Mánkův "Rybí restaurant"

Někteří vědí, jiní tuší, a zbytek tápe...

Vážení přátelé,rád bych vám sdělil jednu podstatnou informaci..


Karasi v parmazánu s cuketou vařenou v mléce

K přípravě tohoto jídla lze použít filet i z jiné kaprovité ryby, například z lína, amura, případně i kapra samotného


Královské marinované krevety

Wydra z Labužníka mi poslala tento (pravděpodobně) indický recept. V receptu je použito mleté granátové jablko, což jsem tedy zatím v obchodě nepotkal..

Krevety v kynutém těstíčku

Kynuté bramborové těstíčko, které zůstalo po obalení krevet, použijeme na usmažení vynikajících bramborových placek. Ty můžeme konzumovat jen tak, nebo je ochutit na způsob langošů tatarkou, kečupem, česnekem, sýrem - prostě podle toho, co nám chutná.


Rybí kousky v paprikové marinádě

Přítel Jirka vyzkoušel použít paprikovou marinádu z receptu na masové copánky k přípravě ryb



Tatarská omáčka rychlá

Vánoce jsou za dveřmi a spotřeba tatarské omáčky i majonézy nám fofrem vzroste. Než kupovat za drahé peníze ten fujtajbl, který nám nutí v obchodech, je jednodušší si ji udělat doma. Lepší recept na tatarskou omáčku neznám a kupovaná vedle toho ani …

Paštika z tresky s lososem

Treska i losos jsou v obchodech běžně dostupné ryby, jejich příprava se však omezuje jen na několik receptů


Smažené roládky z krkovice

Pro dnešek si řízky připravíme trochu jinak, než je v českých, moravských a slezských zemích zvykem. Hezky si je naplníme, smotáme a teprve potom obalené usmažíme

Kotlety "chuaracha"

Na labužníku se objevil recept od Dandy na kotlety chuaracha (viz původní recept). Díky muso, která se ptala na skype, jestli je už někdo připravoval, jsem se o tomto výborně chutnajícím jídle dověděl, a tak jsem je hned vyzkoušel


Lívance ze sendvičovače

Lívanečník jsem již dávno zrušil, protože se v něm těsto připalovalo a navíc na plynovém sporáku není možnost, jak jej adekvátně použít. No a sendvičovač se celkem fláká, protože sendvičů se v naší rodině už tak moc (oproti dřívějšku) nesní. Co se …


Vařený sýr

Pod tímto názvem vyráběly podomácku naše prababičky a babičky z tvarohu úžasně chutný tavený sýr. Pokud máte možnost sehnat či vyrobit opravdový tvaroh (nemyslím tu chemicky upravovanou břečku, kterou pod názvem "tvaroh" prodávají v …

Sečuánská ryba

Sečuánský pepř je chutí naprosto odlišný od chuti černého či bílého pepře. Je velmi razantní a proto větší množství tohoto koření může dočasně ochromit ústa


Platýs v solné krustě

Tato úprava ryby je velice šetrná, protože ryba zůstane pod solí celá a nepoškozená. Jídlo si tak uchová nejen báječné aroma a chuť, ale i minerály a vitamíny

Hortobáďská krkovice

Ještě chvilku zůstaneme věrní maďarské pustě v hortobáďské oblasti. Místo krkovice lze použít i jiné maso, například hovězí či skopové nakrájené na řízky, ale doma je momentálně přebytek vepřové krkovičky, proto jsem ji použil i v názvu receptu. …


Hortobáďské palačinky

Někdy v roce 2009 přidala AničkaV tento maďarský recept na labužníka a mně se líbil natolik, že jsem si jej uložil do počítače k příležitostnému vyzkoušení. Okamžik "O" nastal právě dnes, kdy jsem měl náladu vyzkoušet k obědu něco, co tu …

Masové copánky v paprikové marinádě

V záchvatu noční nespavosti jsem sebou před třemi dny praštil k televizi a pustil si jako uspávadlo svoji oblíbenou TV Paprika. Kolem třetí ráno jsem byl probuzen do plného vědomí i z toho pomžourávání na obrazovku, protože tam Margó Bódi, takto …


Pečená nadívaná holoubata

Nakoukla mi do kuchyně dvě holoubátka, tak jsem neváhal a udělal s nimi krátký proces..

Mandlový candát

Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem



Čokooříškový muffin

Tenhle recept se dá udělat i jako buchta nebo bábovka

Pečení cejni

Když si nejen lidé, ale i kapři, vezmou dovolenou, přesto se poměrně často na udici objeví alespoň nějaký ten cejn. V dobách rybí hojnosti rybář zanadává na kostnatou potvoru a snaží se ji udat ostatním rybářům, kteří se nacházejí poblíž něj, nebo jej …


Čokoládový jaffa dortík

Jelikož moje dieta pokračuje lépe než podle plánu, rozhodla jsem se se odměnit. Již delší dobu tu mám pár podobných receptů, které jsem chtěla vyzkoušet. No a teď který? Tak jsem to tak nějak probrala a šla péct, doufajíc, že se to stejně nepovede a …

Štika sardelemi prostrkaná

Hezký a jednoduchý recept na štiku pečenou na rožni se nachází v Domácí kuchařce od M. D. Rettigové z roku 1868. Recept pro větší autentičnost přináším v původním znění. Proč tedy při grilovačce neoprášit recepty našich předků a nevyzkoušet právě tuto …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Mánkův "Rybí restaurant"

Informace o zdroji

Doporučuji:

Domovská stránka
http://manek.bloguje.cz/

Systémové informace

ID: 1

Jmenné ID: manek

Články ručně přidává správce systému: NE

Stahování zdroje je vypnuté: ANO