Le Bistrot

Harlekýn aneb cukrářská klasika

Přepadla mě choroba, nějaká verze chřipky – velká rýma a k tomu velká bolest hlavy. Dva dny jsem ležela a kromě zázvorového čaje a citrusů jsem nepozřela nic. Dnes se mi ulevilo a dieta – ne dieta, jsem dostala chuť na harlekýn. Naposledy jsem měla …

Velikonoční kopřivová polévka

Velikonoční pondělí si žádá své a tak jsem včera natrhala v lese krásné kopřivy a dnes mám premiéru, dělám kopřivo – špenátovou polévku. kopřivy v bio kvalitě špenát smetana 2 stroužky česneku medvědí česnek (může být a nemusí) sůl, pepř na nočky: …


Koule z mletého masa s rajčatovou omáčkou

Mleté maso kupuji téměř každý týden na trhu. Mám jistotu, že je to maso kvalitní a příprava jídel z mletého masa je rychlá a musím říct, že i pestrá. 500 g mletého masa 1 velká mrkev 2 šalotky 2 stroužky česneku 1 plechovka loupaných rajčat 200 ml …

Velikonoční nádivka

  Velikonoční nádivku peču v neděli, ne na nedělní oběd, ale na pondělní koledu, koledníci se k nám na nádivku těší.  Nádivku dělám ráda a myslím, že hodně dobrou. 1 veka 1 kus uzeného bůčku 0,5 sáčku mraženého hrášku 4 vejce 100 g másla 0,5 l mléka …


Pomalu pečená kachna, která zmizela

Tak tohle je super recept a smutný příběh. Už jsem hodně slyšela o pomalu pečených kachnách a tak jsem se do tohoto receptu pustila i já. Kachýnku, která je připravená k pečení nasolíte po všech stranách i uvnitř, posypete kmínem a dáte do suchého …

Velikonoční kopřivová polévka

Velikonoční pondělí si žádá své a tak jsem včera natrhala v lese krásné kopřivy a dnes mám premiéru, dělám kopřivo – špenátovou polévku. kopřivy v bio kvalitě špenát smetana 2 stroužky česneku medvědí česnek (může být a nemusí) sůl, pepř na nočky: …


Hovězí líčka na černém pivu

Na trhu ve stánku byl zbytek hovězích líček a tak se mi jich zželelo a koupila jsem je všechny. Pak jsem hledala recept a varianta na černém pivu mě vysloveně zaujala. 1 kg hovězích líček 6 plátků slaniny nakrájené 2 cibule nasekané 4 stroužky česneku …

Pomalu pečená kachna, která zmizela

Tak tohle je super recept a smutný příběh. Už jsem hodně slyšela o pomalu pečených kachnách a tak jsem se do tohoto receptu pustila i já. Kachýnku, která je připravená k pečení nasolíte po všech stranách i uvnitř, posypete kmínem a dáte do suchého …


Harlekýn aneb cukrářská klasika

Přepadla mě choroba, nějaká verze chřipky – velká rýma a k tomu velká bolest hlavy. Dva dny jsem ležela a kromě zázvorového čaje a citrusů jsem nepozřela nic. Dnes se mi ulevilo a dieta – ne dieta, jsem dostala chuť na harlekýn. Naposledy jsem měla …

Čínská restaurace Huang He

Nejsem velkou milovnicí čínských restaurací, myslím, že mě tam můžete potka maximálně jednou ročně. Jsem trochu nesvá z prostředí čínských restaurací a k chutím jsem mírně podezřívavá. Ale když jsem dostala, jako blogerka, nabídku ochutnat degustační …


Pomalu pečená kachna, která zmizela

Tak tohle je super recept a smutný příběh. Už jsem hodně slyšela o pomalu pečených kachnách a tak jsem se do tohoto receptu pustila i já. Kachýnku, která je připravená k pečení nasolíte po všech stranách i uvnitř, posypete kmínem a dáte do suchého …

Falafel

Falafel je jídlo s kterým jsem se prvně potkala v libanonské restauraci. Někdy si ho koupím jen do ruky v takových těch libanonských bistrech, kam chodím pro mandle a ořechy a taky pro falafel. Zkusila jsem tam i humus, ale světe div se, ten mi tam …


Plněná rajčata

Nevím jak to máte vy, ale my v zimě o rajčata moc nestojíme. Chuť našich vypěstovaných rajčat s těmi rajčaty co pěstují na vodě se nedá srovnat. Ale neodolala jsem a připravila k večeři plněná rajčátka. V původním receptu byla strouhanka, ale jelikož …

Kynutý koláč ale úplně se vším :-)

Tak tento koláč je naprosto neuvěřitelný, připadala jsem si jako když vaří pejsek s kočičkou. Když jsem ho v jedné kuchařce zahlídla, byla to pro mne výzva. Smůla, že mák, který jsem použila byl malinko za svým horizontem. Na mák je si potřeba dát …


Polévka z batátů s opečenou cizrnou

Letošní zimu vysloveně ujíždím na batátech. Další polévka mě pobavila. Nesmíte věřit každému receptu a až někde uvidíte, že do jídla máte dát 75 g červené kari pasty – je to pěkná blbost. Pravděpodobně jde o tiskovou chybu a vypadla jim z textu …

