Nová kuchyně

V Praze se chystá Muzeum medoviny

Před několika dny se v pražském studiu Chefparade uskutečnil novoroční Foodie market a networking. Samozřejmě (no, samozřejmě :)), že jsem nemohl chybět. Na akci se prezentovala svými jídly či nápoji zhruba desítka vystavovatelů a tento rozhovor s …

Chystá se Notes Květinové kuchařky

Vlastníte kuchařku s názvem Květinová kuchařka – Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení? Pak vám doporučuji, abyste se těšili i na její doplněk a to “Notes Květinové kuchařky”, který se na pulty prodejen dostane 18. února! Jedná se o nezbytný …


Dřezy Blanco

Prvotřídní dřezy pro gastronomii od společnosti Blanco udělají každou kuchyni perfektní. Celý program na dřezy Blanco se opírá o moderní křišťálově čistý design a vysoce kvalitní zpracování. Dřezy a ostatní zařízení Blanco lze najít po celé Evropě …

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

V období adventu zdobí čerstvě napečené vánoční cukroví snad každý stůl. Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Bio potraviny z Bio Fresh Food vás přesvědčí o tom, že skvělé vanilkové …


Kapří hranolky (vánoční pokrm pro děti)

Děti a ty jejich chutě… Ne, že by nám dospělým byly vždy “při chuti” :) Nebudeme si nic nalhávat, kapr nezní dětským uším moc lákavě, ale za to po hranolkách by se většina dětí utloukla. A protože si chceme u štědrovečerní tabule užívat klidu a …

Co namazat na cukroví aneb nejlepší vánoční džemy

Jenom čisté ovoce z českých zahrad, lesů a sadů, nejlepší receptury po prarodičích, žádná éčka, stoprocentně ruční výroba. To jsou Marmelády s příběhem, které vaří Hana Šindelářová. Marmelády od paní Šindlerové jsou vyráběny ručně a to včetně popisku …


Recept na bezlepkové linecké cukroví

V období adventu zdobí čerstvě napečené vánoční cukroví snad každý stůl. Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Naše bio potraviny vás přesvědčí o tom, že skvělé linecké cukroví se dá upéct …

Kávové kostky

Už se těšíte, jak obdarujete své blízké pod stromečkem nějaký zajímavým “jedlým dárkem”? Co kdybyste zkusili kávové kostky, které ve své nové kuchařce představuje Denisa Bartošová? Ostatně, klidně jí předám slovo :)  Powered by Max Banner Ads  Z lásky …


Láskominy Denisy Bartošové

Tentokrát nezačneme nijak poeticky, začneme totiž vysvětlením: Co jsou to vlastně ty Láskominy naší Denisy? „Láskominy jsou všechno, co milujete! Je to jediný výraz, který v sobě skrývá obsah nové knihy. Zahrnuje tak všechno, co ráda dělám – tedy …

Utopenci de luxe

Utopenci jsou klasikou z dávných dob. Pamatuji si je, jak se dříve dělali ze špekáčků, ale překvapivě dobře jdou i z “obyčejného” gothaje. O tom vás ostatně přesvědčí Denisa Bartošová a její recept z čerstvě vydané kuchařky “Láskominy Denisy …


Raw stravou ke zdraví, mládí a vitalitě

Čistá hlava, zářivý pohled, pročištěná pleť. Takto popisují účinky lidé, kteří se vrhli do vitariánství. Živá strava zažívá u nás svůj boom v posledních několika letech, v zámoří na ni nadšenci přísahají již od devadesátých let. Vitariáni, jak se lidé …

Raw “sýrový” dip k nachos

Třeba také znáte situaci, kdy vám zazvoní telefon a na druhé konci je kamarád nebo kamarádka, kterou jste dlouho neviděli a zrovna náhodou (nebo “náhodou”? ;)) projíždí vaším městem a chce se vidět. Otázka, kterou si pak často kladu, zní: “Co …


Asijská koriandrová polévka

Asijská kuchyně je pro mě takovým osvěžením v rámci chutí. Snoubí se v ní exotičnost a lehkost. Pálivost – na ni nesmím zapomenout, protože to je něco, co mám osobně hodně rád. Ten štiplavý pocit na jazyku. Tento recept na asijskou koriandrovou …

Telecí špaňelské ptáčky

Zapomeňte na španělské ptáčky z hovězího masa. Tyhle jsou dělané z úžasného telecího a chutnají úplně jinak. Vypravme se v tomto receptu do doby první republiky a užijme si tu chuť ptáčků, kterou mohly zažívat naše babičky a naši dědové.  Powered by …


Raw čokoládový pudink

Raw strava si získává čím dál větší popularitu. A když se nad tím člověk zamyslí, tak není divu. Jedná se totiž o vaření z čerstvých a tepelně neznehodnocených potravin. Logika tak nějak napovídá, že tohle by mělo být tělu prospěšné. A že se i takto …

Připomeňte si léto s Festivalem středomořských chutí a vůní!

