MENU domů

Uni-těsto

Některé věci na světě jsou doopravdy jednoduché :) Měkký tvaroh, máslo a mouka dokáží po propracování vážně zázraky! Pokud se pirožky rozhodnete plnit zavařeninou, použijte hustou a tuhou, nikoli příliš tekoucí, ať se zvládne udržet pěkně uvnitř.

Čekankové risotto

Videorecept vysíláme živě již dnes v 11:00 na MALL.TV!


Martinské nočky

V nové 30Menutovce můžete vařit spolu se mnou, za půl hoďky jste hotoví. Během soboty bude dostupná i zkrácená dvouminutová verze videa. Postup přípravy Na omáčku do rendlíku nalijte sladší bílé víno a přiveďte k varu. 50 ml mléka smíchejte …

Stehýnko, perník, řepa a svařák

Kachní stehýnko s perníkovým knedlíkem a zelím z červené řepy zkrátka a dobře voní a chutná jako podzim. Vlastně i jako Vánoce (ostatně pokud tenhle recept nevyzkoušíte v neděli, vzpomeňte si o svátcích v prosinci). Tak jako tak je potřeba vložit z …


Prsíčko, pohanka, kapustičky

Kachní nebo husí prsíčko s pohankou, quinoou, kapustičkami a mandlemi nezabere příliš času ani energie. Skvěle se hodí jako podzimní předkrm nebo lehký hlavní chod. Dvě prsa postačí v pohodě na čtyři porce. Pokud prsa oddělíte z celé drůbeže, zkuste i …

Hoisin šťáva

Šťáva ke kachně nebo huse připravená navíc a pěkně dopředu ušetří člověku spoustu starostí. Navíc nevím jak u vás, ale u nás je omáček k masu vždycky nedostatek, takže se připravit s nadměrným množstvím sosu k servírování se vždycky cení. Pokud máte v …


Svatý Martin´18

Že je v neděli potřeba podávat pečenou husu nebo kachnu, o tom žádná. Mám pro vás tipy, kterými letošní svatomartinský debužírunk posunete do škatulky obzvláště vydařených ročníků. Při pořízení jednoho celého ptáka vás to bude svádět ho prostě osolit, …

Chléb a houby

Potřebné náčiní:  pánev a rendlík s poklicí cokoli na napařování knedlíků (parní hrnec, wok pánev a bambusový pařáček nebo hrnec s poklicí a rozvíjecím kovovým oldschool napařovákem) potravinová folie bílkosněžič nebo elektrický šlehač na bílky Video …


Dýňový krém

Začnu asi nezvykle, ale musím se přiznat, že nejsem velkým fanouškem dýňových polévek obecně. Miluju pečenou a grilovanou zeleninu skoro všeho druhu, ale dýně je zrovna druh, který musí být upraven zvlášť chutně, abych se do ní pustila. Na druhou …

Punčové kostky

V oblasti dezertů a sladkého pečení jsem si nikdy nebyla jistá v kramflecích. Videorecepty, kde bych použila cukr, se objevovaly pravidelně, jedenkrát za uherský rok. Ale každá pořádná mamka přece musí umět napíct nějakou buchtu! Samozřejmě se hodlám …


Panenka, špecle, kapustičky

Postup přípravy Vepřovou panenku vcelku nechte půl hodiny venku z lednice. Zbavte ji blan, očistěte. Pomazejte olejem a položte na suchou pánev tak rozehřátou, že se z ní bude kouřit. Opečte po každé straně vždycky asi tak minutu tak, aby byl celý …

Hříbkový koláč

V případě, že byste chtěli vytvořit vlastní těsto na Flammkuchen, recept i s videem najdete tady.


Houbové měšce

K tomuhle nápadu stačí nastavit troubu na 220 °C a za čtvrt hodinky máte hotovo. Tak se nechte inspirovat v další Menutovce.  

Ztracené vejce z mikrovlnky

Navnadila jsem vás? To je dobře. Ono je to totiž opravdu absolutně jednoduché. Chce to jen dodržet velikost vejce M, aby časy přesně seděly!


Kuře na víně

Postup přípravy receptu Pokud jste nesehnali už vykostěné kuřecí stehenní řízky s kůží, pomozte si sami. Stačí menším ostrým nožem následovat kosti. Ty ale nevyhazujte, pomůžou nám ještě zesílit budoucí omáčku. Každý řízek rozkrojte na 2 až 3 díly. …

Steak,kaše,fazolky

Pustíte se do toho se mnou? Nejdřív okoukněte, jak to celé probíhá, v krátkém sestřihu. A pak můžeme v klidu pokračovat dál k věci. Je to vlastně neuvěřitelně jednoduchá věc, připravit si doma steak. A přeci jen se to i vyplatí, protože dnes seženete …


