Farmářské řeznictví a bistro Mikrofarma dorazilo do Prahy

Ve středu 22. února 2017 proběhlo oficiální otevření farmářského řeznictví a bistra Mikrofarma na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Po dvou brněnských pobočkách expanduje úspěšný koncept také do Prahy. Návštěvníci si mohli vychutnat degustační menu, …

Chystáte se do Českého Krumlova? Využijte hotel Bellevue!

Hotel se nachází v původně renesanční budově z roku 1565, kterou vlastnila rodina pekařů jistého Hanse Wasserhansla. V letech 1655 – 1778 dům vlastnila pekařská rodina Porthů. Roku 1798 objekt vyhořel, ale pekárna zde fungovala i nadále. V roce 1870 …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: 16. února 2018 11:31

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: 16. února 2018 11:31

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 09:16