Nasi goreng – smažená rýže

Venku je opravdu velká zima a tak si říkám, že se bude hodit recept pro zahřátí. Nasi goreng je v Indonésii velmi běžné jídlo, pomalu by se dalo říct, že se jedná o národní pokrm. Vy ho možná znáte pod názvem smažená rýže. Je mnoho verzí receptu, …


Rychlý salát s cuketou, balkánským sýrem a kuskusem

V zimě mám chuť na teplé jídlo a tak jsem se s chutí pustila do přípravy rychlého teplého zimního salátu. Jestli nemáte čas a někdo v okolí, nebo vy máte hlad, je to ideální řešení  akutní situace :-). 2 malé cukety 1 stroužek česneku olivový olej 300 …

Kynutý koláč ale úplně se vším :-)

Tak tento koláč je naprosto neuvěřitelný, připadala jsem si jako když vaří pejsek s kočičkou. Když jsem ho v jedné kuchařce zahlídla, byla to pro mne výzva. Smůla, že mák, který jsem použila byl malinko za svým horizontem. Na mák je si potřeba dát …


Turecká čorba

Čas od času doma pořádáme „Festivaly“, nebo „Cestovatelské dny“ Ondra s Janou byli na výletě v Istanbulu a tak vzpomínka na tureckou kuchyni. Nová turecká polévka, již osvědčený lachmacun a nový recept na pečenou zeleninu. Vše bylo naprosto dokonalé. …

Jablečný koláč se zakysanou smetanou

Jablka, jablka, všude jablka. Tak vypadá letošní podzim a tak peču z jablek, jak jen to je možné. Tady jeden tip na nečekaně jednoduchý a dobrý koláč s jablky :-). Recept jsem našla v kuchařce Dr. Oetker. Těsto: 375 g hladké mouky 1 balíček sušeného …


2015 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2015 annual report for this blog. Here’s an excerpt: The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 76,000 times in 2015. If it were an exhibit at the Louvre Museum, it …

Polévka z topinambur

Úplně náhodou jsem šla do Alberta a v zelenině měli tak nádherné topinambury, že je nešlo nekoupit. Pak jsem na internetu studovala, co jsem to vlastně koupila a jsem v šoku! Jak to, že něco tak úžasného,  jsem již dávno neobjevila??? Je to zelenina …


Vanilkové rohlíčky jako od babičky

Vánoční čas je tady a jak je mým adventním zvykem, každý advent peču jedno cukroví, které nepřežije do dalšího týdne. Normálně peču jako první mrkvánky, to je cukroví, které musíte upéct jako první, jelikož vlastně není vůbec dobrý, ale jak jsou …

Adventní koláč s vlašskými ořechy

  Druhý advent je skoro za námi. Jako vždy to bylo krásný, všichni spolu a vánoční nálada. Nechyběla adventní česneková pomazánka s opečenou bagetkou,  adventní ořechový koláč a vánoční čaj. Dnes mi Advenťák přinesl zázrak, umylo se mi auto a dostala …


Polévka z topinambur

Úplně náhodou jsem šla do Alberta a v zelenině měli tak nádherné topinambury, že je nešlo nekoupit. Pak jsem na internetu studovala, co jsem to vlastně koupila a jsem v šoku! Jak to, že něco tak úžasného,  jsem již dávno neobjevila??? Je to zelenina …

Nákyp se zeleninou a zrajícím sýrem Reblochon

  Tak tato pochoutka pochází z Francie z oblasti Savojska, což je má naprostá srdeční záležitost, Většina lidí míří do Chamonix v zimě, ale já ho miluji v létě. Kam se kouknete, všude kolem vás jsou obrovské hory a samá krása. A právě sýr Reblochon je …


Vanilkové rohlíčky jako od babičky

Vánoční čas je tady a jak je mým adventním zvykem, každý advent peču jedno cukroví, které nepřežije do dalšího týdne. Normálně peču jako první mrkvánky, to je cukroví, které musíte upéct jako první, jelikož vlastně není vůbec dobrý, ale jak jsou …

Pečená zelenina s balkánským sýrem

Před měsícem jsme měli turecký oběd. Nová turecká polévka, již osvědčený lachmacun a nový recept na pečenou zeleninu. Vše bylo naprosto dokonalé. Kluci si vzali hučky co si koupili v Istanbulu a Jana přišla zahalená šátkem, co jí Ondra přivezl z …


Jablečný koláč se zakysanou smetanou

Jablka, jablka, všude jablka. Tak vypadá letošní podzim a tak peču z jablek, jak jen to je možné. Tady jeden tip na nečekaně jednoduchý a dobrý koláč s jablky :-). Recept jsem našla v kuchařce Dr. Oetker. Těsto: 375 g hladké mouky 1 balíček sušeného …

Polévka z topinambur

Úplně náhodou jsem šla do Alberta a v zelenině měli tak nádherné topinambury, že je nešlo nekoupit. Pak jsem na internetu studovala, co jsem to vlastně koupila a jsem v šoku! Jak to, že něco tak úžasného,  jsem již dávno neobjevila??? Je to zelenina …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Le Bistrot

Informace o zdroji

Zápisky z kuchyně nadšené kuchařky

Domovská stránka
http://lebistrot.cz

RSS export
http://lebistrot.cz/feed/

Systémové informace

ID: 147

Jmenné ID: lebistrot

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: včera 14:01

Návratový kód: HTTP 301

RSS export naposledy zpracován: 8. dubna 2016 19:16

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 04:23