Studentský týden

Přiznávám, že úkol je to nelehký. Se začátkem semestru jsem se snažila připravit levné, chutné, teplé jídlo každý den. A přiznávám, že jsem zapomněla, jak je to těžké, když si člověk musí odmyslet lednici plnou vychytávek, které považuje za …

Chilli sin carne

Klasické chilli con carne na blogu najdete také, o tom žádná. Chcete-li mít vařeno rychleji a levněji, můžete maso nahradit zeleninou. I když se přiznám, že následující recept mám ráda sice bezmasý, ale ne vegetariánský – používám na něj totiž hovězí …


Vykolejená kuchyně

Těžký mnohdy nejen život, ale i žaludek studentův jest. Se začínajícím dalším semestrem jsem se dotazovala aktuálních i dávno bývalých vysokoškoláků na jejich odvážnou stravu během studií. Hlavně ti, kteří přebývali na kolejích, vedli velmi …

Limonádový Jo(t)e(st)

Škála současné nabídky limonád na trhu je doslova omračující. Výrobci se předhánějí v originálnosti názvů, příchutí, barev, etiket i tvarů. I Limonádovému Joemu by z toho šla hlava kolem. Nešlo udělat tedy nic jiného, než je do poslední objednat …


Základní Vichyssoise

Frantíci tohle vymysleli vážně dobře, to se jim nedá upřít. Ať teplá nebo studená chutná tahle polévka z brambor a pórku dokonale. Nic na tom není. Ingredience jsem navážila. Za půl hodinky máte hotovo a není to vůbec žádná makačka. Začněte brambory. …

Lil´Kules

Že už jste si v letošní grilovací sezóně stihli dát burger? Když vidíte to maso charakteristického tvaru, hned si v hlavě vybavíte krásně oblou briošku, rozteklý sýr, křupavý salát a spoustu výrazné omáčky uvnitř. Mmmmmm… Ale nejen burgerem je člověk …


Meruňková marmeláda 2018

Koupili jsme zahradu. Roste na ní přesně jeden meruňkový strom. Právě nastal čas sklízet a mě tížila otázka, jak nejlépe využít a zpracovat historicky první úrodu čítající asi 6 kg úžasně sladkých, lehce moučnatých a luxusně zralých plodů. Můj muž měl …

Cibulačka z grilu

Gril považuju za tu nejlepší letní kuchyň. Jsem schopná na něm připravovat prakticky cokoli – nebo si alespoň mocně vypomáhat a doma jen pokrm dodělat. Pokud je plynový, je rozpálený za 5 minut a se spoustou příslušenství jako wok pánev nebo pizza …


Letní supréme

Ještě před tím, než na Mall.TV rozjedeme nové koncepty a pořady (ano, bude toho během pár následujících měsíců rovnou vícero), nabízím video natočené v rámci Kuchařské výzvy, které jsem se měla tu možnost zúčastnit. Povel přebírám od Emanuele Ridiho a …

Tortilla de papas

Má jednu výhodu. Lze ji připravit den předem, nechat úplně vychladnout, dát do lednice a druhý den ji rozkrájíte na perfektně pravidelné kousky s ostrými hranami a ze všech stran ji můžete opéct na pánvi na olivovém oleji a nebo nasucho ogrilovat jako …


Kuře Masala

Když jsem od vás na facebooku vyzvídala, čemu byste se rádi přiučili a jaké recepty vám na mém blogu chybí, až nebezpečně často v komentářích zazněla indická kuchyně. Přiznávám totiž, že k ní nemám pocitově tak blízko jako třeba k české nebo …

Portohermobello

Domácí pesto můžete pojmout po svém a podle sezony. Já jsem teď využila medvědí česnek, ale stejně dobře funguje bazalka, rukola nebo i koriandr. Použití hmoždíře je krásné, poetické, rustikální, tradiční… a vopruz. Pokud máte čas, chuť a hmoždíř, …


Vymítač ďábla

Ať už máte to štěstí a budete dnes v noci přeskakovat přes pořádné ohniště a nebo prostě jen hodláte rozohnit gril na balkoně v paneláku, žár Filipo-jakubské noci vás nemine díky marinádě, kterou připravíte během jedné minuty… ale vědět o ní budete i …

Medvědí omáčka

Omáčka, která se hodí nejen ke grilovaným masům, ale třeba i těstovinám, gnocchi nebo pošírovanému chřestu se zastřeným vejcem. Do deseti minut máte hotovo. Podmínkami jsou už hotový silný nesolený vývar, který zredukujete na polovinu a nebo …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ MENU domů

Informace o zdroji

MENU domů od Koko

Domovská stránka
http://www.menudomu.cz

RSS export
http://www.menudomu.cz/feed/

Systémové informace

ID: 131

Jmenné ID: menudomu

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 16:47

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: dnes 16:47

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 17:17