jinozem2007

Salát s citrony nakládanými v soli

(klik do obrázku pro větší náhled) Když jsem poprvé prolistovala jsou dnes již velice oblíbenou Skvělou chuť Maroka , zjistila jsem, že v nemálo receptech používají citrony nakládané v soli. Je sice hezké, že na konci této knihy popisují výrobu těchto cit

Heinz Art

Společnost Heinz slaví letos 140. výročí založení. Nevím, co to přesně znamená pro fanoušky kečupu, ale studenti VŠUP se dočkali zajímavé výzvy - k tomuto výročí společnost vyhlásila soutěž nazvanou "Budoucnost designu inspirovaná tradicí" - a t


3 + 1 tažín

klik do fotky pro větší náhled Minulou sobotu Rachad pořádal v Brně seminář na téma tažín 3x jinak. Protentokrát jsme neobsadili romanticky zpustlou zahradu nad Brnem, ale posunuli jsme se do centra do sympatického Klubu cestovatelů, kam se určitě (tedy a

Olihně vždycky jinak

Olihně jsem poprvé ochutnala v Kambodži, kde nám byly servírovány plněné s pepřovo-citronovou omáčkou. Ještě dnes na tuto omáčku vzpomínáme se slzou v oku, neboť se nám doma nikdy nepodařil najít správný poměr ingrediencí, tak aby chutnala přesně jako tam


Jarní rituály

Každé jaro je to stejný. První moje reakce nad tou záplavou barev je vyběhnout ven s foťákem a zvěčnit každou barevnou kytku, lísteček, kteří vykukují ještě poněkud zmzle, nesměle a dost nevěřícně ze země. Po dlouhém období, kdy příroda byla oděna do šedo

Opuštěné srdce...

Když jsme před vánocemi připravovali formičky na pečení cukroví, přítel také kdesi našel formičku ve tvaru srdíčka. Obracel jí nevěřícně v ruce a zeptal se: "K čemu my potřebujeme formičku srdíčka?" Ne, že bychom se neměli rádi, tak to zase jo (


Minestrone do nepohody

Tak máme po pár letech skutečnou zimu. Na všech webech si můžeme prohlížet nádherné zimní fotky, lyžujeme, ty nejmenší konečně vidí, jak vypadá sníh, ale když už těch příjemných mínus venku máme dost, je ještě příjemnější se vrátit do tepla a dát si něco

O polentě...

Mám čtivé období. Čtu všechno, co mi přijde pod ruku. Počínaje průvodcem grafickým designem, přes Malého Mikuláše, kuchařky vypůjčené z Francouzského institutu či jinde až po knihu Pod toskánským sluncem . Čtu, stránky plynou a najednou se zastavím přesně


Mé rande s gurmánkou

Mé první rande s gurmánkou jsem prošvihla - způsobem, který se dá ovšem vyprávět až tak po půl litru vypitého vínka či po pár pivech... ;-) Nicméně gurmánka si cestu ke mně našla a když jednoho dne zazvonila, ráda jsem jí otevřela dveře - pustila jsem jí

Balkán nad Brnem

Na Balkánskou jízdu s Rachadem jsem se přihlásila spontánně a na poslední chvíli. Jestli mé rozhodnutí nebylo až moc spontánní jsem řešila cestou do Brna hned několikrát: například když na Vysočině lilo nebo když jsem stoupala v silném větru podle plánku


Pozvánka na vernisáž

(pro větší náhled klik do obrázku) Ráda bych vás touto cestou pozvala na vernisáž svých fotografií, tentokrát do Českých Budějovice. Okruh se uzavírá, fotografie doputovaly a pak se odstěhují do jedné firmy, kde budou zdobit doposud holé stěny... Pokud to

Výlov Počernického rybníka

Kraj, ze kterého pocházím, je na rybníky bohatý a proto výlovy rybníků patřily k našim každoročním podzimním rituálům. Už jako malé děti školou povinné nás vozili na exkurze, postávali jsme na hrázi rybníka, byla nám zima, popíjeli čaj (grog nám soudružka


Ranní vycházení...

Pamatujete, jak jsem v létě vstávala ve zcela nelidskou hodinu, pospíchala k blízkému rybníku v očekávání zajímavého světla, a jak mi místní rybář vysvětlil, že zajímavé světlo bylo tak před hodinou? Pochopila jsem, že dřív už vstát nedokážu a rozhodla se

Barvy léta - mangová

pokud by se mě někdo zeptal, co jsem dělala minulý týden, tak s klidem odpovím: sháněla brčka. Chtěla jsem mít brčka jednobarevná, s trochu větším průměrem. Snila jsem o barvě žluté, červené, zelené. Výsledek mého pátrání? Mám doma spoustu pruhovaných brč


Les feuilles mortes...

