Čokoláda - Čokoláda.info

Druhy a kvalita čokolády

Čokoláda je velice oblíbená pochoutka po celém světě. Původní čokoláda měla formu tekutého, ne příliš chutného nápoje. Její chuť byla hořká a kořeněná. Byla vyráběna z rozemletých kakaových bobů, které byly zahuštěné kukuřičnou moukou, okořeněné …

Švýcarská čokoláda

Ačkoliv je v dnešní době Švýcarsko považováno za čokoládovou velmoc, s její výrobou maličko zaspali. O její existenci se dozvěděli obyvatelé této země až v roce 1697, kdy čokoládu do Švýcarska přivezl tehdejší starosta Curychu Heinrich Escher.


Historie čokolády

Původním místem výskytu kakaovníku je tropický deštný prales a povodí Amazonky a Orinoka. V době, kdy Kryštof Kolumbus objevil nevědomky Ameriku, se čokoláda pila na území Mexika a Střední Ameriky. Za původní pěstitele kakaovníku jsou považováni …


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Čokoláda - Čokoláda.info

Informace o zdroji

RSS export
http://feeds2.feedburner.com/cokolada?format=xml

Systémové informace

ID: 55

Jmenné ID: cokolada-info

Články ručně přidává správce systému: NE

Články jsou schvalovány správcem: NE

Titulek zdroje stahován z RSS exportu: ANO

RSS export je lineární: ANO

Kontrola aktuálnosti proběhla: dnes 13:16

Návratový kód: HTTP 200

RSS export naposledy zpracován: dnes 13:16

Kontrola aktuálnosti naplánována na: dnes 13:46