Od dneška až do neděle 27. září se na náměstí Republiky v Praze letos již podruhé představí speciality z Francie, Španělska, Itálie, Řecka, Libanonu a také Portugalska nebo Korsiky.  Powered by Max Banner Ads  Již od roku 2008 se v Praze koná Festival …


Výtečný koláč k čaji

V tomto případě se jedná o přímo ukázkový příklad receptu s klasickým křehkým těstem a žloutkovým vanilkovým krémem, známým z francouzské cukrařiny jako cr?me pâtissi?re, představující jeden z jejich pilířů. Je snad potřeba více dodávat? ;)  Powered …

Pumpkin Spice Latte je zpět

V těchto dnech startuje ve Starbucks období oblíbeného a všemi očekávaného Pumpkin Spice Latte, které již několik sezón okouzluje své příznivce jedinečnou dýňovou chutí. Spolu s touto stálicí obohatí nabídku kaváren Starbucks také nový nápoj Hot …


Toulcův dvůr vás zve na dožínkový jarmark. A přijde i Magdalena Dobromila Rettigová!

V sobotu 12. září od 10:00 do 18:00 hodin se uskuteční v hostivařském Toulcově dvoře oslava dožínek spojená s jarmarkem. Jde o tradiční pozdně letní setkání plné příjemné atmosféry, dobrodružství, folklorních vystoupení, dílniček inspirovaných tématem …

Polévka z červeného zelí s brusinkami

Červené zelí je pro mě podobným objevem jako červená řepa. Že by to souviselo s barvou? ;) Kdepak, spíše s chutí. Jasně, člověk si pamatuje, jak chutná červené zelí s kachničkou a šesti, ale co takhle červené zelí v polévce? Taková variace na boršč? …


To nejlepší od našich a evropských vinařů najdete na pražské Kampě!

Vinice na Kampě. Pod tímto názvem se na pražské Kampě představí od čtvrtka 10. do neděle 13. září akce, která představí to nejlepší od našich a evropských vinařů společně s řadou delikates.  Powered by Max Banner Ads  „Kampa má pro nás své kouzlo, a …

Jehněčí kotlety Imperial

Jehněčí maso se na našich stolech zabydluje pomalu. Patří mezi typicky jarní, či spíše velikonoční pokrmy a protože s jehněčím masem člověk nepřijde často do styku, tak se může bát toho, že tohle dražší maso při úpravě pokazí. Naštěstí je tu ale …


5. ročník festivalu Foodparade proběhne již příští víkend!

Patříte mezi gurmány a milovníky delikates? Přijďte ve dnech 5. a 6. září 2015 na 5.ročník festivalu jídla a pití Foodparade, který se již tradičně uskuteční v krásných zahradách zámku Troja.  Powered by Max Banner Ads  Nažhavte své chuťové pohárky, …

Punčový dort

Punčový dort. Za mého mládí to bylo docela velké lákadlo. Ano, protože to vonělo po tehdy mi ještě nepřístupném a zakázaném alkoholu. Samozřejmě, že k oblibě také příspívala sladká chuť celého dortu. Jsem rád, že v nedávno vydané Kuchařce první …


Nahlédněte s Kuchařkou první republiky do dobových kuchyní obyčejných lidí i filmových hvězd!

Autorky Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková mají tak velkou sbírku starých kuchařek a rodinných receptů, že se rozhodly napsat knihu, která by nás alespoň částečně seznámila s bohatstvím naší tradiční kuchyně, která dosáhla své vrcholné formy právě …

Vybavte si kuchyni se slevou!

Internetový obchod Alza zná asi každý Čech, co se alespoň občas pohybuje na internetu. Nebo má televizi . Ano, Alza – to je ten zelený mimozemšťan z reklam. A proč to vypadá, že na webu o vaření bude článek o prodejci počítačové techniky? Protože už …


Polévka z červené řepy

Mám rád polévky a mám rád červenou řepu. Takže asi nikdo nemůže divit, že jsem se pustil do “výroby” polévky z červené řepy. A nebudu šetřit superlativy. Tohle je úžasně skvělá záležitost a červenou řepu vynáší do nadpozemských výšin. Zkuste ji také! …

Koláč s tuňákem

Slaný koláč quiche je jedním z mých oblíbených jídel. Je pravdou, že pokud jde o náplň, tak každý z nás má svoji oblíbenou, na kterou nedá dopustit. Bez nadsázky bych to přirovnal k receptům na bramborový salát, který se v rodinách dědí po generace a …


Cuketové nudličky s tuňákem

Už vás někdy napadlo upravit cuketu tak, že ji nakrájíte na nudličky? Pěkně dlouhé? Tak, aby připomínaly těstoviny? Pokud jste touhle myšlenkou unešeni stejně jako já, když jsem o tom slyšel poprvé, tak tento recept je ideálním k tomu, abyste …

Avokádo plněné tuňákem

Avokádo a tuňák! Kombinace, která doslova dýchá zdravím, vitamíny, minerály a tolik potřebnými omega-3 mastnými kyselinami. Navíc to vypadá skvěle barevně – zelené avokádo se pěkně snoubí s masem tuňáka a s cherry rajčaty, která tvoří ozdobu na …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Nová kuchyně

Informace o zdroji

váš portál do světa gastronomie

Domovská stránka
http://www.novakuchyne.cz

RSS export
http://www.novakuchyne.cz/feed/

Systémové informace

ID: 106

Jmenné ID: novakuchyne

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 20:31

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: včera 19:46

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 21:01