Tak to ten podzim nakonec vzal pěkně hopem, žádné decentní upozornění, že bychom se měli připravit, zateplit a pořádně schovat, nic takového. Těšila jsem se na podzimní týden a Šumavě, ale nakonec jsem to zrušila a tak z tepla bytu pozoruji webkamerou mís


Barvy léta - mangová

pokud by se mě někdo zeptal, co jsem dělala minulý týden, tak s klidem odpovím: sháněla brčka. Chtěla jsem mít brčka jednobarevná, s trochu větším průměrem. Snila jsem o barvě žluté, červené, zelené. Výsledek mého pátrání? Mám doma spoustu pruhovaných brč


Tip na knihu: Kulinářská velmoc Británie

O anglické kuchyni kolují různé pověsti - například ta, že pokud chcete v Anglii dobře jíst, musíte se třikrát denně nasnídat... Moje objevování anglické kuchyně skončilo velice brzy - tedy přesněji hned po ochutnání yorkshriského puddingu... uf! Ale co o

Barvy léta - rajčatová

... dobrý den s dalším dílem fotoseriálu "Barvy léta". Tentokrát jsem vybrala rajčatovou omáčku podle Marcelly Hazan. Není to žádná klasika a la "rozpalte olivový olej...", tato omáčka se totiž připravuje s máslem a rajčaty a cibulí v


Mít zahradu...

Když jsem byla malá, tak jsem spoustu času trávila pomáháním na různých zahradách, jak na naší, tak u obou babiček, kde se velikosti zahrad a sadu blížili malému náměstí. Byly práce, které mě bavily a jiné, kde už při jejich vyslovení mi naskakovala husí

Barvy léta - melounová

A je tady další díl fotoseriálu s receptem, ano správně fotoseriálu, protože jak jsem již psala minule, nejprve byla vymyšlena fotka a pak jsem hledala vhodný recept... Tentokrát nabízím chladivě melounové zátiší s pár kapkami růžové vody... Extrémně jedn


Barvy léta

Barvy léta - na toto téma mám připraveno pár příspěvků, recepty jsem vybírala poněkud netradičně - nejdřív byla vymyšlena fotka a podle ní vybrán recept. Začínám salátem, který se hodí jako doplněk k letním grilovačkám, jako předkrm nebo lehká letní večeř

Jahody mražený

Tentokrát jsem si většinu nápadů vypůjčila. Název příspěvku od Jiřího Schelingera, nápad na titulní fotku z mého oblíbeného časopisu Marie-Claire idées , původní recept na nanuka je také odtud, ale já si ho trochu zjednodušila. Je totiž léto, život si pro


Zachráněné nedělní odpoledne

Je neděle lehce po poledni. Přítel se vrátil ráno před osmou hodinou z Německa, kde měl koncert a já přemýšlím, jak zachránit a alespoň trochu si užít nedělní odpoledne. Ale v tom přichází sms od Rachada, a zajímá se o cestu k Tangáčovi . Chce si vyzkouše

Vlažný salát s grilovanou paprikou

Během letních teplých večerů jsme si zvykli dělat večer "salátový bar" - znamená to, že uděláme tak dva, tři druhy salátů (podle chuti k jídlu a také podle chuti do práce). Jeden salát je vždycky za hvězdu večera (to je ten, se kterým bylo nejví


Rajčatový salát ze Srí Lanky

Dnešní nabídka vznikla v týmovém duchu, taková trochu rodinná akce. Vařil Zbyněk, fotila Renata. A výsledek? Ten jsme snědli společně ;-) Rajčatový salát Potřebujeme: 4 rajčata, 2 jarní cibulky i se zelenou natí Na zálivku: kelímek bílého jogurtu, 1 lžičk

Čokoládová invaze II.

Tak se nám ochladilo, a to je nejlepší příležitost k tomu, abychom se otevřeli další části čokoládové invaze. Tentokrát předkládám recept, který vypadá, jako by ho vymysleli pejsek s kočičkou, obsahuje totiž všechno dobré v jednom: rafinovanou chuť hořké


Co dřív? Slepice, určitě slepice...

dnes takřka beze slov, pouze pozvánka k nahlédnutí do slepičího jinosvěta: také něco ze slepičího tisku: inspirováno tv: a dvě na závěr ze slepičí reality: aneb: zase jsem si jednou hrála... ;-) ps: pro větší náhled klik do obrázku

Jahody.

Jahodami to začíná. První posel sezóny všeho čerstvého, chutného, barevného. Začíná období, kdy bude dostatek čerstvého ovoce z našich zeměpisných šířek a budeme si moci do sytosti užít a pochutnávat si a vychutnávat jak čerstvé, tak rozličně upravené...


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ jinozem2007

Informace o zdroji

Domovská stránka
http://jinozem2007.blogspot.com/

RSS export
http://jinozem2007.blogspot.com/feeds/posts/default

Systémové informace

ID: 68

Jmenné ID: jinozem2007

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: ANO

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: NE

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 03:31

Návratový kód: HTTP 304

RSS export naposledy zpracován: 20. března 2024 22:01

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 05:01